Sivut

perjantai 1. syyskuuta 2017

Ihana Porvoo ja alkanut syksy

Ihanaa syyskuun ensimmäistä päivää teille kaikille! Tulin nyt kertoilemaan elokuun alun Porvoon reissusta. Jotenkin ihmeellisesti yleensä kun ollaan Porvooseen menossa, niin sataa vähintään osan ajasta. Tuollekin päivälle oli kuuroja luvattu, mutta ihme kyllä pisaroilta vältyttiin! Päivän asuksi valikoitui hassun yhteensattuman kautta sama mekko jota käytin Porvoossa edellisenä vuonna, mutta muuten asu oli kevyempi ja viihtyisämpi. 

Vanhassa kaupungissa oli moni myymälä vaihtunut ja mm. vanha suosikkini Destiny oli sulkenut ovensa. Kivoja uusi tuttavuuksia kuitenkin löytyi, parhaana niistä Vanhan Porvoon jäätelötehtaan koju. Yhtään liioittelematta parasta jäätelöä mitä olen ikinä syönyt, suosittelen! Ostoksia tuli tehtyä tuttuun tapaan Skafferista ja Brunbergilta. Piti myös ostaa Welmansilta kaverille samanlainen iso teesihti joka itseltäni löytyy, mutta sitä ei myyty enää. Onneksi bongasin Skafferilta vastaavanlaisen! Skafferin teeostoksista on luvassa oma postauksensa myöhemmin.



Ensi viikolla ajattelin täällä blogin puolella korkata syksypostaukset! Syysmasennus ei ole minulle ollenkaan tuttu juttu, vaan sen sijaan syksy inspiroi kovasti. Ihanaa kun ilma on raikas, on saanut kaivaa rakkaan nahkarotsin taas käyttöön ja odotella innolla mitä halloween-tuotteita kauppoihin on tällä kertaa keksitty!

Onko teillä jotain kesäkaupunkeja, joissa on aina pakko päästä käymään?

Translation:
I hope that you all have had nice week days. I came here to tell you about my trip to Porvoo that happened in the beginning of August. Usually when we are going there it rains at least half of the time, but surprisingly this time there was not even one drop! My outfit contained the same dress that I wore in Porvoo last year but this time outfit was lighter and I liked it more.

In the old part of the city many of the stores has changed and even my old favourite Destiny has closed the shop. However there was nice new findings also. The best of them was stand of Vanhan Porvoon jäätelötehdas. The ice cream was simply the best I had ever tasted! I did make purchases from Skafferi and Brunberg. I will make a post about the tea products as usually!

20 kommenttia:

  1. Porvoo on kyllä ihana! Ja toi jätski oli namia <3 Yllätyin kun oli monta vegaanista vaihtoehtoa! Mulla ei oo mitää tiettyä kesäkaupunkia, Iisalmeen pitää kyllä joka kesä päästä pari kertaa sukulaisia moikkaa, mut ei se Iisalmi kaupunkina mikää ihmeellinen oo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tuolta firmalta löytyy paljon vaihtoehtoja myös vegaanille. On sitten jotain vaihtelua niihin ainaisiin vanilja- ja suklaajätskeihin! Iisalmi ei ole ollenkaan tuttu paikka mulle, piti oikeastaan ihan kartasta katsoa että missäs se nyt olikaan. Ihanat sukulaiset tekee kyllä monesta vähän tylsästäkin paikkakunnasta niin paljon kivemman :)

      Poista
  2. Rakastan Porvoota kuvauspaikkana! Siellä ollessa tekisi mieli vain ottaaa asukuvia jokaisella kadulla :D

    heidikauremaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Heidi! Olen todella huono muistamaan asukuvien ottoa, mutta jotenkin se vaan Porvoossa tulee mieleen kun se on niin inspiroiva :D

      Poista
  3. En kyllä päässyt Porvoossa käymään, vaikka sinne aina haluaisimme mennä! Onhan sielä aika kivat maisemat ja niitä tee-kauppoja, MIKROKULMA ja muuta mukavaa.. myös Brunbergin tehtaalla tulee aina käytyä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hitsi, toivottavasti tulisi vielä joku mukavan lämmin syyspäivä jolloin ehtisit siellä käymään! Tuolla Brunbergin tehtaanmyymälässä olisi kiva joskus pitkästä aikaan piipahtaa kun se keskustan myymälä on yleensä niin tupaten täynnä :D

      Poista
  4. Ihanan näköistä jädeä <3 Tampereella toimii Minetti, joilla on ties mitä makuja, mutta niillä oli jokin iso veropetosjuttu joten en tiedä jääkö firma eloon :D Mä käyn yleensä kesäisin Helsingissä, mutta nyt jäi välistä. Aion kyllä syksyn aikana käydä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi jäätelö oli niin hyvää, hitsi kun en enää muista mitä makuja nuo oli. Minetti ei ollut mulle ollenkaan tuttu ennestään, pitää maistaa joskus jos vielä ehtii kun kerta firmalla noin menee... :D

      Helsinki on ihana paikka myös syksyisin. Kannattaa käydä Talvipuutarhassa jos on niille kulmille asiaa :)

      Poista
  5. Tampere on mun kesäkaupunki. Tai oikeastaan se on se yksi ja ainoa kaupunki noin muutenkin. :) Tänä vuonna reissu vaan jäi tosi lyhyeksi ja päähän ei jäänyt paljoakaan flunssan takia, mutta ehkä sinne voisi tehdä uuden reissun syksylläkin.
    Porvoossakin voisi joskus käydä. Ei mitään hajua olenko sielä ennen käynyt vai en.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampere on ihana ainakin kesällä, talvisin en ole siellä juurikaan käynyt :) Missä kaikkialla yleensä Tampereella seikkailet? Onko hyviä kauppa- tai kahvilavinkkejä?
      Kannattaa tosiaan joskus Porvoossakin käydä, siellä on tosi sympaattisen näköisiä katuja ja kauppoja.

      Poista
    2. Koskikeskuksen ja juna-aseman välissä on ainakin paljon pikkupuoteja, jotka kannattaa kurkkia läpi. Vohvelikahvila on kanssa kiva. Jaaaa... Sitten itse käyn aina Radiokirppiksellä ja Kirpputori Tarinassa. Kukkakauppa Opuntiakin on kuulemma näkemisen arvoinen kiva puoti, mutta en ole vielä sinne asti päässyt.

      Poista
    3. Vohvelikahvila on tosi symppis! Pitääkin tutustua tarkemmin varsinkin Tampereen kirpparivalikoimaan. Kävin vilkaisemassa tuon kukkakaupan sivutkin ja sekin kuulostaa kyllä käymisen arvoiselta. Kiitos vinkeistä Eni! <3

      Poista
  6. Porvoo on ihan mahtava paikka. <3 Siskoni on asunut siellä muutaman vuoden, mutten ole kertaakaan käynyt siellä kesällä, ainoastaan talvella ja keväällä, mikä on vähän hassua, kun ottaa huomioon, miten paljon kesäistä Porvoota hehkutetaan. :D

    viikarivartti.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kätevää sinulla kun on ihan paikallinen opaskin niin tulee Porvoo tutuksi laajemmin! Minulta on varmaan moni kiinnostava kohde jäänyt näkemättä, kun tulee käveltyä ne samat tutut kadut joka vuosi. Porvoossa on varmaan talvisinkin jotain joulukatua yms. kivaa tapahtumaa :)

      Poista
  7. Kesäkaupunkeja missä olisi pakko käydä on paljonkin! Mutta silti niihin ei tule läheskään joka kesä vaan päästyä/saatua aikaiseksi lähteä :D Naantali ja Pori (etenkin Yyteri!!) on sellaiset omat vakkari suosikit :)
    Niin ja tosi ihana blogi sulla! <3

    www.hennam.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Henna! <3

      Naantalissa olen kunnolla käynyt viimeksi muksuna, ja silloin siitä jäi tosi symppis fiilis (varmaan pitkälti Muumimaailman ansiota ;D). Olisi hauska käydä Naantalissa nyt aikuisenakin ihmettelemässä. Se vanha kaupunki näyttää kaikissa kuvissa niin nätille! :)

      Poista
  8. Porvoo on niin upea ja kaunis paikka kesäisin <3

    VastaaPoista
  9. En ole ikinä käynyt Porvoossa :O Mutta näiden postausten perusteella olisi jo aika lähtee katsastamaan kydeinen mesta :)
    Mä käyn naapurikaupungissa Kuopiossa vuosittain. Ja kesällä Kuopion torilla puolestaan tuntuu aina paistavan aurinko! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy ihmeessä joskus Porvoossa jos niille kulmille satut! Mulla taas ei ole Kuopiossa tullut käytyä juurikaan, varmaan joskus lapsena viimeksi. Torit ylipäätään on musta aina jotenkin tosi symppiksiä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥