Sivut

tiistai 26. syyskuuta 2017

Resepti: Earl Grey -juustokakku

Moikka ja ihanaa syksyistä tiistaita kaikille! Toivottavasti teillä on viikko alkanut hyvin. Tänään ajattelin jakaa teille itse kehittelemäni Earl grey -juustokakun reseptin!



Olen käyttänyt aiemmin Earl greyta kuppikakuissa ja kuivakakussa. Kesällä tein myös valkosuklaa-matcha -juustokakun. Lopputulos oli ihan jees, mutta omaan makuun vähän liian outo. Niinpä palasin taas vanhan suosikin pariin ja päätin kokeilla miten Earl grey taipuu juustokakkuun! Kokeilin tätä ensikertaa heinäkuussa, jolloin maku meni jo liian sitruunaiseksi. Tässä uudessa versiossa teen maku tulee paremmin esille!


Earl Grey -juustokakku (20 cm irtopohjavuokaan)

Pohja
  • 150 g digestivekeksejä (tavallisia tai gluteenittomia)
  • 50 g voita
Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Murusta keksit hienoksi esim. kaulimella ja sekoita voisulan kanssa. Paperoi irtopohjavuoan pohja ja voitele reunat. Painele seos tiiviiksi vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 teepussi Earl greyta
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 4 liivatelehteä
  • 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma kuohkeaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja Earl grey -pussin sisältö. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna, raasta puolet sen kuoresta hienoksi ja laita raaste sivuun odottamaan koristeluvaihetta. Purista sitruunan mehu, mittaa oikea määrä, kuumenna ja lopuksi lisää joukkoon liivatteet joista ylimääräinen vesi on puristettu pois. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada täytteen joukkoon huolella sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja asettele se tasaisesti. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä ainakin 4 h.

Koristelu
  • 1 kpl Fazerin sininen tai muu vastaava patukka
  • puolikkaan sitruunan kuoriraaste
Irrota irtopohjavuoan reunakehä varovasti. Sulata vesihauteessa noin kolme palaa suklaapatukasta (loput voi vaikka syödä). Levitä sulanut suklaa ohuena nauhana kakun päälle ja koristele lopuksi sitruunan kuoriraasteella.

Teesuositus: Earl grey -juustokakun kanssa toimii varmasti (yllätys yllätys) Earl grey. Jos jotain erilaista kuitenkin haluaa, niin sitrusta ja pippuria sisältävä Demmersin Pink Summer tai Skafferin ihana Earl grey Laventeli ovat hyviä vaihtoehtoja!


Miltäs tämmöinen kuulostaa? Oletteko aiemmin käyttäneet teetä leivonnassa?


Translation:
I have used Earl grey earlier in cupcakes and in dry cake. Now I have made also a recipe for Earl grey cheese cake and I want to share it with you!

Earl Grey cheesecake (20 cm loose floor mold)

Base
  • 150 g digestive biscuits (normal or gluten free)
  • 50 g butter
Melt butter carefully. Grumble biscuits and mix them with melted butter. Put a baking paper in the bottom of the mold and grease the edges. Press the mixture tight to the bottom of the mold and put to fridge.

Filling
  • 200 g unflavored cream cheese
  • 2 dl cream
  • 1 dl sugar
  • 1 teabag of Earl grey
  • 2 tsp lemon juice
  • 4 gelatin leafs
  • 1 tsp vanilla sugar
Whisk the cream fluffy and add cream cheese, sugar, vanilla sugar and the content of Earl grey teabag. Put gelatin leaves to soak in cold water. Wash the lemon, grate half of it's peel to wait for decoration. Squeeze lemon juice and measure right amount. Heat the juice and finally add soaked gelatin leaves. Mix carefully and add the mixture in the filling. Pour filling to the mold, spread it evenly and put to fridge at least for 4 hours. 

Decoration
  • 1 chocolate bar
  • grated lemon peel of half citron
Take carefully off the edges of the mold. Melt about three bits of chocolate and pour melted chocolate as a thin line on the top of the cake. Finally decorate with grated lemon peel.

12 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! En ole teetä käyttänyt leivonnassa, mutta monesti suunnitellut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kokeile ihmeessä, ainakin Earl grey on makumaailmaltaan sellainen joka on helposti sovellettavissa mielestäni :)

      Poista
  2. Oih! Tämä kuulostaa ja näyttää upealta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kehuista Fanni! <3

      Poista
    2. Niin ja piti sanomani, että todellakin aion tätä kokeilla itsekin. Kuulostaa ihan täydelliseltä kakulta syksyn illanistujaisiin. <3

      Poista
    3. Voi vitsi miten kiva kuulla! Täällä ainakin vaati tahdonvoimaa se, että kakusta saatiin säästettyä puolet seuraavalle päivälle. Toivottavasti sinäkin tykkäät yhtä paljon! :)

      Poista
  3. Ha! Just tänään mietin, et pitäis joskus testaa earl grey -juustokakkua! Pitänee oikeesti ottaa testiin. Näyttää ja kuulostaa meinaan superilta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ihanaa että tämä sattui olemaan niin ajankohtainen sinulle! Testaa toki ja kerro mitä tykkäsit! <3

      Poista
  4. Kuulostaa hyvältä! Joskus maistoin lakka-valkosuklaa juustokakkua ja siinä maku oli liian voimakas, uskon että tässäkin on, mutta se on varmasti sopusointuinen ja nautittavissa toisin kuin tuo todella voimakkaan makuinen kakku :)

    Finnlandsnorsk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri! Lakka ei ole mun lemppareita myöskään. Tästä Earl grey -kakusta tein kaksi versiota reseptiä suunnitellessa. Ensimmäiseen meni liikaa sitruunaa. Tämä on nyt se 2. versio, jonka kanssa vähensin sitruunan määrää ja teetäkin laitoin vähemmän. Mielestäni maku on nyt semmoinen mukavan raikas, mutta silti pehmeä :)

      Poista
  5. Mmmm tämä on varmasti tosi herkkua! Pitänee kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ainakin tykkäsin, toivottavasti maistuu sinullekin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥