maanantai 6. helmikuuta 2017

Minulle tutut teekaupat

Ihanaa teen päivää rakkaat lukijat! Tämä päivä kuluu etänä koulutöitä tehdessä ja työterveyslääkärillä, jonne menen näyttämään oletettua pitkittynyttä peukalon jännetupentulehdusta. Toivottavasti teillä on alkanut viikko kivemmin!

Teen päivän kunniaksi esittelen teille teeputiikkeja, jotka ovat tulleet minulle tutuiksi tässä vuosien varrella. Jokaisen teekaupan otsikko toimii linkkinä yrityksen sivuille. Toivottavasti löydätte tästä joitain unohtuneita suosikkeja tai uusia tuttavuuksia! Otan myös uusia teekauppavinkkauksia mieluusti vastaan!

Demmers Teehaus / Helsinki

Demmers on nykyään suosikkiteekauppani. Palvelu on todella ystävällistä, hinnat hyviä ja vihreän teen valikoima aivan taivaallinen ja sieltä on löytynyt monta kestosuosikkia. Yritän jatkossa myös tutustua paremmin Demmersin mustiin teelaatuihin, pari mukavaa tuttavuutta sieltäkin on jo löytynyt.

The Ounce / Helsinki

Unssista se teehörhöily minulla varsinaisesti alkoi. Myymälän ihana 1800-luvun englantilainen tunnelma vei heti mennessään ja teehuoneen puolellakin on muutama kupponen tullut juotua. Moni vanha suosikkini on jo poistunut The Ouncen valikoimista, mutta edelleen se silti vetää puoleensa.

Thé Huone / Helsinki

Thé Huoneella olen käynyt ostoksilla vain pari kertaa, mutta heidän myymistään teelaaduista olen myös tykännyt kovin. Haluaisin kovasti tutustua valikoimiin jatkossa paremminkin. Palvelu on asiantuntevaa ja myymälä yksinkertaisen kaunis. Kävin vuoden vaihteessa pitkästä aikaa Thé Huoneessa ja esittelen ostokset blogissa kunhan kerkeän!

Chaya / Helsinki

Chaya tuli tutuksi minulle poikaystävän veljen kanssa tehdyn teetilauksen kautta. Nettikauppa oli vähän sekavan oloinen, mutta tilaus hoitui kuitenkin kunnialla ja tee oli ihan hyvää. Chayan valikoimista löytyy paljon mielenkiintoisen kuuloisia teelaatuja joita ei muualla ole.

Caffi / Vantaa

Nimensä mukaisesti Caffi panostaa kahviin ja sen lisäksi valikoimasta löytyy suklaata sekä teetä. Teevalikoima on kompakti, mutta selvästi tarkoin harkittu. Plussaa tulee hyvistä ilmatiiviistä pakkauksista, joissa myös esim. lahjaksi ostettu tee säilyy hyvin saajalleen asti. Melkein jokaista laatua tekisi mieli maistaa. Vantaan lisäksi Caffilla on kaksi myymälää Espoossa, mutta ei ollenkaan nettikauppaa.

Skafferi / Porvoo

Skafferi on ihana makeis- ja teekauppa Porvoon vanhassa kaupungissa. En ole ikinä ostanut sieltä mitään johon olisin joutunut pettymään ja odotan aina innolla Porvoon reissun teeostoksia. Skafferilla ei ole varsinaista nettikauppaa, mutta tilauksen voi tehdä sähköpostitse tai puhelimitse.

Turun tee ja mauste / Turku

Turun tee ja mauste sijaitsee Turun kauppahallissa, mutta valitettavasti putiikilla ei ole omia nettisivuja tähän linkitettäväksi. Teevalikoima on hyvä, ei liian laaja eikä liian suppea, ja palvelu on mukavaa ja ystävällistä. Parempaa kuvaa en nyt löytänyt tiedostojeni syövereistä, nuo meikkisienet ovat siis Sokokselta.

Mandragora / Rovaniemi

Mandragorassa en ole koskaan käynyt itse, mutta olen ollut muutamassa teetilauksessa mukana. Valikoima on todella laaja ja monipuolinen ja toimitus erittäin nopeaa! Onko joku lukijoista käynyt Mandragoran myymälässä?

Mikä on sinun suosikkiteekauppasi?

Translation:
This was a review of Finland's tea shops that I am familiar with. The name of the shop works as a hyperlink to shop's web page if you want more information (except Turun tee ja mauste which does not have a web page). 

7 kommenttia:

 1. Mun suosikkini on tietenkin Ounce :) Mandragoran valikoimia olen joskus katsellut. Täällä Tampereella toimii Veiström, joilla on erityisesti maustamattomia laatuja. Maustettujakin on, niissä pääpaino on oikeasti luonnonmukaisissa mauissa, eli hedelmäisiä ja marjaisia löytyy. Niillä oli se kiva että pakkauskoon sai valita mieleisekseen, otin 30 grammaa maustamatonta Assamia ja 30 grammaa mustaa appelsiiniteetä. Assamista tulee hyvää chaita ja appelsiiniteekin on oikeasti appelsiinista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin tuosta ehkä kuullut joskus yhdeltä Tampereella välillä käyvältä kaverilta! Tuo appelsiinitee kuulostaa ihan mun jutulta, ja kiva että teetä saa halutessaan hyvinkin pieniä määriä. Täytyy laittaa mieleen jos seuraavalla Tampereen reissulla olisi tuolle aikaa. Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. Turun teepolku on mahtava kauppa pu'er-teiden harrastajalle (joihin itse lukeudun). Nettikauppakin on hyvä, mutta paikan päältä saa joitakin sellaisia pieniä eriä, joita ei netistä löydy. Harmi kyllä näin kaukana asuvana ei tule sielläpäin juuri käytyä.

  Helsingissä on myös Teemaa, josta löysin todellista harvinaisuutta, japanilaista fermentoitua goishichaa, josta en ollut aiemmin ihme kyllä kuullutkaan!

  VastaaPoista
 3. (Ja olen käynyt Mandragoran myymälässäkin, suklaavalikoima on siellä oikein jännittävä, mutta valikoima - kuten monen muunkin kaupan - on maustamattomien teiden ja etenkin niiden pu'erien juojana ehkä vähän eri suuntaan painottunut...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teepolun ohi on varmaan joskus tullut käveltyä, vaan eipä ole minullakaan Turun suunnille asiaa jotta pääsisi siellä käymään. Olen vasta nyt pikkuhiljaa alkanut lämpenemään maustamattomille vihreille teelaaduille. Teemaan voisi kyllä niitä ajatellen tsekata läpi, kiitos vinkistä!

   Pääsisipä tuonne Mandragoran myymälään joskus käymään, kuulosti tuo suklaavalikoima niin ihanalle! Aika moni teekauppa Suomessa taitaa olla painottunut juurikin maustettuihin laatuihin, mikä on sitten maustamattomien ystävälle harmi.

   Poista
 4. Oii alkoi tekemään mieli teetä tätä lukiessa!
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥