Sivut

maanantai 13. maaliskuuta 2017

Testissä Forsman tean pyramiditeepussit

Teehifistely ja bloggaaminen pääsivät minulla nyt uusiin ulottuvuuksiin. Tämä on nimittäin ensimmäinen blogiyhteistyöni ikinä ja yhteistyökumppanina toimii suomalainen perinteikäs teetalo Forsman tea!

Aiemmin Forsman tealla on ollut valikoimissa vain irtoteetä, mutta nyt valikoima on täydentynyt premium-laatuisilla pyramiditeepusseilla. Varmasti tiedättekin että suosin irtoteetä, mutta pussiteessä on omat etunsa aikaisina aamuina ja muutenkin silloin kun teetä haluaa vaivattomasti vain yhden kupin.


Tuoteperheeseen kuuluu kolme maustamatonta laatua: Tibet Makujen Temppeli (musta), Luomu Mao Jiang (vihreä) ja Pu-Erh Aged. Sain testiin kutakin laatua 10 x 2 g purkin. Ensiksi huomioni kohdistui pakkauksiin. Tykkään purkkien ulkonäöstä kovasti, ja voisin kuvitella näiden olevan hyviä myös lahjaksi. Tuplakannen ansiosta tee pysyy varmasti pitkään aromikkaana.


Maustamattomista laaduista vihreä on minulle ennestään tutuin. ja niinpä Mao Jiang (kuvassa) nousi näistä suosikikseni. Sen maku on mukavan pehmeä ja hennon heinäinen. Musta Makujen temppeli oli myös oikein kiva, sellainen pehmeä ja makeahko. Näitä molempia haudutin hieman ohjeaikaa vähemmän. Pu-Erhia olen aiemmin juonut vain pari kertaa, joten sen maku- ja erityisesti tuoksumaailma ovat minulle vielä vieraita. Totuttelua varten haudutusaika oli vain 10-20 sekuntia. Pu-Erhille tyypillisesti tuoksu on maanläheinen, arkisemmin sanottuna ehkä navettainen. Maku oli kuitenkin tuoksua pehmeämpi ja oikeastaan ihan miellyttävä. Varmasti Pu-Erheja enemmän harrastava tyyppi ihastuisi tähäkin.


Jokaisesta laadusta isona plussana vielä se, että jos näitä olisi sokkona maistellut niin ei olisi ollut aavistustakaan että kyse on pussiteestä! Näitä on saatavilla Forsman tean nettikaupassa ja heidän omassa myymälässään.

Mitäs tykkäsitte? En ole täällä muutenkaan kauheasti tullut pussiteetä esitelleeksi ennen!

Translation:
This is my first ever blog collaboration and it's with a Finnish tea house Forsman tea!

Before Forsman tea had only loose leaf tea but now they have expanded their assortment with premium quality pyramid teabags. As you may know I usually prefer loose leaf tea but teabags are really a time saver in early mornings!

Product family includes three different sorts: Tibet Makujen Temppeli (black), Luomu Mao Jiang (green) ja Pu-Erh Aged. I got 10 x 2 g each. At first I have to say that the jars do look so nice and I think that they could be a nice present also. Clever two lid structure keeps tea aromatic for a long time.

The most I liked Mao Jiang (in the picture). The taste of it was soft and a bit grassy. Makujen temppeli was also nice, kind of soft and sweetish. Both of them I brewed a bit less than the instructions say. Pu-Erh I have tasted just a couple of times before and I'm not too familiar with in yet. To get used to the taste (and scent) of it I kept it brewing only 10-20 seconds. The scent of it was really earthy and even a bit biting just like Pu-Erh usually is. However the taste was milder and actually surprisingly nice. I quess that a Pu-Erh enthusiastic would love this.

A huge bonus of all the sorts was that they don't actually taste like a typical bag tea. You can find these from Forsman tea webshop and from their own store in Vantaa!

What do you think? I have not done too many teabag reviews before either!

21 kommenttia:

  1. Hyvät pussiteet on kivoja lahjaksi ja noiden pakkaukset ovat varsin nättejä. Kaikki kun eivät halua "hifistellä" irtoteellä. :) Mutta en mä kyllä itselleni ehkä ostaisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nuo olisivat kyllä ihan mahtavia lahjaksi annettavia! Huvituin näitä postauksen kuvia katsellessa muuten siitä, miten hyvin nuo purkit sointuvatkaan taustalla näkyvään sisustukseen väriensä puolesta :D

      Poista
    2. Kiva kuulla, että pakkaukset ilahduttavat :)

      Poista
  2. Mä ostin parisen viikkoa sitten ihan lähikaupasta samannäköisen purkin Forsmanin matchaa. Yllätyin, miten edullinen tee oli, en ole Ruohonjuuresta tms raaskinu matchaa ostaa, hinta on yleensä 20 euron luokkaa. Seuraavaks voisi hankkia sen bambuvispilän tota teetä varten, en tiiä onko se vaan hifistelyä mut silti.:D Sit ostin kans Chai latte-teetä samalta firmalta, ois kiva kokeilla tehä kunnon chai lattee, otan sitä nykyään aina ku meen kahvilaan, se on niin ihanaa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matchaa olisi kyllä niin kiva testata! Yleensä vaan kaikki bongaamani versiot ovat juurikin tosi kalliita, mutta täytyypäs sitten tsekata tuo Forsman seuraavaksi! Se bambuvispilä on kyllä varmaan kätevä jos enemmänkin innostuu matchaa juomaan. Itseä taas houkuttaisi eniten testata sitä leivonnassa :)

      Poista
    2. Chai:sta kun tykkää suosittelen Chai Masala-teetämme kokeilemaan myös. Siinä on mausteisempi maku, kun vanilja ja kookos jotka ovat Chai Latessa laitettu pehmentämään makua ovat sitten jätetty Masalasta pois :)

      Poista
  3. Minä tykkään noista pyramidipussiteestä, tosi helppoja. Saa saman maun kuin irtoteellä mutta vähemmällä vaivalla. Normipussitee taas on helposti suht kitkerää mutta yhteenkään kolmiopussiteehen en ole pettynyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, näissä on kyllä parasta se helppous! En myöskään ole koskaan onnistunut näitä kitkeröittämään, hyvin toimii! :)

      Poista
    2. Normipussiteissä teen lehdet ovat pieninä murusina, jolloin hautuvat nopeasti vahvaksi (tämäkin on otettu huomioon kiireisen ihmisen arkeen). Isommat lehdet vaativat pidemmän haudutusajan, jotta päästäisivät makua veteen :)

      Poista
  4. Noissa on niin hienot purkit<3 Pyramiditeet ovat ihan parhaita:)

    VastaaPoista
  5. Onnea ekasta yhteistyöstä! Tosi kiva postaus, nuo olisivat kyllä tosi nättejä lahjaksi, juuri niinkuin itsekin mainitsit :)
    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juuri jokin tuollainen parempi tee, suklaa tms. on kyllä mainio valinta, varsinkin jos ei ole tarkempaa tietoa mitä lahjan saaja tarvitsisi :)

      Poista
  6. Hyvät teet helposti käytettävissä, hienoa kun on löytynyt tykkääjiä. Huomatkaa myös että kun on kyse irtolehti laadusta ,kannattaa hauduttaa sama pussi uudelleen kun on ekan kupillisen juonut. Pu Ehr varsinkin antautuu pehmeämmäksi kun sitä hauduttaa useamman kerran.Itselle ostaminen muuttuu ehkä mielekkääksi kun tilaa seuraavan annoksen pusseja ns.täyttöeränä ja voi samoja purkkeja käyttää pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, etenkin pu-ehr toimii aivan erinomaisen hyvin useammassakin haudutuksessa! Ihan huippua myös se, että tuosta on tosiaan noita täyttöpakkauksiakin olemassa. Yksittäisen pussin hinta tulee siinä myös edullisemmaksi :)

      Poista
  7. Oii oon kyl ite ihan teeholisti et ihana lukee sulta näitä teejuttuja <3 Oon tosi skeptinen pussiteen suhteen, mut tätä ois kyl kiva koklaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa kuulla että teejutut kiinnostavat, niitä on muutama luonnoksena jonossakin! :)

      Suosittelen kyllä lämpimästi testaamaan noita, ovat pussiteeksi todella hyviä! Ihan toista kuin jokin Lipton ;D

      Poista
  8. Pyramidipussin huono puoli on sen materiaali: muvovipohjainen. Ei ole kovin ekologinen vaihtoehto tuotteelle, joka kuitenkin yrittää sanoa olevansa ympäristöstään huolehtiva. Mihin kaikki muovipussit lopulta päätyvät - mitä luonto tykkää niistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olisi kyllä kieltämättä kiva jos pyramidipusseissakin voitaisiin käyttää jotain nopeammin hajoavaa materiaalia!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥