keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Kellaripanimon Kombucha / Jääteekesä

Huh, enää kaksi työpäivää harjoittelussa ja sitten kahden viikon kesäloma koittaa! Monien mielestä loman lähestyessä viimeiset työpäivät tuntuvat kestävän ikuisuuden, mutta minulla on nyt ihan päinvastainen tilanne. Alkuviikko on kulunut super nopeasti, kun yritän tehdä minulla työn alla olevia juttuja valmiiksi tai sellaiseen vaiheeseen, että kollegan olisi hyvä jatkaa siitä mihin jäin.

Lomaa odotellessa jääteekesä jatkuu nyt maistellen edelleen kombuchaa, joka on
 jääteen villimpi sukulainen. Kombucha on käymismenetelmällä tehtyä juomaa, jonka pohjana on vihreä tee. Valmistuksessa mukaan on lisätty kombucha-kasvustoa, joka muodostuu tietynlaisista hiivoista ja bakteereista. 


Kombuchaviljelmä tuottaa juomaan mm. maitohappobakteeria. Nyt maisteluvuorossa ovat suomalaisen Kellaripanimon kombuchat, jotka ystävällisesti maisteltavaksi tarjosi Ruohonjuuri.

Portugalilaiseen Captain Kombuchaan nähden nämä on tehty selvästi enemmän terveysvaikutuksia vaalien. Siksi mukana pullossa saattaa olla kombucha-kasvustoa. Se ei ole haitaksi, mutta suutuntuma ei ole mieluisimmasta päästä. Siksi suosittelen kaatamaan juoman siivilän kautta tai muuten vain varovasti lasiin. Suoraan pullosta tätä ei kannata juoda.


Sitruuna-inkivääri tuli ekaa kertaa maisteltua jo keväällä. Sen ensimaku muistutti jotenkin tosi paljon simaa. Sitruuna ja inkivääri olivat hyvin tasapainossa. Kellaripanimon kombuchoille tyypillisesti jälkimaku on muuten näissä kaikissa aika maitohappomainen.

Strong ginger tuotti inkivääriä rakastavalle avomiehelle pienoisen pettymyksen. Maku ei nimittäin ollut erityisen vahva. Sen sijaan Berry oli selvästi marjaisa ja hieman maltainenkin aromiltaan ja yllätti positiivisesti. Kokonaisuudessaan suosittelisin Kellaripanimon kombuchaa niille, jotka ovat kombuchaan jo vähän tutustuneet ja ovat kiinnostuneita erityisesti sen terveysvaikutuksista.


Nappaako kombucha enemmän herkuttelu- vai terveysmielessä?

4 kommenttia:

 1. Hyvää lomaa! Toi Berry erityisesti kuulostaa kivalta, pitää kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Berry oli tosiaan kivaa vaihtelua noihin kahteen sitruunaisempaan kaveriinsa nähden :)

   Poista
 2. I love organic Kombucha! It is so tasty and has a better caffeinated effect than coffee. I will have to try this brand out, thanks for the share. Keep up the posts.
  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I'm glad to hear that you are interested in Kellaripanimo's kombucha! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥