Sivut

sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Kuulumisia + Mustat maustetut luomuteet Aarteelalta

Hei taas pitkästä aikaan! Alternativebloggari palaa nyt hattu kourassa pyytämään teiltä anteeksi venynyttä kesän blogitaukoa. Kävin elo-syyskuun vaihteessa Lontoossa ja tarkoitus oli sen jälkeen reippaana palata blogin pariin. Loman jälkeen töihin palattuani kuulin meillä alkavan muutosneuvottelut, joiden lopputulemaa saa odottaa vielä monta viikkoa. Tilanne stressaa ja blogi ei ole ollut päällimmäisenä mielessä. Yritän nyt vain panostaa omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen, jotta olen valmis, mitä ikinä vastaan tuleekaan.

~ ~ ~

Mennään nyt kuitenkin kivempiin juttuihin. Kirjoittelin teille kolmesta Aarteelan vihreästä teestä heinäkuussa, ja nyt on aika tutustua kolmeen mustaan maustettuun teehen samalta firmalta. Nämä kaikki kolme teetä ovat luomulaatuisia, kuten koko Aarteelan valikoima muutenkin.

Kolme mustaa teetä hauduttamattomina lasikipoissa.

Vanilja

Vaniljateessä pohjana on musta intialainen assam-tee ja se on maustettu vaniljauutteella sekä vaniljalla. Tämä on minulle sellainen back to basics -tee, koska teekiinnostukseni alkuaikoina Twiningsin vaniljatee oli yksi suosikeistani.

Assam on vahvan makuinen tee ja tarjoaa vankan pohjan vaniljalle. Vanilja onkin tässä melko mieto verrattuna markettien pussiteihin. Toisaalta hyvä niin, ettei maku ole semmoinen hajuvesimäisen vaniljainen. Tilkalla maitoa tämä on oikein kiva.

4 / 5

Hurmaava Harmaja

Tämä tee sisältää mustaa assamia, kehäkukkaa, ruusua, mansikkaa, malvaa, ruiskukkaa sekä luontaisia aromeita (mansikka, bergamot, appelsiini, laventeli).

Hurmaava Harmaja on kiehtova ja tavanomaisesta poikkeava earl grey -variaatio. Monet mansikka-aromia sisältävät laadut ovat minusta liian makeita, mutta tässä on osuttu kohdalleen niin määrän kuin muihin aineksiin yhdistämisenkin osalta. Hurmaava Harmaja on klassisen harmaajaarlin leikkisämpi serkku makealla twistillä. Ja katsokaa kuvasta kuinka nätti se onkaan!

4 / 5

Persikka & Aprikoosi

Tässäkin teessä pohjana on assam, joka on maustettu kehäkukalla, aprikoosilla, persikalla sekä luontaisilla aromeilla (persikka, aprikoosi).

Suurena persikkateen ystävänä odotin tätä innolla. Tee maistuu tosi hyvältä, mutta hedelmien makua kaipaisin mukaan hieman enemmän. Jääteeksi tämä ei sopinut koska silloin siinä oli jokin hassu itseäni häiritsevä sivumaku, mutta kuumana juomana ihan jees.

2½ / 5

Mikä näistä kolmesta kuulostaa sinusta parhaalta?