torstai 26. heinäkuuta 2018

Ama_te luomujäätee testissä / Jääteekesä

En käy usein Herkussa ostoksilla, mutta välillä siellä tulee seikkailtua. Teevalikoima ja namit kiinnostelee erityisesti ja välillä tulee ihmeteltyä ihan vaan jotain hauskan näköisiä makaronejakin. Tänä kesänä sinne tuli mentyä tutkimaan myös jääteevalikoimaa. Valikoimista löytyi kiinnostavaa Demmer'sin jääteetä, mutta päädyin kuitenkin raahaamaan kotiin hetken mielijohteesta luomulaatuisia Ama_te -jääteemakuja.


Peach Elderflower oli aika ihana. Odotin, että se olisi ollut enemmän persikkavoittoinen, mutta selja tuli yllättävän hyvin esille. Seljan maku saattaa olla sellainen, joka vaatii totuttelua jos ei ole ennestään tuttu. Haudutettua vihreää teetä oli tässä 4 % mutta se ei ihan kovin paljoa maistunut.

Mint Lemongrass oli tosi piristävän ja raikkaan makuinen. Pelkäsin tämän muistuttavan purkkaa, kuten joku muu mintun makuinen virvoitusjuoma joskus teki. Maku oli kuitenkin parempi. Vihreää teetä tässä mukana oli melkein 4 %. Itse teen maku jäi kuitenkin aika taka-alalle tässäkin.

Pomegranate ei päässyt suosikkien listalle. Maku oli kyllä juuri niin granaattiomena kuin pitääkin, mutta granaattiomena kun ei ole minulle kovin mieluisa. Granaattiomenasta tykkääville suosittelen tätä! Tässäkin haudutettua vihreää teetä oli 4 %, mutta granaattiomena oli tosi dominoiva maku.

Lemon ginger oli näistä neljästä ehkä mieluisimpia, vaikkakin sitruunan ja inkiväärin tuttu ja turvallinen makupari alkaa olla jo aika nähty. Kovin inkiväärinen maku ei kuitenkaan ollut. Tässäkin oli vajaa 4 % haudutettua vihreää teetä.


Näiden jälkeen luvassa olisi enää yksi jääteepostaus tältä erää. Nyt helteillä on kulunut myös kannuittain itsetehtyä jääteetä, joka on kyllä edelleenkin ehdotonta lemppariani. Enemmän aitoja makuja, vähemmän roskaa ja sokeria ja itse teekin maistuu oikeasti. Valmiit pullotetut jääteet ovat kuitenkin ihan kiva vaihtoehto esim. piknikille tai muuten reissuun mukaan, jos ei ole tajunnut ottaa kotoa omaa jääteetä mukaan.


Suositko sinä itsetehtyä vai valmiiksi pullossa olevaa jääteetä?

4 kommenttia:

 1. Mä tykkään niinsanotuista valmiista jäätee-jutuista! :) Ehdottomasti vaan niin helppoja, ilmeisesti Herkulla on hyvä valikoima, pitää koittaa pitää tämä korvan takana kun taas joskus käyn Jumbossa että jos sieltä löytyisi jotain hyvää. Mint Lemongrass tai Lemon ginger olisi varmaan eniten just mun makuun semmosilta odotetuilta perusmauiltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ainakin Helsingin keskustan Herkussa on ihan jees jääteevalikoima, Jumbosta en osaa sanoa :) Valmis jäätee on ihan kätevää jos on jossain menossa eikä tajunnut varata kotoa lähtiessä muuta mukaan.

   Poista
 2. Voisin tykätä tuosta seljankukkaisesta. Teen kyllä jääteeni aina itse, saa juuri sellaisia kuin haluaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä yllätti aika positiivisesti siihen nähden, että merkki oli ainakin mulle ihan tuntematon :) Itse tehty jäätee on kyllä parasta minustakin, monesti paljon raikkaampaa ja aidompaa <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥