keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Päivämatka Tallinnaan

Toivottavasti teillä kaikilla on alkanut viikko kivasti! Tulin nyt kirjoittelemaan viime viikolla tehdystä päiväreissusta Tallinnaan. Matkaseurana toimi ihana äiti. Kelien puolesta meillä kävi tosi hyvä tuuri, kun sadepäivien välissä olleena keskiviikkona sattui olemaan kaunis aurinkoinen kesäsää.


Meillä oli tosi kiva päivä. Aloitimme kävelemällä ensin vanhaan kaupunkiin. Matkan varrella törmättiin sattumalta yhteen tee- ja kahvikauppaan, johon päätettiin poiketa. Valikoima oli ihan huippu, ja ajattelinkin tehdä tuosta kaupasta ja sen tuotteista ihan erillisen oman postauksen. Vanhan kaupungin alueella käytiin myös syömässä ja kierrettiin muitakin kauppoja läpi. Mukaan tarttui mm. virolaista luonnonkosmetiikkaa. 

Sitten käytiin pyörimässä Viru keskuksessa, mutta palattiin kahville kuitenkin vanhaan kaupunkiin. Kahvilat siellä olivat niin paljon sympaattisempia verrattuna ostoskeskuksen ketjuihin joita on samoja myös Suomessa. Söin kahvilassa törkeän hyvän sitruunatartaletin. Lopulta sitten Kalevin makeismyymälän ja parin vaatekaupan kautta mentiin takaisin satamaan. Ostokset ajattelin kunnolla esitellä myös omassa postauksessaan.


Sen että olen selvästi koti-ihminen, huomaa myös matkailutottumuksistani. Mitään extreme- tai aktiivilomaa en kaipaa. Jos kohde on ennestään tuttu, kuten Tallinna, niin päädyn aina kiertämään kaikki samat tutut paikat uudestaan ja uudestaan. Uusiin tuttavuuksiin, kuten tuohon teekauppaankin, törmään vain sattumalta. Olisiko teillä muuten jotain hyviä vinkkejä Tallinnasta? Joskus jos menisi vaikkapa ihan kunnolla viikonlopuksi sinne, niin voisi olla aikaa esimerkiksi museoille yms.


Millainen matkailija sinä olet?

Translation:
Last week I went to spend a day in Tallinn with my mom. We were so lucky because Wednesday was actually the one warm summery day between rainy Tuesday and Thursday. We had so nice day! We roamed in the old part of the city, went eating and shopping. We even found a tea and coffee shop from the old part of the city. I'm planning to write an own post about it and about other shopping as well.

8 kommenttia:

 1. Tallinnaan ois kyllä ihanaa tehdä viikonloppureissu ja tutustua kaupunkiin paremmin! :) Outoo, ettei tuu ikinä lähdettyä vaikka matkakin on aika lyhyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, yleensä siellä tulee oltua maksimissaan se yksi päivä. Viime keväänä olin kyllä yhden yön hotellissa. Oli tosi kivaa kun kaikkialla sai käydä oikeasti rauhassa :)

   Poista
 2. Mä kanssa kierrän tallinnassa vain ne samat paikat over and over again. Mukava reissu ja tietää jo etukäteen mitä sieltä saa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla että joku muukin on näin urautunut! Minä ainakin tykkään kun voi vähän suunnitella ostoksia etukäteen :)

   Poista
 3. Voi että, ihania kuvia! Tukholmaan olen viimeksi jalkautunut vuonna 2002 (8-vuotiaana), ja silloinkin jatkettiin heti matkaa linja-autolla kohti Tanskaa. Hirveästi en siitä reissusta muista. Mutta ihanat sellaiset Kööpenhaminavibat oikein huokuu noissa kuvissa, ja lisään todellakin Tukholmareissun to do -listalle :) Etenkin Grönalundin huvipuistossa käyminen kiinnostaisi kovasti, täytynee vinkata siitä mun henkilökohtaiselle reissusuunnittelijalleni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iida! Tukholma on kyllä ihana paikka. Minäkään en ole siellä aikoihin käynyt, kun ei ajatus niin pitkästä laivamatkasta nappaa. Tosin Tukholma olisi kyllä ihan sen arvoinen. Täytyypä ottaa itsekin asia pohdintaan :D

   Poista
 4. Näyttää kivalta reissulta! Munkin pitänee mennä pian taas Tallinnaan. Mä taisinkin suositella jo Telliskiven aluetta silloin kun kirjoitin postauksen omasta reissustani. Siellä on kattava ravintolavalikoima edullisilla hinnoilla, pieniä kauppoja ja siistiä katutaidetta mukavan rosoisessa ympäristössä. Se on ihan vanhan kaupungin laidalla, ei kaukana satamasta. Ja jos et ole jo käynyt Karnaluksissa niin mene ihmeessä! :D käsityö ja diy-ihmisen paratiisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajusin vasta nyt katsoa, että Telliskivi on tosiaan noin lähellä satamaa! Tallinnan kangas- ja käsityötarvikeliikkeet on kans mulla kokonaan tsekkaamatta läpi vaikka opiskeluaikana käytiinkin tulevien vestonomien kesken opintomatkallakin siellä. Täytyy kyllä ottaa itseä niskasta kiinni ja tehdä ensi reissulla edes jotain aiemmasta poikkeavaa :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥