Sivut

keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Resepti: Kinuski-suolapähkinäpalat

En ole aiemmin juurikaan postaillut tänne erilaisia reseptejä, mutta tämän haluan ehdottomasti jakaa kanssanne! Tein ihan ylihyviä kinuski-suolapähkinäpaloja. Alkuperäisen reseptin löysin Yhteishyvästä, mutta koska tämän parisuhteen naamasta pörheämmällä osapuolella on keliakia, niin ohje vaati hieman muokkaamista. Tästä leivospohjasta tuli niin hyvä, että en meinaa käsittää että se todellakin on gluteeniton! Aleksi tykkäsi tästä todella paljon ja yksi kakkupalalla yllätetty työkaverikin oli ihan onnesta soikeana.


Mikäli gluteenittomuudelle ei ole tarvetta, niin voi siis seurata normaalia Yhteishyvän reseptiä. Tässä kuitenkin ainesosalista, jos haluaa herkusta gluteenittoman.

Pohja
200 g margariinia
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl gluteenittomia jauhoja (näihin käytin Semperin Fin Mixiä)
1 dl kookosrouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa

Kuorrutus
 2 dl kuohukermaa
 2 dl fariinisokeria
1 rkl margariinia (Kinuskikissan kinuskiohjeen mukaan tämä ei ole pakollinen)
2,5 dl suolapähkinöitä

Valmistaminen aloitetaan vaahdottamalla margariini ja sokeri jonka jälkeen lisätään munat. Tämän jälkeen mukaan sekoitetaan kuiva-aineet vuorotellen maidon kanssa. Taikina levitetään leivinpaperoituun vuokaan ja paistetaan 175 asteessa keskitasolla n. 25 min.

Pohjan jäähdyttyä voi tehdä kinuskin. Tein ensimmäistä kertaa kinuskia itse ja seurasin Kinuskikissan ohjetta. Jossain vaiheessa meinasi usko loppua kun massa ei millään meinannut paksuuntua, mutta hyvin se lopulta onnistui. En jaksanut alkaa rouhimaan pähkinöitä, joten levitin ne sellaisenaan pohjalle ja kaadoin kinuskin päälle. Ennen palojen leikkaamista kannattaa odottaa, että kinuski jähmettyy kunnolla. 

Mitäs tykkäsitte tämmöisestä postauksesta? Haluatteko jatkossa lisääkin reseptipostauksia?

Translation:
I baked super yummy pastry with salted peanuts and caramel.

6 kommenttia:

  1. Uuh, kuulostaa tosi herkulta! Mä olen pitänyt leivontataukoa kaiken muun tieltä, joten hauskaa lukea jonkun muun leivontajuttuja vaihteeksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä super hyvää! Minulla on kertynyt nyt kauheasti kaikkia kivoja reseptejä testattavaksi, sinunkin leivontablogistasi on selaimelle tallennettuna vaikka miten monta kirjanmerkkiä! :D

      Poista
  2. Nam, näyttää ihan älyttömän hyvältä! :P Pitää pistää kirjanmerkkeihin, pitää kokeilla jossain välissä. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo olikin ihan älyttömän hyvää! Toivottavasti tykkäät tuosta yhtä paljon kuin minäkin sitten kun pääset itse leipomaan! :)

      Poista
  3. Oijoi kun näyttää herkulta! Kyllä nämä reseptijutut on ihan tervetulleita! Yritän innostua taas itsekin jotain väsäilemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, täytyy alkaa postailemaan enemmän hyviä reseptejä! Omat leipomukset ovat kyllä niin ihania onnistuessaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥