perjantai 26. kesäkuuta 2015

The Bone Hunt

 Viime viikolla kävimme ystäväni kanssa etsimässä luita Helsingin rannoilta. Luita tuli löydettyä useampi. Erityisen tyytyväinen olen valkoiseen luuhun joka oli ensimmäinen löytöni. 

Suunnitelmissa olisi tehdä näistä koruja jonain päivänä. Jos onnistumme, niin jaan sitten lopputuloksen teidänkin kanssanne! Ja jos joku teistä on tehnyt aiemmin luukoruja niin ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan!


Translation:
Last week me and my friend had a bone hunt day when we went to seek some bones from the shores of Helsinki. And this is what we found! Especially I'm pleased with the white bone that was my first finding ever.

The plan is to use these and make some jewelry some day. If we manage you will see the result! I would also be glad if you have done some bone jewelry before and want to share some tips!

4 kommenttia:

 1. Vau! En tiennyt, että helsingin rannoilta löytyy luita tuolla lailla. Onko jotain vinkkejä luiden etsimiseen, vai onko se "ammattisalaisuus" ;> Olen itse tehnyt luista koruja, mutta olen tilannut luut ulkomailta (eettiseltä roadkill-myyjältä tietysti), ja niihin avulias myyjä on porannut korureiät itse valmiiksi ilmeisesti dremel-tyyppisellä pikkuporalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekkin tuli yllätyksenä se, että noita löytyi niin paljon. Varmaan jotain aloittelijan tuuria :D Me suosittiin tuolla reissulla kallioisia rantoja sillä logiikalla, että siellä missä on lokkeja voi olla myös luita. Tosin pesiviä otuksiahan ei tietenkään saa mennä häiriköimään.

   Alun perin meillä oli ideana valaa noita muovin sisään, mutta suurin osa kappaleista on kyllä sen kokoisia, että voinee olla parempi tehdä niistä isommista tuon tyyppisiä kuin kerroit. Sopivasti löytyy nurkista tuollainen porakin :)

   Poista
  2. No joo... Vois kyllä tulla aika jyhkeitä muoviin valettuna! :') Onko nuo ihan luonnon kuivaamia ja kaluamia, vai pitikö niille tehdä joku putsausoperaatio?

   Poista
  3. Nuo löytyivät kaikki tällä kertaa jo valmiiksi tuollaisessa siistissä kunnossa ilman mitään pehmeitä kudoksia. Keitin kuitenkin ne vielä lisäksi, koska luu on sen verran huokoista materiaalia, että onkaloissa voisi kuvitella joidenkin ihan pienen pienten ötököiden viihtyvän.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥