Halloween kuppikakut, 12 kpl
- mustia muffinssivuokia
- nonparelleja koristeluun
Taikina
- 100 g leivontamargariinia
- 2½ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2½ dl jauhoja (vehnäjauho tai gluteeniton, kuvissa gluteenittomia)
- 1 dl kookoshiutaleita
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
Vaahdota margariini ja sokeri, lisää kananmunat ja sekoita. Sekoita kuivat aineet ja kookoshiutaleet keskenään erillisessä kulhossa. Lisää taikinaan vuorotellen maitoa ja kuiva-aineseosta. Jaa taikina muffinssivuokiin. Itse käytin ohuita paperisia muffinssivuokia ja niiden tukena metallista muffinssivuokaa. Paista 200 °C ~20 min uunin keskitasolla.
Lakritsivaahto (Kinuskikissan ohjetta mukaillen)
- 2 dl kuohukermaa
- 28 Hopeatoffee -palaa (pussissa noin 35)
Kinuskikissan ohjeen mukaan lakritsivaahtoon tarvitaan 7 Kick-patukkaa. Laskeskelin kuitenkin kaupassa, että Hopeatoffeepussi tulee halvemmaksi - ja siitä jää jopa leivonnan aikaista namia!
Kuori Hopeatoffeet ja laita ne kerman kanssa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen kunnes lakritsit ovat sulaneet. Siirrä seos jääkaappiin jäähtymään kunnolla. Jäähtyneen hopeatoffeekerman voi vatkata tavallisen kuohukerman tapaan ja pursottaa kreemin jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele lopuksi sopivan näköisillä strösseleillä, mielestäni ainakin nämä keltaiset minitähdet sopivat teemaan hyvin!
Kuori Hopeatoffeet ja laita ne kerman kanssa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen kunnes lakritsit ovat sulaneet. Siirrä seos jääkaappiin jäähtymään kunnolla. Jäähtyneen hopeatoffeekerman voi vatkata tavallisen kuohukerman tapaan ja pursottaa kreemin jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele lopuksi sopivan näköisillä strösseleillä, mielestäni ainakin nämä keltaiset minitähdet sopivat teemaan hyvin!
Oletteko kerenneet jo leipomaan jotain halloweenteemaista?
Translation:
Halloween is one of my favourites. Usually I don't decorate my home. I just enjoy halloween mood watching movies and series. I even got one party invite this year! I also like to bake something halloweenish every year. This time I made cupcakes with licorice cream frosting.
Halloween cupcakes, 12 piece
- 12 medium size cupcake cups
- sprinkles
Dough
- 100 g butter
- 2½ dl sugar
- 2 eggs
- 2½ dl flour (wheat or gluten free)
- 1 dl coconut crumble
- 2 teaspoons baking powder
- 3 tablespoons of cocoa powder
- 0,5 dl milk
Topping
- 2 dl double cream
- ~135 g salty licorice toffee of your choise
Put cream and toffee in a pan and boil. Continue stirring until all of the toffee has melted. Let the mixture cool down to cold. When the mixture is cold you can make whip cream and add the frosting to the cupcakes. Finally decorate with yellow star shaped or other sprinkles.
They look so yummy.
VastaaPoistaThank you Sarah! <3
PoistaOh ihanat ruokakuvat! Näyttää ainakin herkullisilta, jos olisi jotain juhlia tiedossa niin vois kyllä tehdä kaikkea tommosta karmivaa..
VastaaPoistaKiitos Katri! Eihän sitä aina tarvitse olla edes juhlia tiedossa, että voisi leipoa jotain kivaa! Mäkin tein nuo ihan muuten vain ;D
PoistaHei wau, ihan superhienoja! Mun cupcakesit ei ikinä näytä näin hyvältä :D Ensi viikolla on edessä kokonainen ilta pelkkää halloweenleipomista, kun vietetään lauantaina meidän perinteisiä halloweenjuhlia :)
VastaaPoistaKiitos Katri, näistä tuli kyllä varmaan onnistuneimpia kuppikakkuja mitä olen tehnyt! Oi ihanaa että pääset leipomaan niin paljon kaikkea halloweenhyvää, pitäisiköhän itsekin joskus järjestää halloweenjuhlat... ;D
PoistaKuulostaa ja näyttää niin herkulliselta <3
VastaaPoistaKiitos Sofia! :) <3
PoistaOi, miten herkullisilta ja näteiltä näyttävät! Tuo lakukuorrutus kuulostaa niin hyvältä. <3
VastaaPoistaKiitos! Ja hyvää se olikin! En tiedä olisiko tuosta kuinka hankalaa tai helppoa tehdä vegeversiota :)
PoistaNammm kuulostaa ihanilta ja näyttää superhyviltä!
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaMmm toi lakukuorrutus on niin hyvää! <3 Mä olen syksyn aikana tehnyt kokeiluja Urtekramin raakalakritsijauheella ja se on ihanaa tavaraa. Voisin syödä sitä suoraan purkista, ihan kun sitä salmiakkijauhetta jota ostin lapsena kioskilta. Sopii tosi hyvin kreemeihin tuomaan vahvaa salmiakkista makua :)
VastaaPoistaRaakalakritsijauhe onkin mulle ihan uusi tuttavuus! Kuulostaa ainakin tosi kivalta, mistä sitä saa ostettua? Mulla on ollut välillä leivonnassa käytössä ihan perus salmiakkipuluveria Namituvalta, se taas on aika ammoniumkloridivoittoista ja niin hyvää! :D
Poista