Sivut

sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

DIY: Kristallikuvioitu saippuapullo


Käsisaippuaa on kuluneen vuoden aikana joutunut varmasti itse kukin miettimään tavallista enemmän. Alakerran wc:mme ei värien puolesta ole täysin mieleeni, mutta saippuapullo on hyvä esimerkki esineestä, jolla tilasta voi kuitenkin tehdä vähän enemmän oman oloisen. Oikeasti kiva ja oman tyylinen pumppupullo oli kuitenkin yllättävän vaikea löytää. Ei siis auttanut muu kuin tehdä itse. Päätin tehdä pumppupullon, jossa pullo on kierrätetty lasisesta virvoitusjuomapullosta. Sellaisia näki jossain vaiheessa askartelupiireissä tosi paljon Jack Daniels -pulloista tehtyinä, mutta koska viski ei ole minun juttuni, piti keksiä jotain muuta.


Projektin vaikein homma oli löytää tietyn pullon kanssa yhteensopiva pumppumekanismi. Erilaisia pullonsuiden kokoja ja kierteiden tiheyksiä nimittäin on yllättävän paljon. Lopulta sopiva pumppumekanismi löytyi jostain halvasta saippuapullosta. En valitettavasti muista saippuan nimeä tai edes tiedä mistä sitä saa, joten en osaa tarkemmin neuvoa, jos joku haluaa toteuttaa vastaavan.

Itse pullonkin osalta tuli tehtyä kaksi versiota. Versio 1 oli Curiosity cola -pullo, jonka etiketin yritin spraylakata vedenkesätäväksi. Huolellisesta suihkimisesta huolimatta etiketin alle kuitenkin pääsi vettä, joten oli syytä keksiä kestävämpi koristelutapa.



Seuraavaa versiota varten pulloksi valikoitui Francis Hertridge’s celebrated Rose lemonade (myydään ainakin Cittarissa ja on muuten hyvääkin), joka on muodoltaan aika yksinkertainen. Kokeilin pulloon ensikertaa lasinkaiverrusta pienoisporakoneella. Kuvioksi tein kristallikiteitä kiertämään pullon alalaitaa. Hirveä määrä suorien viivojen kaivertelua oli haastavaa, mutta mokia tuli kuitenkin yllättävän vähän.

Tämä puteli on ollut meillä jo useamman kuukauden käytössä ja se on ajanut asiansa erittäin hyvin. Joskus olisi vielä kiva tehdä vastaava projekti uudelleen, jos sattuisi löytymään jokin oikeasti inspiroivan mallinen pullo. Lisäksi mietin kovasti, että mitä muita lasiesineitä voisi kaiverrella. Ideoita?

8 kommenttia:

  1. Ihana idea! 😊 Olen varmaan mielikuvitukseltani köyhä ja paljastan, miten vähän tiedän DIY-maailmasta, mutta ei ollut tullut mieleenkään, että jollakulla olisi väline, jolla voi kaivertaa lasiin kuvioita. 😅 Tyylikäs lopputulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pienoisporakoneeseen tosiaan saa kiinnitettyä karkeita kaiverruspäitä, niillä tämä onnistuu 😄

      Poista
  2. Wau! Toi lasikaiverrus onkin mielenkiintoinen ja onnistunut idea! :)

    VastaaPoista
  3. Tulipas siitä hieno! Olen myös vannoutunut DIY-eläin, mutta en tiennyt että lasia voi tuolla lailla kaivertaa poralla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hauska kuulla, että tässä oli useammalle uutta tietoa :) (DIY-eläin on muuten mitä loistavin ilmaisu! :D)

      Poista
  4. Tulipas siitä kiva! Mulleki ihan uutta juttua tuollainen kaivertelu, näppärää! Tosiaan kyllä harvoin tulee vastaan sellasia omaan tyyliin sopivia pumppupulloja. Tai saippuaastioita! Ois kiva löytää jokin musta tai puinen, kaikki tuntuu olevan aina valkeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Saippua-astioiden osalta suosittelen kurkkaamaan suomalaista käsityötuotantoa. Esimerkiksi Nokurolta löytyy myös mustia keraamisia saippua-astioita. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥