keskiviikko 4. joulukuuta 2013

200% recycled paper

Tämä ja lähes kaikki muutkin loppuvuoden postaukset tulevat olemaan enemmän tai vähemmän jouluisissa merkeissä, joten toivottavasti kellään lukijoista ei ole vahvoja negaatioita kyseistä juhlaa kohtaan. En ole  sinänsä mikään aivan hillitön jouluihminen, mutta pidän oikeastaan kaikista juhlista, joilla on jonkinlaiset  visuaaliset ominaispiirteet. Lisäksi joulussa on tärkeää sen lämminhenkinen tunnelma ja tietenkin läheisten ihmisten muistaminen.

Joulussa on kuitenkin myös huonoja puolia. Se on kulutushysterian aikaa, kaupassa käynti maanisten joulushoppailijoiden seassa suorastaan pelottaa ja kaikenlaista pakkausjätettäkin syntyy vaikka millä mitalla. Tässä olisi yksi idea jälkimmäisenä mainitun vähentämiseen:


Shoppailusta saattaa kertyä muovipussien lisäksi myös paperisia kasseja. Jotkut käyttävät ne biojätteiden keräämiseen ja kuljettamiseen, mutta minusta ne kelpaavat pienen laittamisen jälkeen myös ihan hyvin lahjakasseiksi. Pidän muutenkin lahjakasseista paljon, kun niitä voi käyttää uudelleen useamman kerran kuin lahjapaperia. 


Jos kassista löytyy iso logo niin sen voi peittää vaikkapa lehdestä tai vanhasta lahjapaperista leikatulla kuvalla. Itse käytin tuon Body Shopin kassin tuunailuun kuviopaperia kun sellaista sattui valmiiksi löytymään. Noistahan saa myös vaikka kuinka persoonallisen näköisiä, jos vain jaksaa nappailla lehdistä mielenkiintoisen näköiset kuvat talteen!


Translation:
Almost all the rest of this years posts will be Christmas -related so hopefully anyone doesn't get bored with that. To me Christmas is all about kindness and making family and friends happy. Sadly it's also time of hysteric consumption and massive mountains of waste. Here is one idea to reduce that:

Usually when you go shopping you may get plastic backs but also paper backs. People use them often to carry bio waste. I think they are also great gift backs if you are willing to see some effort. You must only  cover big logos with a picture of a magazine or old wrapping paper. It's so easy! And you can make them as unique as you wish!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥