tiistai 29. toukokuuta 2018

Toukokuussa ilahdutti

 • Korkeasaari. Vietettiin avomiehen kanssa treffipäivä eläimiä katsellen. Korkeasaari on muuten siitä ihmeellinen paikka, että siellä näkee aina jotain uutta. Tällä kertaa mieleen jäivät parhaiten varmaankin uniset karhut, joista toinen nousi hetkeksi istumaan hassusti takatassuista eturaajoillaan pidellen. Satuttiin valitsemaan myös erityisen mainio päivä. Sää oli täydellinen, mutta siitä huolimatta kävijöitä oli melko vähän ja saatiin rauhassa katsella.
 • Ostokset. Viime aikoina on tullut shoppailtua tavallista enemmän. Toisaalta ihmekös että välillä käy niin, kun on ensin pitkään lykännyt kaikenlaisia tarvehankintoja ja mielitekoja. Kotiin on tullut kannettua kalenteri, kosmetiikkaa, kuriositeetti ja muuta kivaa sisustukseen, kynsiviila, kesähattu ja juhlava maksimekko heinäkuussa pidettäviä rakkaan ystävän häitä varten.

 • Päivä iskän kanssa. Käytiin ensin Viherpajassa ihailemassa japanilaista puutarhaa ja kierrettiin muutenkin koko valtava myymälä läpi. Viherpajasta kotiutin myös suklaamintun. Tulisikohan siitä hyvää yrttihauduketta? Käytiin myös Kansallisarkistossa, jonka tutkijasali on muuten ihan pöyristyttävän hieno. Isin kanssa pitäisi viettää useamminkin yhteistä aikaa kunnolla.
 • Teesalonki Sylvian hanami. Hanamin aikaan teesalongissa oli saatavilla kirsikankukkahauduketta. Haudukkeeseen käytetään kokonaisina suolaan säilöttyjä kirsikankukkia, jotka ensin liotetaan vedessä suolan irrottamiseksi. Sen jälkeen valmistettu hauduke maistuu kukkaiselta ja siinä on edelleen häivähdys suolaa jäljellä. Tosi mielenkiintoinen kokemus ja varmasti tätä tulee juotua toistekin!
 • Matka Tallinnaan äitin kanssa. Kierreltiin kauppoja ja syötiin paljon hyvää ruokaa. Kivoimpana uutena bongauksena mieleen jäi Natura Siberican konseptimyymälä Viru Keskuksessa. Valikoima oli valtava ja myymälän ilme uniikki. Tallinnasta on tulossa ihan omaa postaustansa kunhan ehdin!
 • Parveke. Parvekkeella on nyt kasvamassa salaattia, ruohosipulia ja tilliä. Askartelin myös jämäkankaista viirinauhan ja tilattiin parvekekalusteet. Olisin periaatteessa tahtonut ostaa ne second handina, mutta ei tahdottu ottaa riskiä siitä, että kesä loppuu ennen kuin sopivat kalusteet löytyvät. Pitäisiköhän parvekkeestakin tehdä esittelypostaus?

Miten teidän toukokuu meni? Ensi viikolla luvassa muuten postausta kevään loppuneista ja uusista kosmetiikoista!

Translation:
Best things in May:
 • Korkeasaari Zoo. Me and my other half went to see some animals. It's interesting how we always see something new there.
 • New things. I have shopped recently relatively lots of things.
 • Day with dad. We had very nice day together. We visited japanese garden, bought a chocolate mint plant for me and ate pancakes. 
 • Hanami. I tasted sakura infusion at my local tea house Teesalonki Sylvia.
 • Trip to Tallinn with mom. Mostly we roamed around stores and ate everything good. The best new found was Natura Siberica concept store in Viru Keskus.
 • Balcony. I have some utility plants growing there and we just got our new balcony furniture.

6 kommenttia:

 1. Meilläkin on ollut tavoite käydä korkeasaaressa jo muutaman kesän ajan, toivottavasti tänä vuonna saadaan aikaseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käykää ihmeessä! Se on niin ihana paikka näin aikuisenakin! Paljon kaikkea söpöä ja jännää :)

   Poista
 2. Ihanaa, haluan vielä käydä Korkeasaaressa tänäkesänä! Mulla vaan basilika ja chilit tänä vuonna. Kelasin hankkia rucolaa myös kasvamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chiliä harkitsin minäkin, mutta sitten se jäi! Ensi vuonna sitten ehkä. Mun salaatti ei kyllä näytä kovin hyvältä, kun parveke on varmaankin liian kuuma sille. Toivottavasti teillä on rucolalle passelimpi parveke! :)

   Poista
 3. Kansalliskirjasto on aivan huikea paikka. Menen ihan sanattomaksi aina kun käyn siellä. Tekisi mieli pukeutua johonkin epookkiasuun ja kuljeskella siellä kynttilän kanssa. <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Heti alkaa vilisemään mielessä erilaisiin historian miljöisiin sijoittuvia leffoja ja tarinoita. Upea paikka. Ja ne valtavan leveät kirjat on ihan käsittämättömiä!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥