Sivut

torstai 4. tammikuuta 2018

Uudenvuodenlupaukset

Viime vuodelle olin lupausten sijaan tehnyt to do -listan. Kuinkas niissä kävikään? Postauksen lopussa on myös 2018 uudenvuodenlupaus, jonka seurannasta blogin puolella kaipaisin mielipidettä teiltä!


♥ Toteuta muuttohaaveet ja sisusta uutta kotia - vaikka edes ihan pienellä budjetilla.
Kesällä hankin parvekkeelle paljon kasveja, meille tuli uusi sänky, hankin ensimmäisen kalloni ja joulukuun alussa meille muutti kummituspuu! Lisäksi tein kaikenlaista pientä, kuten tuunasin vuosia sitten tekemäni laatikon.

♥ Osta kaupoista enintään 20 upouutta vaatetta/kenkäparia/laukkua.
Ostin neljät kengät, t-paidan, mekon, kaulaliinan, kahdet farkut, legginsit ja sormikkaat. Alusvaatteita ja sukkia en laskenut.

♥  Kehitä blogia ja postaa edelleen ainakin kerran viikossa.
2017 oli blogin kannalta mahtava, olette jättäneet tosi paljon piristäviä kommentteja, kävijämäärät ovat nousseet ja muutama mahtava yhteistyötilaisuuskin on tarjoutunut. Kiitos!

♥ Yritä päästä vihdoin tänä kesänä heittämään talviturkki.
Joo ja ei. Kävin avomiehen porukoiden mökillä pulahtamassa, mutta alkoi jännittää liikaa. Olen ihan jänishousu, jos jalat eivät yllä pohjaan ja varsinkin jos vesi on kovin tummaa.

♥ Hanki ensi jouluksi jokin jännä joulukalenteri.
Nordqvistin teejoulukalenteri oli kiva kokemus!


♥ Etsi enemmän aikaa taiteilulle ja askartelulle.
Varsinkin askarteluja tuli tehtyä edellisvuotta enemmän.

♥ Katso 50 elokuvaa joita et ole ennen nähnyt.
Jäin tavoitteesta, koska innostuin katsomaan sarjoja. Sen takia 2017 leffasaldo oli vain 28.

♥ Löydä kiva harjoittelu- tai kesätyöpaikka.
Tein kesällä töitä samassa paikassa kuin ennenkin, mikä oli lopulta hyvä ratkaisu! Tälle vuodelle kuitenkin haluan löytää mielellään oman alan töitä ja hyvän harjoittelupaikan!

♥ Käy luovuttamassa verta ainakin kerran.
En käynyt. Oli mielessä kyllä, mutta opiskelu, muutto ja työt tekivät vuodesta liian stressaavan.

♥ Käy Linnanmäen valokarnevaaleilla.
En käynyt. Iik!week jäi myös näkemättä, kun ainoa ilta jolloin olisin kerennyt sinne oli hyvin sateinen.


♥ Käy ainakin kerran museossa.
Ei tullut museossakaan käytyä.

♥ Askartele itse joulukoristeita.
Tehty! Niitä pääsee katsomaan täältä!

♥ Käy edes yksillä messuilla.
Kävin I love me -messuilla!

♥ Käy elokuvissa useammin.
Kävin elokuvissa aiempaa enemmän! Nämä kävin katsomassa: Fantastic beasts and where to find them, Alien: Covenant, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, Annabelle: Creation, It ja Star Wars: Last Jedi.

♥ Kuvaa syksyistä luontoa.
Tehty.

♥ Pudota painoa 5 kg.
Jäi saavuttamatta. Toisaalta minulla ei ole mitään akuuttia tarvetta painonpudotukselle. 2018 yritän kylläkin liikkua säännöllisemmin.

♥ Vietä halloweenia.
Lokakuun aikana blogissa olikin varsin paljon halloweenteemaisia postauksia!


Uusi uudenvuodenlupaus liittyy toissavuoden tapaan ostolakkoon. Keräsin yksi päivä ennen joulua kaikki kosmetiikkatuotteet lattialle. Meikkejä, voiteita, suihkutuotteita ja hiustuotteita sekä hajuvesiä oli yhteensä 125 kpl, mukaanlukien testerit. Monella on taatusti enemmänkin, mutta havahduin siihen että eihän noitakaan ehdi kohtuullisessa ajassa käyttämään! Meikkejä ostan yleensä kohtuudella, mutta varsinkin kylpytuotteita, suihkugeelejä ja hajuvesiä on päässyt kertymään liikaa. Kuvasta puuttuu vielä välipäivinä Lushin alesta ostettu Snow Fairy -suihkugeeli, joten lähtökohta uudenvuodenlupaukseen on 126 tuotetta.

Lupaan olla ostamatta uusia kosmetiikkatuotteita ennen 2018 I love me -messuja, ellei jokin ihan must have -tuote lopu.

Miten haluatte tätä lupausta seurattavan blogin puolella? Varsinainen kosmetiikkablogihan tämä ei ole koskaan ollut, vaikka asiaa kosmetiikasta onkin välillä. Kiinnostaako lukea esim. väli- ja loppukatsaus, vai haluatteko jotain kuukausikohtaista kuten postauksia loppuneista tuotteista?


Translation:
2017 new year's resolution was a to do list. Some of the tasks were accomplished and some of them were not.

One day before christmas I collected all my cosmetic products and counted them. I had 125 of them, including testers. I guess some people have even more but I realized that I can't even use those in reasonable time. And I even bought one more when I went to Lush after yule! So the actual number is 126. As 2018 new year's resolution I promise not to buy any cosmetic products until I love me fair which usually is in autumn unless some totally important product runs out. Did you make some new year's resolutions?

14 kommenttia:

  1. Samoilla meiningeillä täälläkin ollaan, vaikka omalla kohdallani kyse on vaatteista :D Piilotin nyt kaikki ebayt ja wishit koneeltani, jotta ei tule huvikseen selattua. Kävin kaappiani läpi, ja niistä saa toimivia yhdistelmiä jopa pariksi vuodeksi aivan kevyesti.

    Jotkut välikatsaukset kiinnostaisivat! Itse olen huono ostamaan meikkejä ja tuotteita on vain muutamia, joten ns. toisen ääripään tilannetta olisi hauska seurata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vaatevaraston vähentäminen ollut myös työn alla useamman vuoden. Nykyään tulee tosi harkiten hankittua uusia tai kirpparivaatteitakin. Ne heikoimpilaatuisetkin vaatteet kestää käytössä vuositolkulla, kunhan oikein huoltaa. Voisi joskus ehkä siitäkin tehdä postauksen :)

      Jes, välikatsaukselle siis yksi ääni! Tajusin muuten, että noita mun heikkouksia yhdistää se, että ne kaikki tuoksuu hyviltä. Ei ole missään vaiheessa ollut ongelmaa että ostaisi värikosmetiikkaa liikaa, mutta jotenkin niitä kaikkia ihania hajuvesiä yms yms kertyy :D

      Poista
  2. Ihana postaus! Ja osittain niin totta, toi ostolakko on semmone mihin en ehkä itse pystyisi. Oon ostanut jo kaikkea ei tärkeää ebaysta ja jotain muuta tilpehööriä, mutta koitan yrittää ryhdistäytyä. Etenkin uusia vähälle käytölle jääneitä vaatteita on vino pino kaapissa. Jos saisin tästä inspiraation huomata oma turhamaisuus.

    www.finnlandsnorsk.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri! Monella on varmasti sama ongelma etenkin uusien vaatteiden kanssa. Isoa vaatemäärää on vaikea käyttää tehokkaasti. Jos käyttö jakautuisi tasan, niin esim. 50 paidasta jokaista ehtisi käyttämään noin 7 päivän verran vuodessa. Ja meillä kaikilla on kuitenkin niitä suosikkivaatteita, jotka valikoituvat hyllystä käyttöön muita useammin.

      Poista
  3. Ai kamala. :D Nostan hattua, jos pystyt olemaan shoppailematta ennen messuja!
    Itsekin olen toivoton kosmetiikkahamsteri, ja ostan lähes poikkeuksetta jotain uutta, vaikka vastaavaa tuotetta löytyisikin kotoa toiselta merkiltä. Tosin lahjotan vähän väliä kymmenittäin tuotteita ja purnukoita äidille ja systerille, joka vähän lohduttaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä Camilla! Saapa nähdä miten tässä käy! Pysy ihmeessä mukana seuraamassa tilannetta! Tuo ylimääräisten tuotteiden antaminen äidille ja siskollekin on toimiva ratkaisu, kunhan tuotteet ovat sellaisia joita he oikeasti tahtovat :)

      Poista
  4. Ihana to do -lista! Toi on varmaan niin paljon parempi systeemi kuin uudenvuodenlupaukset, kun joku "kuntoilen enemmän" lupausta täytyy ylläpitää koko vuosi. Mun ainoa uudenvuodenlupaus tänä vuonna on se, etten laihduta, ja tämä tammikuu tekee siitä kyllä erityisen vaikean, kun kaikkialta puskee dieettiohjeita ja "katso Railin, 50 v, ennen ja jälkeen kuvat" -uutisia. Ehkä se helmikuussa helpottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iida! Vuoden to do list on kyllä hyvä vaihtoehto perinteisille uudenvuodenlupauksille, kun sitä ei tarvitse lopuksi arvioida hyväksytty/hylätty -periaatteella :D

      Hyvä uudenvuodenlupaus sinulla. Terveydestä huolehtimisen ja laihduttamisen ei tarvitse olla toisilleen synonyymeja, eikä laihuus ole mikään itseisarvo. Tsemppiä! <3

      Poista
  5. Kuulostaa järkevältä päätökseltä. Joku väliaikakatsaus voisi olla jees, jos kertoisit vaikka jostakin suosikkituotteestasi jota ostat vakituisesti?

    Mä en tehnyt mitään uudenvuodenlupausta tai erityisempiä päätöksiä, mutta tavaran vähentäminenhän on ikuinen projekti :D hirvittää ajatella millainen konmari-fanaatikko musta vielä kuoriutuu, kun tarkastelen kaikenlaista omistamaani kriittisellä silmällä x) Taisin itse asiassa jo ylittää jonkin rajan. Sain äidiltäni joululahjaksi Taika-mukeja. Ensimmäinen ajatus oli "eih, ei näitä, mulla on jo tarpeeksi astioita!" Ja ne on kuitenkin suosittua sarjaa ja nättejä eikä jotain random kippoja :D Päätin sitten luopua parista ikivanhasta ja tummentuneesta mukista, niin noille on tilaa ja mielenrauha säilyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, voisin valita muutamankin suosikkituotteen esittelyyn! Kiitos ideasta! <3

      Tuo sun kertoma kuulostaa vähän liiankin tutulta, mekin nimittäin saatiin lahjaksi mustaa Taikaa. Ekana pintaan nousi juuri nuo samat fiilikset kuin sullakin, vaikka tosiaan hienojahan ne on :D Mulla on itseasiassa juuri Konmarit luettavana. Kerkesin aiemmin jo konmarittamaan vaatekaapin, mutta tänään sieltä löytyi vielä monta vaatekappaletta joista olen valmis luopumaan :)

      Poista
  6. I have a number of eye shadow pallets I'm not even sure I will use up. I keep looking at more beautiful palletes try to resist the urge to buy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eye shadows really get spent out surprisingly slow! I'm sure that you would manage well with your existing palettes quite long time! :)

      Poista
  7. Kosmetiikka-kokemukset kiinnostaa, varsinkin tuollaiset "loppuneet tuotteet"-tyyliset joissa jokin juttu on osoittautunut oikeasti toimivaksi. Tällaisia olisi tosi kiva lukea!

    Nyt on pakko mennä googlaamaan millainen on kummituspuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Salla! Aloitinkin itseasiassa loppuneiden keräämisen siltä varalta, että joku niistä postauksia toivoisi! :)

      Kummituspuu on kaikessa karuudessaan ihanan herkän näköinen. Pitäisi siitä räpsiä muutamat kuvat tänne blogiinkin :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥