Sivut

tiistai 11. heinäkuuta 2017

Esittelyssä parveke

Parveke on oikeastaan suosikkitilani uudesta kodista. Siellä on paljon miellyttäviä yksityiskohtia, mutta ei mitään ylimääräistä. Vapaapäivinä tykkään mennä parvekkeelle aamuteelle ja lukemaan kirjaa. Naapurissa oleva raksa pitää tosin arkisin kovaa meteliä, mutta siihen on jo tottunut. Täällä jo valmiina ollut vihreä matto tuo tilaan kivasti pihafiilistä. Pöytä on kulkenut minulla mukana kaikissa muutoissa ja alkaa olemaan aika kulunut vuosien parvekkeella olosta. Haaveilen että hankkisi kunnon terassikalusteet, kun olisi se ihan ikioma koti ostettuna. Siihen asti yritän hämätä ja viedä huomion pois kauniilla kukilla ja Marimekolla.



Parvekkeen kasveihin on tullut tänä vuonna panostettua aiempaa enemmän. Ihan ongelmitta ei ole kuitenkaan tämäkään projekti mennyt. Puutarhamyymälästä ostamani tillin taimi nimittäin nuupahti nopeasti ja basilika taas suoritti hitaamman kuoleman. Onko teistä muistakin basilikaa hankala kasvattaa? Tillin kanssa en luovuttanut ja bongasinkin siemeniä Tigerista. Nyt on ruukku täynnä pientä tilliä, jota voisi muutaman viikon päästä alkaa käyttämään! Lisäksi löytyy ruohosipuli ja jo paljon käytössä ollut persilja.


Kuolleen basilikan tilalle sain vanhemmilta lahjaksi laventelin! Olin puhunut paljon laventelin hankkimisesta ensi vuoden kesäksi, joten tämä oli todellakin ihana yllätys. Rakastan laventelin tuoksua ja se on kasvinakin todella kaunis. Toivottavasti tämä ihanuus menestyisi basilikaa paremmin! Onko teillä jollain kokemusta laventelin hoidosta?


Millaisia parvekkeita tai parvekehaaveita teiltä löytyy?

Translation:
Balcony is actually my favourite part of our home now. I love lazy mornings when I can drink my morning tea there and read a good book. There is not anything vain and still many nice details that I love. This year I have invested a lot in floral and especially in herbs. I have parsley, dill, chive and now even lavender! I actually was planning to buy lavender next summer but my mom surprised me! Do you have a balcony?

10 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää! :) Joo mä en tiiä mikä siinä basilikassa on, mullakin se aina kuolee :D Tilli ja persilja on paljo helpompia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Varmaan täytyy luovuttaa sen basilikan kanssa nyt tältä erää, kun en mikään kovin kokenut viherpeukalo muutenkaan ole :D

      Poista
  2. Kiva postaus! Sulla on vielä paljon potentiaalia ja sulla on melko leveä parveke, että siihen kyllä sais tehtyä vaikka mitä! Mulla siis suorastaan niistä yrteistä kuoli tilli, ruohosipuli sinnittelee ja basilika vaan senkun kukoistaa :D Miten teillä ne sitten on vaan kuollut :C

    Pari mun blogin parveke-postausta:
    Puuta vai peltiä?
    Terassikausi alkaa, parveke kuntoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri! Joo tuo parveke on tosiaan aika tilava, ei ole välttämättä ihan joka neliö nyt käytössä. Olen yrittänyt saada siitä mahdollisimman kivan pienellä tavaramäärällä. Sitten kun olisi se oma koti niin haluaisin mukavampia kalusteita jne. :) Täytyy käydä tsekkaamassa nuo sinun parvekepostauksesi, kiitos linkeistä!

      Poista
  3. Ihanan rauhallinen tila. Pääsisimpä oman parvekkeen kimppuun jo. Pitää itekin harkita tommosta vihreetä mattoa kun tulee lievät pihafiilikset.
    Basilika on muuten aivan mahoton kasvi... Laventelista haaveilen itsekin parvekkeelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eni! Tuo matto on oikeasti aika kiva, vaikka aluksi suhtauduin siihen vähän skeptisesti :D

      Lohdullista kuulla että moni muukin on mokannut basilikan kanssa. Laventelin pitäisi olla hoidon puolesta helpompi.

      Poista
  4. On kyllä viihtyisä parveke!
    Haluaisin itekin laventelia takapihalleni, mutten tiedä mitään sen kasvatuksesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nadya!

      Laventeli viihtyy aika aurinkoisessa paikassa, tuolta löytyy tarkempia hoito-ohjeita :)
      http://www.plantagen.fi/laventeli-nain-onnistut

      Poista
  5. Näyttääpä kotoisalta! Mullakin olisi nyt parveke jota sisustella, mutta olen toistaiseksi jättänyt projektin ihan siksi, että asun maan tasalla. Eikä mulla ole parvekelaseja tai kissaverkkoa, joten en myöskään uskalla säilyttää siellä mitään, sillä yhtään hienommat kamat kelpaisivat varmasti varkaille :D mutta jos voin jäädä tähän asuntoon ns pysyvästi ja saisin lasituksen maksettua, ajattelin kyllä tehdä patiosta mukavan chillailutilan :) Merirosvolla pitäisi tietenkin olla palmu tai kaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Ei lasituksia ja katutaso on kieltämättä hankala kombo. Toivottavasti saisit lasit hankittua jossain vaiheessa. Pidentävät huomattavasti myös parvekkeen vuotuista käyttöaikaa. Innolla jään odottelemaan lopputulosta jos pääset parveketta enemmän sisustamaan! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥