Sivut

perjantai 24. tammikuuta 2020

Hyvää teetä työpaikalla – onko se mahdollista?

Työpaikkaympäristö ja hyvä tee kohtaavat harvoin – paitsi jos satut olemaan töissä teepuodissa. Esimerkiksi meillä toimistolta löytyy talon puolesta suuri lajitelma Liptonin pussiteitä, jotka eivät kuulu lemppareihini. Monilla työpaikoilla on kuitenkin mahdollista nauttia hyvää teetä, jos viitsii nähdä asian eteen hiukan vaivaa. Toki jos työ on hyvin liikkuvaa, eikä taukotiloihin pääse, voi hyvän teen hauduttelu olla mahdottomuus, mutta monissa töissä se kuitenkin onnistuu. Tähän postaukseen olen koonnut omat kokemukseni teen juomisesta työpaikalla, sekä vinkkejä siihen, miten töissä voi juoda parempaa teetä.

Alunperin nykyiseen työhöni tullessa aloitin traineena ja olin opiskelija. Aluksi join säästöpäissäni pari kuukautta Liptoneita, koska "opsikelijan täytyy säästää kaikessa". Lopulta teen kitkeryys alkoi potuttamaan ja tajusin, että tämä ei todellisuudessa ole se asia, jossa minun kuuluisi säästellä. Teetähän kuluu työpaikalla ehkä laatikko tai enintään kaksi kuukaudessa. Aloin tuomaan omaan käyttööni pussiteet, jolloin homma muuttui kivemmaksi. Pääasiassa ostin töihin Clipperin ja English Tea Shopin pussiteitä.

Lopulta reilu vuosi sitten päädyin hifistelemään, ja ostin Teepolulta Samadoyon lasisen teemukin, johon kuuluu myös korimainen teesihti ja sen alunen/kansi. Mukin ja sihdin tiskaamiseen ei kulu juuri ollenkaan enempää aikaa, kuin pelkän mukin pesemiseen. Otan töihin yleensä kotoa tehokäyttöön teen, joka on ollut meidän hyllyllä jo tovin. Näin saadaan teevalikoimaan parempi vaihtuvuus.


Tässä vielä pähkinänkuoressa kolme vinkkiä siihen, miten työpaikalla voi nauttia hyvää teetä:

Kysy
Jos organisaatio on pieni, niin työpaikan omaan teetarjontaan voi olla helppoakin saada muutos oikean tyypin hihaa nykäisemällä. Voi hyvinkin olla, että kahvi- ja teeostoksista vastaava henkilö onkin vannoutunut kahvinjuoja, eikä yksinkertaisesti ole miettinytkään että pussiteitäkin on erilaisia.

Tuo omat pussiteet
Tämä on looginen seuraava askel, jos työpaikan teetarjonta ei miellytä. Tuomalla itse omat teesi pääset päättämään brändin ja maut kokonaan itse ja voit vaihtaa niitä lennosta miten tykkäät. Voit halutessasi panostaa pienvalmistajiin, kotimaisiin merkkeihin tai luomuun. Pussiteet ovat nopeutensa ansiosta käteviä myös silloin, jos työssä on tarkoin kellotetut kahvitauot.

Tee irtoteen hauduttamisesta helppoa
Irtoteen hauduttaminen työpaikalla on super helppoa, kunhan välineet ovat kunnossa. Edullisin ratkaisu on viedä töihin oma mahdollisimman monen muotoiseen mukiin sopiva teesihti, kuten esimerkiksi Forsman Easy. Vaihtoehtoisesti voi hankkia valmiina settinä myytävän mukin, kuten itse tein. Mikäli työ sisältää paljon liikkumista paikasta toiseen, vesitiivis teepullo on kätevämpi valinta.


Loppuun muistuttelisin vielä, ettei kahvikaan ole työpaikoilla aina parasta herkkua. Monesti me teehen hurahtaneet olemme turhan tuohtuneita työpaikkateestä ja unohdamme, ettei se villikahviin hurahtanut kahvihifistelijä ei ole varmastikaan yhtään sen enempää innoissaan Juhlamokasta. Duunipaikalle lienee turha toivoa sitä varjossa kasvatettua hienoa japanilaista vihreää teetä, mutta laadukasta pussiteetä, kuten Forsman Tean tai Clipperin teelaatuja, olisi varmaan ihan realistista pyytää.

Millaisia työpaikan kahvi- tai teekokemuksia sinulla on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥