tiistai 20. helmikuuta 2018

Helpot sisustuskorit kierrätyskuteista

Nyt alkaa melkein kaikki muuttolaatikot olla tyhjiä. Uusi koti näyttää jo enemmän kodilta, vaikka se ei vielä ollenkaan tunnu siltä ja kaupunkikin on vieras. Aina muuton jälkeen menee parisen viikkoa tuntuen, kuin eläisin hotellissa. Kodikkuuden tunne vaatii aikaa kehittyäkseen. Sitä odotellessa palaillaan vielä vanhassa kodissa kuvattujen käsityöjuttujen pariin.Jokaisella on varmaan rakkaan harrastuksen parissa jokin asia, joka ei vaan millään onnistu. Minulle se oli pitkään virkkaus. Vihdoin viime kesänä otin sen opettelun työn alle. Samalla selvisi, että perustekniikkani oli kokonaan väärä. Kummakos, kun ei onnistunut ala-asteella patalapun virkkaaminen!

Lopulta kärsivällisen purkamisen ja uudelleen aloittamisen tuloksena sain aikaan ekan sisustuskorini, johon käytin vanhoista t-paidoista tehtyjä kuteita! Nyt talvella virkkausinnostus sai jatkoa ja tein trikoisesta aluslakanasta nämä kuvien harmaat korit. (En voi sietää trikoisia lakanoita kuminauhalla. Niitä on vaikea saada ryhdikkäiksi ja mahdoton viikata, argh.)


Isompi kori on käytössä sohvapöydän alla ja pieni makkarissa. Niissä säilytän kosmetiikkaa ja muuta tarpeellista. Tavarat ovat helposti saatavilla, mutta siististi esillä. Esimerkiksi aiemmin yöpöytä näytti sekavalta, kun vitamiinit ja käsirasvat vain lojuivat miten sattuu.

Vieläkin houkuttaisi virkata lisää. Näihin voisi hyödyntää kaapin pohjalle jääneet trikookankaat, joista ei tule enää ommeltua. Tämä olisi varmaan myös hyvää ajanvietettä junamatkoille. Koreja alkaa kohta olla yli omien tarpeiden, joten täytyy alkaa selvittelemään onko kavereilla tarvetta tai onko jotain kivoja pieniä harrastajille suunnattuja käsityömyyjäisiä.

Käytin virkkaamiseen jo hiljentyneen Käsityön riemua -blogin virkatun korin ohjetta. Pari kertaa jokin juttu ei auennut ja turvauduin Anna.fi:n Virkkauksen alkeet kuvatutoriaaleihin. Uskon että näillä moni muukin poropeukalo saa korin aikaan, jos vain kiinnostusta löytyy!

Millaisia haasteita teillä lukijoilla on omissa harrastuksissanne?

Translation:
I bet that everyone has something about their hobby that they can't do at all or want to learn to be better in. For me it was crochet. Last summer I finally choose to do something about it and I learned that my basic techniques were all wrong. No wonder I did not manage to make a pot coaster when I was ten!

After many mistakes and dissembling I finally managed to make a basket! For it I used weft that was made of old t-shirts. Now in winter I was enthusiastic about crochet again and made two baskets more from a tricot bed sheet. I like to use these to store some of my cosmetics that I want to keep within reach all the time.

Actually I'm still in the mood to crochet more! I have been thinking of using old tricot pieces that have been in my closet way too long time. Soon I will have too many baskets for my use and then I have to start to think what I will do with the rest of them!

17 kommenttia:

 1. Muistan, että ekassa omassa kämpässä oli todella vahva hotelli-fiilis, joka kesti monta viikkoa. Nykyäänkin se fiilis muuttaessa tulee, mutta katoaa todella nopeasti parissa päivässä, kun tavarat on saanut paikoilleen. Tällä säännöllisellä muuttamisella ei oikein edes ehdi kiintyä asuntoon, kun jo menee kohti seuraavaa :D

  On muuten kivoja koreja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista kuulla, että tätä hotellifiilistä on muuton yhteydessä muillakin! Nyt sitä tosiaan korostaa vielä se, että muutin eri kaupunkiinkin. Ihan semmoinen turistifiilis, kun koti on outo ja jopa ruokaostosten tekeminen tuntuu seikkailulle :D

   Kiitos! :)

   Poista
 2. Ihanaa kun hei oot saanu tehtyä noita ja viel näin hienoja! Mä muistan, ku femmatorilla (oletan että sä tiedät paikan) joku myy näitä vielä melko kalliiseen hintaan. Nyt oot vielä laittanut reseptit joita käytit näiden luomiseksi, musta tuntuu että saatan ihan oikeesti kokeilla tätä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Katri! Muistuu mieleen Femmikseltä tuo pöytä, mutta sen hintoja en ole tullut katsoneeksi. Pitää ensi kerralla vilkaista. Ja kokeile ihmeessä näiden tekemistä! En ollut tosiaan noita ohjeita aiemmin saanut virkattua muuta, kuin sen niin sanotun patalapun joka oli enemmän sellainen kipon mallinen :D

   Poista
  2. Joo tiiän mitä tarkoitat, kun peruskoulussa tehtiin niitä pakollisia. Mutta niistä voisi käydä vakoilemassa varmaan paikanpäällä vähän että miten monta silmukkaa jne jos haluaa oikein first hand tietoa :)

   Poista
 3. Onnea uuteen kotiin ja kaupunkiin! Toivottavasti korisi löytävät uudet kodit myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Nykyisistä koreista kaksi kolmesta on jo löytäneet paikkansa uudesta kodista :)

   Poista
 4. Sattumoisin ehdotin mammalle ni että hänhän voisi virkaa matonkutrista itselleen korin. Lupasin etsiä hänelle oikein ohjeenkin. Kiitos sulle tästä postauksesta ja onnea uuteen kotiin. :)

  Kirjoittamisessa, rakkaimmassa harrastuksessa vasta onkin haasteita. On tavattoman vaikea löytää se kipinä, mikä oli vanhoina hyvinä aikoina. Kirjojen lukeminenkaan ei ole varma keino rakastua uudelleen kirjoittamiseen, koska monet kirjat ovat esim. täynnä ohuita hahmoja. Silti saan jotenkin intoni vielä takaisin, joskus. Vaikka sen takia, etten voi unohtaa etten ole koskaan nauttinut yhdestäkään harrastuksesta yhtä paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tämä postaus tuli sitten sinulle vastaan juuri oikeaan aikaan! Ja kiitos :)

   Kirjoittaminen kuulostaa kivalta ja haastavalta harrastukselta. Monessa kirjassa saattaa olla esim. ohuet hahmot mutta hyvä juoni tai toisin päin. Tai sitten miljöön kuvailu on se juttu. Hyvässä kirjassa tietenkin olisi nämä kaikki kohdallaan. Tsemppiä kirjoittamisen kanssa ja ihanaa että olet selvästi löytänyt sen oman juttusi! :)

   Poista
 5. En oo ite virkannu sitä yläasteen käsityötuntien xD Jostain syystä se jäi pois, vaikka olinkin siinä aika hyvä, se oli rentouttavaa ja tykkäsin luoda kaikkea pehmoisen hyödyllistä. Pitää varmaa lähtee kokeilemaan tuollaisen korin luomista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä tuollaisen korin tekemistä! Pohjan tekemisen jälkeen on aika helppoa hommaa, kun silmukoiden määrä on vakio. Ja samaa mieltä olen myös tuosta, että virkkaaminen tosiaankin on ihanan rentouttavaa tekemistä :)

   Poista
 6. Oi, hienot korit oot saanut virkattua :) Oot itse varmaan ala-asteella viimeksi virkannut, en kyllä muista siitä touhusta mitään! Nyt on villasukkien harjoittelu kesken, mutta ehkä seuraavaksi kokeilen tutustua tähän puuhaan :)
  https://llintzz.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Villasukkia olisi kyllä ihanaa osata kutoa! Mielessä on myös pyörinyt reflektiivisestä langasta kudotut säärystimet. Olisi aika nappi valinta iltaisin tehtäville kävelylenkeille! :)

   Poista
 7. It sounds like a busy month. Good luck, with the applications and your new hair style looks gorgeous.

  VastaaPoista
 8. Kivan näköset! :) Mulla on pussillinen vanhoja trikoopaitoja, jotka odottelee virkkausinspiraatiota. En kehtaa heittää mitään pois, siksi tulee hamstrattua kulahtaneita ja rikkinäisiä vaatteita, kiva kokeilla tehdä niistä jotain uutta! Haluaisin virkata maton makkariin ja lehtikorin olohuoneeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tsekkaan nykyään kaikki käytöstä poistettavat trikootuotteet läpi. Ne jotka ei esim. printtinsä puolesta kelpaa kuteiksi menee sitten siivousräteiksi :) Ihanan kuuloisia virkkausideoita! Oon myös miettinyt, että toimisiko pieni virkattu matto kylppärin mattona. Tosin voi olla, että siellä se olisi liian paljon kosteutta imevä ja hitaasti kuivuva.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥