maanantai 14. toukokuuta 2018

ChariTea Ruohonjuuresta / Jääteekesä

Nyt startataan tälle kesälle suunnittelemani postaussarja, jossa sukelletaan jääteen maailmaan! Ensimmäisenä maisteluvuoroon pääsivät ChariTean jääteet, jotka ystävällisesti tarjosi Ruohonjuuri. ChariTean tuotteet ovat luomua ja Reilua kauppaa. Erityisen ChariTeasta kuitenkin tekee se, että juomien pohjana on ihan oikeasti haudutettu tee tai mate, eikä vain uutetiivisteellä maustettu vesi. Näitä ei paljoa ole tullut vastaan.


ChariTea Mate Sparkling on nimensä mukaisesti hiilihapotettua matea. Se on maustettu appelsiini- ja sitruunamehulla ja makeutta tuo agavemehu. Sokereita tässä on 4,0 g / 100 ml. Matessa on muuten teetä huomattavasti enemmän kofeiinia. Auringon laskiessa tätä ei siis kannata juoda, ellei ole aikomus valvoa pitkään. Maku oli hunajainen ja mukana oli häivähdykset matesta ja appelsiinista. Hiilihappoa oli juuri sopivasti, eikä juoma ollut mikään ällömakea. Juuri sopiva kesäpäivän piristäjä.

ChariTea Green on vihreästä teestä valmistettu jäätee, joka on maustettu sitruunamehulla ja inkivääriuutteella. Makeutukseen on käytetty agavemehua ja hunajaa. Sokereita on 3,2 g / 100 ml. Juoman taustalla maistuu tee ja sitruuna sekä inkivääri tulevat hyvin esille. Tämä on varmaankin kaikista tähän asti maistamistani kauppojen jääteejuomista vähiten makean makuinen ja nousee siksi ainakin minun listani kärkeen!


Oliko teille ChariTea ennestään tuttu?


Translation:
During this summer I'm going to make blog posts about ice tea and here is the first one! Ruohonjuuri kindly provided ice tea by ChariTea for me to taste. These are organic and Fair trade which is nice. ChariTea is exceptional from other ready made ice tea because the base is really infused tea or mate - not just water flavoured with extract.

ChariTea Mate sparkling is sparkling mate seasoned with orange and lemon juice and sweetened by agave. There is 4,0 g of sugar per 100 ml. Mate has a lot more caffeine than tea has so don't drink this in the evening if you have not planned to stay awake late. The taste was honey like and had hints of mate and orange. It was sweet but not over sweet. A perfect zest for a summer day!

ChariTea Green is green tea and seasoned with lemon juice and ginger infusion. The tea is sweetened with agave juice and honey. There is 3,2 g of sugar per 100 ml. You can taste green tea in the background and more clearly lemon and ginger. Taste was not as sweet as ready made ice tea usually is and that's why I loved it. I think this is the best ready made ice tea that I have ever tasted so far!

4 kommenttia:

 1. Ei ole tuttu, mutta oli kyllä todella mielenkiintoinen juttu näistä "spessu" teistä. En kyllä tykkää "jääteestä" mutta silläkään ei ole juuri mitään tekemistä oikean teen kanssa. Mutta hei! Jos sulla ois ideaa pitää "toivepostauksia" niin multa ois ainakin toive semmosesta miten teet täydellisen haudutetun teen / sun vinkit siihen ja millanen tee ois siihen paras + käytössä oleva kannu :) Mulla on harkinnassa nyt että otanko prässikannua vai ihan semmosta kattilaa mihin sais laitettua siinä pallerossa ne vai miten.. dilemma :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja postaustoiveista Katri! Mulla on ollut mielessä kirjoitella noista aiheista, mutta vielä en ole kerennyt. Lupaan, että kesän tai viimeistään alkusyksyn aikana on juttua näistä luvassa! Pressokannu toimii, jos tee on tarkoitus kaataa välittömästi haudutuksen jälkeen tarjoiluastioihin. Muussa tapauksessa tee kitkeröityy herkästi, koska pressokannuun jäävä teejuoma jatkaa hautumistaan vaikka lehdet olisivatkin painettu pressomekanismilla alas kannun pohjalle. Itse suosin sihtejä, jotka voi helposti nostaa pois hautumasta kun juoma on valmista :)

   Poista
  2. Kiitti, mietinkin että se voi olla vähän ehkä huono jos ei saa "kerralla" käytettyä. Ehkä sellanen sihti olisi paras, jos löytäisi jonkun söpön teekannun jossa olisi päältä helposti poistettavissa se sihti.

   Poista
  3. Kiva, jos tästä oli apua! Irralliset sihdit on tosiaan siitä ihania, että niitä voi soveltaa erilaisiin teekannuihin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥