Sivut

lauantai 11. helmikuuta 2023

Pitsisydämiä

Tykkään kovasti tehdä erilaisista teemoista tuotekollaaseja. En siksi, että haluaisin varsinaisesti kannustaa itseäni tai muitakaan ostamaan niitä kaikkia, vaan koska ne auttavat minua jäsentelemään teemaa. Kollaasien avulla voi olla helpompaa tutkia oman kodin tavaroita tai tehdä yksi tai pari osuvaa löytöä kirpparilta tai kaupasta.

Yrtitin nyt tehdä blogia varten ystävänpäiväkollaasia, mutta sepäs osoittautui työlääksi. Suoranaista ystävänpäivätavaraa riivaa krääsämäinen olemus, alternative-kauppojen valikoimasta kollaasiin tarttui vain erilaisia kynttilöitä sekä yksi muki ja lopulta huomasin olevani kollaasissa eniten innoissani rucolanversoista. Ne kun ovat söpöjä, sydämen muotoisia, terveellisiä ja vieläpä saatavilla kotimaisina. Palaillaan tähän kollaasi-ideaan ehkä ensi vuonna paremmalla menestyksellä.


Ystävänpäivää on vuosien varrella parjattu keksityksi kulutusjuhlaksi ja villeimmillään jopa väitetty kukkakauppiaiden salaliitoksi. Jälkimmäistä en ainakaan ihan uskoisi. Minusta ystävänpäivästä, kuten muistakin juhlapäivistä, voi tehdä oman näköisen eikä sen viettämisen tai koristelun tarvitse olla tyyristä. Tykkään ystävänpäivän suomenkielisestä nimestä enemmän kuin englanninkielen romanttisemmasta Valentine’s daysta, sillä ystävänpäivä on nimenä enemmän kaikkia osallistava. Silloin voi huomioida kavereita, puolisoa tai self care -hengessä vaikka itseään.

Tänään tv-tasolle pääsivät esille pitsikuvioiset kynttilät, jotka löysin kirpparilta viime vuonna (ja niiden kaverina ovat keraaminen kummitus sekä vanha kunnon supi). Joskus olisi kiva kokeilla rakentaa ystävänpäiväksi Dracula- tai Edgar Allan Poe -teemainen kokonaisuus kotoa löytyvistä tavaroista, mutta tällä kertaa nyt tämmöinen kevyempi toteutus. Haluaisin myös tehdä jonkin suloisen mutta oudon ristipistotaulun, koska mikäpä henkisi paremmin ystävänpäivää kuin romantiikan aikakaudella suositut ristipistotyöt.

Mitkä fiilikset siellä on ystävänpäivästä?

4 kommenttia:

  1. Ompa kiva :) No menen ystävänpäivänä lähitöihin ja ajattelin yllättää kollegoita suklaalla! Mutta muuten ei ole mitään romanttisia odotuksia kotiolossa, tuntuu semmoselta juhlalta isommissa maissa joissa moni varautuu ja valmistautuu kauheasti :D Kunhan ois jotain ruusuja edes kotimaljakossa elossa tuona päivänä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti oli kiva ystävänpäivä sinulla! Suklaa on ainakin semmoinen asia, joka yleensä saa aina lämpimän vastaanoton työpaikalla :)

      Poista
  2. Nauroin ääneen sille, että ystävänpäiväkollaasissa eniten innostusta herätti rucola. 😂 Mutta sehän on tosi hyvää ja kiva lisä mihin vain salaattiin, joten itsekin olen aika innoissani siitä. 😄 Mä olen kuullut sellaisen väittämän, että ystävänpäivä on kehkeytynyt omanlaisekseen Suomessa erityisesti Postin myötävaikutuksesta. Koska ne kampanjoi, että lähetä kortteja ystäville. Yleensä ihmisillä kun on enemmän ystäviä kuin rakastettuja. 😊 Itse en sen kummemmin juhli ystävänpäivää, kun koen, että ystäville kannattaa osoittaa arvostustaan ihan ympäri vuoden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, rucola on best salaatissa, leivän päällä, croissantin välissä ja vaikka missä! :D

      Tämä ystävänpäivän Posti-huhu olikin mulle ihan uusi juttu. Kovin mielenkiintoista! Ja olet aivan oikeassa - ystäviä kuuluu muistaa pitkin vuotta, ei ainoastaan ystävänpäivänä. :) <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥