lauantai 16. kesäkuuta 2018

Captain Kombucha Ruohonjuurelta / Jääteekesä

Jääteekesässä otetaan nyt askel teetarinoiden harmaalle alueelle ja maistellaan kombuchaa. Portugalilaiset luomulaatuiset Captain Kombucha -luomujuomat tarjosi maisteltavaksi ystävällisesti Ruohonjuuri. 

Jos kombucha ei ole ennestään tuttua, niin kerrottakoon että se on käymismenetelmällä tehtyä juomaa, jonka pohjana on vihreä tee. Valmistuksessa mukaan on lisätty kombucha-kasvustoa, joka muodostuu tietynlaisista hiivoista ja bakteereista. Viljelmä tuottaa juomaan mm. maitohappobakteeria.


Cayenne pepper -kombucha kuulosti minusta oudolta, joten tätä maistoin isolla varauksella. Tässä gluteenittomassa juomassa oli yllättävän maltainen aromi. Ensimaku muistutti miedon makuista olutta ja jälkimaussa tuli cayennen lämpö. Kokonaisuus oli yllättävän hyvä. Suosittelen kokeilemaan, jos olet oluen ja tulisen ruoan ystävä. 

Coconut summer beach oli näistä kahdesta suosikkini! Tämä oli kaveriansa miedommin maltainen aromiltaan. Vallitsevana makuna oli lempeän makea kookos. Juuri sopiva kuumiin kesäpäiviin. 

Ylipäätään koin nämä Captain Kombuchan juomat hyvin helposti lähestyttävinä. Suosittelen näitä lämpimästi niillekin, joille kombucha ei ole vielä tuttu juttu. Juomassa ei ole kombucha-sattumia, joita tarvitsee vältellä, maut ovat hyviä ja selkeitä ja juomassa ei ole jänniä jälkimakuja.


Onko Captain Kombucha sinulle jo tuttu?

2 kommenttia:

  1. Nää vaikuttaa mielenkiintoselta. Pitää kokeilla jossain välissä. Taa vois tykkää ehkä tosta cayenne pippurista. Mä en niinkään kookoksesta, inkivääristä tai oluesta välitä eli kokeilisin varmaan sitä vadelmaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan! Nää ainakin yllätti mut ja Aleksin tosi positiivisesti :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥