Sivut

maanantai 29. heinäkuuta 2019

Kuinka monta? -kosmetiikkahaaste

Tämä More or Less -blogin Katrin Kuinka monta? -kosmetiikkahaaste pyöri postaussuunnitelmissani niin kauan, että Katrin blogiakaan ei enää näemmä ole. Jos kuitenkin satut paikalle lukemaan tätä, niin kiitokset erittäin mielenkiintoisen haasteen rakentamisesta!

Olen tutkaillut omistamani kosmetiikan määrää blogissa aiemminkin, mutta nyt oli hauskaa päästä toteuttamaan se vähän eri vinkkelistä haasteen muodossa. Minulla on tosiaan tämä viikko lomaa, joten nyt oli mainiosti aikaa penkoa kaikki kosmetiikat esille laskettavaksi!


Kuinka monta kosmetiikkatuotetta omistat yhteensä?
158 testerit mukaan lukien. Viime vuonna minun oli tarkoitus vähentää määrää, mutta nyt se onkin vain kasvanut. En tiedä onko nykyinen asuinpaikkakin vaikuttanut tähän. Kun lähistöllä asuu vähemmän kavereita, tuleeko ostoksia tehtyä enemmän? Lohduttaudun kuitenkin sillä, että on myös valtavasti ihmisiä, joilla on jo pelkästään meikkejä yhtä paljon kuin minulla on erilaista kosmetiikkaa yhteensä.

Positiivista kehitystä aiempaan nähden on se, että tiedän aiempaa paremmin, mitä haluan ja mistä tykkään. Pyrin siihen, että kaikki ostamani kosmetiikkatuotteet olisivat ainakin yhtä näistä: pakkausoptimoituja, kotimaisia brändejä tai luonnonkosmetiikkaa.

Kuinka monta meikkipussia sinulla on?
4. Arkikäytössä minulla on pieni Gina Tricotista ostettu meikkipussi, jossa mukana kulkee lähinnä käsivoide, särkylääkkeitä, kynsileikkurit ja muuta arjen selviytymistavaraa. Yön yli kestäville reissuille ompelin juuri uuden meikkipussin vanhoista farkuista. Edellinen Hello Kitty -meikkipussi odottaa myyntiin pääsyä. Lisäksi minulla on Vallilan pussukka, jota olen käyttänyt lähinnä mökkireissuilla allergialääkkeille hyttysten takia.


Kuinka monta eri putelia käytät suihkussa käydessäsi?
1-5 tuotetta. Jos en pese hiuksia, käytän vain suihkusaippuaa. Hiustenpesukerroilla käytössä on suihkusaippuan lisäksi palashampoo ja hoitoaine. Lisäksi saatan käyttää kasvo- tai vartalokuorintaa.

Kuinka monta hiusten muotoilutuotetta omistat?
11. Eli aika naurettavan monta siihen nähden, miten vähän osaan muotoilla hiuksiani. Niistä neljä on Batisten kuivashampoita. Neljä! Joukosta löytyy myös vähän heikkolaatuisempia ja vanhoja hiuslakkoja.

Laskeskelin, että pärjäisin oikeasti vain viidellä tuotteella: hiuslakka isona ja matkakokoisena, kuivashampoo, suolasuihke sekä Lushin Hair custard tai muu vastaava vahamaisempi tuote. Minulta löytyy hiustenhoitotuotteiden joukosta lämpösuojankin tarjoava Four Reasonsin Moisture mist, joten erillinen lämpösuojatuote on turha.



Kuinka monta meikkituotetta sinulla on?
Meikkituotteita minulla on itseasiassa hyvin hillitysti - 18 kpl. Niistäkin 6 kpl on joko puutereita tai varastoon haalittuja meikkivoiteita. En käytä poskipunaa tai värillisiä huulimeikkituotteita ollenkaan ja teen pohjustuksen melko vähillä tuotteilla, joten varmaankin siksi näitä on aika kohtuullinen määrä.

Kuinka monta testeriä sinulla on vielä käyttämättä?
Niitä taitaa tällä hetkellä olla 14, jos mukaan lasketaan myös suuremmat hajuvesitesterit ja puoliksi käytetty Lushin shampootesteri. Yleensä minulla on testereitä hillitty määrä, sillä pyrin nykyään käyttämään ne nopeasti pois, mutta hiljattain sain testereitä L'Occitanella käydessäni kunnon pläjäyksen.

Kuinka monta kynsilakkaa omistat?
Kaksi. Omistan vain  mustan ja läpinäkyvän kynsilakan. Mustaa kynsilakkaa käytän oikeastaan vain kenkien kolhujen piilottamiseen.


Kuinka monta meikkitutoriaalia olet katsonut elämässäsi?
Katson itseasiassa todella vähän kosmetiikkaan liittyviä videoita ja varsinkaan tutoriaaleja en yleensä jaksa katsoa ollenkaan. Saan paremmin irti sanallisista ja kuvallisista tutoriaaleista. Loppuun asti katsottujen meikkitutoriaalien määrä lienee siis alle 30.

Kuinka monta pohjatuotetta käytät meikkisi valmistamiseen?
En kovin montaa. Kosteutuksen jälkeen nimittäin levitän vain meikkivoiteen ja puuterin ennen varsinaista meikkiä. En käytä primereita tai tee contouringia. Peitevoiteen hankkimista olen kyllä harkinnut, sillä menneen vuoden aikana ihoni on alkanut reagoida enemmän stressiin.

Kuinka monta hajuvettä sinulla on?
23! Niistä neljä on testereitä. Hajuvedet ja ylipäätään tuoksuvat asiat, kuten suihkusaippuat, ovat minulle äärimmäisen ilahduttavia. Joukosta löytyy niin hedelmäisiä, kukkaisia ja vaniljaisia tuoksuja, joiden käyttö vaihtelee vuodenajan mukaan.

Erityisesti olen viime aikoina ollut kiinnostunut Lushin tuoksuista, jotka ovat jotenkin tyypillisiä hajuvesiä aidomman tuoksuisia. Luonnonkosmetiikan tuoksuja en omista vielä yhtäkään, sillä niiden tarjonta tuntuu toistaiseksi olevan heikkoa. Tuoksuihin liittyen minua kiinnostaa myös paljon se, miten niiden avulla voisi vaikuttaa omaan mielialaan.


Kuinka monta kertaa kuukaudessa meikkaat keskimäärin?
Varmaan keskimäärin noin 20 kertaa kuukaudessa. Toimistolle meikkaan aina edes vähän, etäpäivinä saatan olla meikittä ja vapaapäivinä meikkaaminen riippuu siitä mitä tekemistä on luvassa.

Kuinka monta vanhentunutta kosmetiikkatuotetta kaapista löytyi?
Tuotteen vanheneminen on mielestäni pitkälti mielipidekysymys, mutta kyllähän niitä parhaat päivänsä nähneitä tuotteita löytyy minunkin hyllyiltäni. Olen melko hyvin saanut karsittua ja käytettyä vanhimpia tuotteita pois, mutta minulla on edelleen esimerkiksi yli viisi vuotta sitten korkattu aurinkovoide ja hiuslakka sekä useita hajuvesiä, joiden käyttöönotosta on kymmenisen vuotta.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen juttu! Hyvää pohdintaa, jota arvostan!<3

    Aloin pohdiskella, tohdinko (jaksanko...;D) tehdä tämän haasteen itse. Myönnän, että hieman häpeän omaa läjääni, toisaalta shokkihoito on aina tehokasta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Fanni! <3

      Olisi kyllä huippua nähdä tämä haaste myös sinun tekemänä! Semmoisen vinkin voin antaa, että kannattaa varata hommaan aikaa reilusti. Siihen menee yllättävän paljon aikaa, kun tuotteet haalii yhteen pinoon laskettavaksi, ja etenkin jos niitä haluaa jotenkin asetella kuvaamista varten kuten itse tein. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥