tiistai 30. tammikuuta 2018

Tammikuussa ilahdutti

 • Kummituspuu, joka ei ennakkopeloistani huolimatta päättänytkään kuolla vaan puskee uusia lehtiä minkä kerkeää. Uskaltaisikohan hankkia vielä eucalyptuksen. Sen pitäisi myös olla urpoille aloittelijoille sopiva.

 • Uudet nilkkurit. Tai siis ostin ne jo joulukuun puolella, mutta uudet kengät vaativat aina aikaa tekeytyä sopiviksi ja nyt ne ovat täydelliset. Vanhat kirppislöytömaiharit menivät rikki, ja uudet tulivat siis niiden tilalle. Dinskosta löytyi Pace-merkkiset nahkaiset nilkkurit koristevetoketjulla alehintaan!

 • Suuntautumisopinnot. En tiedä oliko meillä perusopinnoissa vaan poikkeuksellisen meluisa luokka vai mitä kummaa, mutta ihanaa olla vihdoin sellaisilla kursseilla, joista kaikki osallistujat tuntuvat olevan kiinnostuneita ja joissa saa työrauhan. Nyt on paljon ammatillisempi meininki.

 • Fazer kookossuklaa. Rakastuin ekalla puraisulla. Tämä ei ole Bounty-kopio, vaan täyte on tasaisempaa. Ja tietty plussaa kotimaisesta brändistä.
 • Konmari. Iloa säkenöivä järjestys alkaa olemaan nyt loppusuoralla ja konmaritin jo vaatekaappini. Näissä kirjoissa on oikeasti  paljon hyödyllisiä vinkkejä karsimiseen ja järjestelyyn. Tosin en ole vakuuttunut siitä, että sukillani on mielenmaisemaa. Siitä huolimatta minusta on mahtavaa, että samalla Konmari opettaa tavaroiden arvostamista.

 • Kirppispöytä. Varattiin tammikuussa viikoksi yhdessä porukoiden kanssa kirpparipöytä, jota käytiin vuorotellen tsekkaamassa ja täyttämässä. Sinne meni mm. niitä konmaritettuja vaatteita.

 • Luin Draculan loppuun. Kirja oli minulla monta kuukautta lainassa ja alkuun pääseminen oli aikamoista tappelua. Lopulta juoni tempasi kuitenkin mukaansa.

 • Mama chicken flavour -nuudelit. Vuosien tauon jälkeen ostin nuudeleita, ja nyt olen niihin koukussa. Ne on niin helppo valmistaa ja näin kylmänä vuodenaikana kulhollinen kuumia nuudeleita tuntuu todella lohdulliselta.
Mikä teidän tammikuussa oli parasta?


Translation:
These things made me happy on January:
 • Ghost tree that did not die despite all my fears. Instead of that it is making new leafs so fast now!
 • New ankle boots. I had to say goodbye to my old combat boots and I wanted something different to replace them.
 • Specializing studies. People seem to bee much more motivated now and it is nice to study in inspiring atmosphere. 
 • Fazer coconut chocolate. Love at first bite.
 • Konmari. I have been reading Konmari books lately and I love the idea of Konmari method. I already did check my wardrobe!
 • Second hand selling table. Me and my parents ordered a flea market table for a week! There I sold some clothes that did not make me happy anymore.
 • Finished reading Dracula. That was like an eternity project but finally I did it! And I actually did love the book.
 • Mama Chicken flavour noodles. They are just so delicious!

16 kommenttia:

 1. Kiinnostais lukee toi Konmari, oon vaan kauheen ristiriitanen siinä mielessä, että shoppailu on kivaa mut toisaalta minimalistinen elämäntyyli ois helppoo ja ekologista :D
  Draculan oon lukenu joskus monta vuotta sitten, aika puuduttavaa luettavaa se oli. Toisaalta tällaset vanhat kirjat on kiehtovia, kirjoitustyyli on niin erilainen verrattuna nykykirjoihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli aiemmin sellainen käsitys, että Konmari liittyisi automaattisesti minimalismiin, mutta lukiessa homma aukesi paremmin. Tarkoituksena on tosiaan karsia iloa tuottamattomat tavarat pois ja siten kirkastaa niitä asioita, joista oikeasti tykkää ja helpottaa omaa arkea. Iloa tuottavien tavaroiden määrä on todella yksilöllinen :)

   Draculassa on tosi kaunis ja kuvaileva kirjoitustyyli. Toisaalta sen läpi kahlaamisessa kesti ikuisuus :D

   Poista
 2. Konmarit vois lukasta, vaikka en yhtään ole vieläkään vakuuttunut niiden järkevyydestä.
  Mua taas hieman ahistaa nää suuntautumisopinnot kun oli tavallaan kerennyt jo tottumaan siihen omaan luokkaan ja heti uudet naamat tilalle ilman mitään esittelyjä. En tiedä edes puolien nimiä enää!
  Tehäänkö vaihtari, mä voin ottaa ton kummituspuun niin ota sä Roottori :'D Oikein kiva kissa, joka ei oksenna eteisen matolle illalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukaise ihmeessä läpi ainakin! Eihän siitä Konmarituksesta nyt mitään uskontoa tarvitse tulla :D
   Tutun luokan vaihtuessa nimiasiat on kyllä vaikeita. Vähän noloa myöntää, mutta en vieläkään muista esim. parin samaa ryhmätyötä tekevän nimiä...
   Voi Roottoria! <3

   Poista
 3. Tota konmaria olen myös itse funtsinut, nyt olen alkanut lukemaan itkästä aikaa kirjoja taas niin seuraavat luettuani se voisi olla kiva kokeilla seuraavaksi. Meillä ostetaan mamaa edelleen ja iteasiassa juuri vedin ihan vaa pelkän mikronoodelin ja ah miten hyvää se on välillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konmari on mukavan kevyttä luettavaa. Menee varmasti vaikka ei mikään lukutoukka olisikaan, kokeile! :)

   Poista
 4. Oh, wow sounds like a great January and start to the year.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for commenting Sarah! I hope that you have had a nice january too!

   Poista
 5. Oivoi, tekisi mieli hankkia kummituspuu uudestaan, mutta samalla tuntuu kuin laittaisi rahaa roskiin, kun en saa pidettyä hengissä kuitenkaan :''D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuin löytämään kummituspuulle tosi helpot hoito-ohjeet! 1 dl vettä 1-2 vko välein. Saa kuivahtaa kasteluiden välissä. Erityisesti talvella täytyy huolehtia, että kummituspuu saa tarpeeksi valoa. Meillä tuo onkin nyt ollut ikkunalaudalla. Keväällä pitäisi myös lannoittaa. Tosin en ole varma millainen lannoite tuolle kaverille sopii :)

   Poista
 6. Voihan kummituspuu.. Oon onnistunut tappamaan yhden puu version ja yhden pensas version!! -_-'
  Saatiin vuosi sitten töistä joululahjaksi tuo pinkki konmari kirja! Vähän oon aloittanut sitä mutta jäi jostain syystä kesken! Täytyisi aloittaa uudelleen, josko saataisiin tähänkin pikkupirttiin viimein jokin järkevä järjestys!! :D
  Tammikuussa parasta oli viime viikonloppuinen Raparperitaivas-teatterimusikaali esitys!! :) sen voisi käydä katsomassa uudelleenkin, oli sen verran mukaansa tempaava ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monella tuntuisi olevan samaa ongelmaa kummituspuun kanssa. Siksi niin kovasti hämmästyttääkin, että se on minulla pysynyt elossa :D
   Voi vitsi miten ihana duunipaikan joululahja! Tutustu ihmeessä Konmariin paremmin kun ehdit. Arki helpottuu, kun ei tarvitse monen turhan tavaran joukosta aina etsiä niitä joita tarvitsee. Musikaali oli varmasti kiva, pitäisi itsekin yrittää ryhdistäytyä ja alkaa käymään tuollaisissa :)

   Poista
 7. Kummituspuut on ihania <3 Luin Draculan joskus 15-vuotiaana ekan kerran, ehkä olisi korkea aika ottaa se uudelleen lukuun! Mun tammikuun paras osa oli Tallinnan-reissu, koska sain seota kokonsa tuplanneessa Karnaluksissa ja olla pörröinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että oli mukava reissu. Nyt alkoi itseänikin oikeastaan kutkuttelemaan ajatus Tallinnasta. Voisi ehkä keveemmälle buukata vähintään päiväristeilyn. Karnaluks on itseasiassa vielä kokonaan näkemättä! :)

   Poista
 8. Ihania asioita tässä postauksessa, kuullostaa hyvin alkaneelta vuodelta. :) Meillä kissat ovat "hoitaneet" meidän kasveja vähän liiankin kanssa, pelkästään kaksi jotain vihreää on olkkarin hyllyllä hengissä enää kun bonsai- puultakin mullat kaivelivat.... :D Mut josko tässä keväällä ostaisi taas jonkun kasvin ilahduttamaan keittiötä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut, että kissat tuppaa olemaan usein vähän turhankin innokkaita puutarhureita! Ei jää multaa tai eläviä lehtiä ollenkaan... :D Kasvit tuo kyllä ihanasti eloa kotiin. Jossain kattoon ripustettavassa amppelissa saattaisivat myös ehkä pysyä kunnossa? :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥