perjantai 30. syyskuuta 2016

Kartio

Sain viime vuonna valmistujaislahjaksi Iittalan lahjakortin ja tuli pohdittua hyvin pitkään, että mihin sen käyttäisin. Lopulta totesin, että juomalaseille olisi eniten käyttöä ja aloin tutkailemaan valikoimaa. Päädyin isoon Kartioon, joka vaikutti käytännöllisimmältä ja oli vieläpä ihan sopuhintainenkin. Niitä raaskisi joskus myöhemmin ostaa lisääkin jos tarvitsee. Mutta mikä väri olisi paras?

Entuudestaan keittiössäni olevista lasiesineistä löytyi murrettua  punaiseen taittavaa violettia ja vihreää. Yhtenä kriteerinä oli myös se, että kaikki erilaiset juomat näyttäisivät myös lasin läpi katsottuna kivalta. Halusin vähän kirkastaa värimaailmaa, ja valitsin Vedenvihreän, joka sois nimestään huolimatta on lähempänä sinistä kuin vihreää. Myymälässä sattui myös juuri sillä hetkellä olemaan tarjous, että kun tuplapakkauksia ostaa kaksi, niin saa vielä yhden ilmaiseksi. Mikäs sen parempaa! Onko teidän keittiöihinne viimeaikoina rantautunut jotain uutta?


Translation:
Last year I received an Iittala gift card when I did graduate. It took some time to think what I really would like to buy. Finally I thought that the most I could need new drinking glasses. I choose the big version of Kartio. It seemed the most practical and was not too expensive either. Later I could have a heart to buy them more if needed. But what colour would be the best?

I already owned some glass things in warm earthy colours of green and plum. The new glasses should bring some life to the collection. I also wanted that all drinks should look nice in the glass when you look through it. I ended up with this colour called Vedenvihreä. What do you think?

5 kommenttia:

 1. Meilläkin oli Iittalan Kartioita sinisenä, mutta hankkiuduin niistä eroon kun halusin yhtenäistää astiakaappimme väriä mustavalkoiseksi.
  Hauskat nuo vihreät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värimaailman harmonisoinnissa ok kyllä aina se oma hommansa, en tiedä milloin itse maltan moiseen ryhtyä :D

   Poista
 2. En ole sitten yhtään Iittala-ihmisiä mutta toi väri on hauska! Sopisi mun vihreisiin merirosvopulloihin :D
  Mun astiakaappi on aika kamala, lähes pelkästään kaikkea sekalaista paritonta lukuunottamatta kärpässienikuvioista teeastiastoani. Mut toisaalta joukossa on persoonallisia vanhoja astioita myös. Ja mitkään astiat ei kestä ikuisesti. Kunhan olen saanut loputkin parittomat vanhat hajalle (oon tosi kömpelö, joten mitään kallista ei kannatakaan ostaa) niin kelpaa sitten ostaa tilalle kokonaisia sarjoja, joiden värit jopa mätsäisi keskenään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on kyllä paljon kaikkea sekalaista, varsinkin mukit ovat hankalia kun niitä tekisi yleensä mieli ostaa ihan vain fiilispohjalta kun vain näkee jotain hienoa tai söpöä :D

   Poista
  2. Meilläkin on pelkästään sekalaisia esineitä, Iittalan värittömiä kartiolaseja taitaa olla kaksi kappaletta, sitten pieniä tummansinisiä löytyy, joihin rikon kananmunia koska ovat liian pieniä juomalaseiksi :D Isoin "setti" on 4 kpl mummovainaan vanhoja lautasia, joita on isoja, pieniä ja keittolautasia. Ne on niin rakkaita, että kyllä itken jos jonakin päivänä hajotan ne. Vasta rikoin kristalliviinilasin ja poikaystävä osti vasta uudet vehnäolutlasit ja niistäkin toinen meinasi lähteä heti tokana päivänä. Oon (vahingossa tietenkin) rikkonut ihan kaikki ukon olutlasit, kun se jättää ne tiskipöydän reunalle ja minä olen niin kömpelö, että siitä ne sitten aina kaatuu/tippuu lattialle ja hajoaa :( Mitään kallista ei kannata ostaa siis tännekään.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥