Sivut

torstai 27. syyskuuta 2018

3+1 teeostokset Mandragoralta

Eilen vietin jännittäviä hetkiä hammaslääkärissä, kun oli aika poistaa toinenkin setti viisureita. Odotushuoneessa fiilis oli levoton, mutta hoitajatäti sai hyvälle mielelle, kun hänelle tuli käyttämästäni Lushin Twilightista mieleen piparkakut. Kuumoteltu operaatio sujui hyvin ja nopeasti, vaikka toinen hammas pistikin hanttiin. Nyt täytyy vain pitää huolta, että suu saa parantua rauhassa. Teetä tekisi mieli, mutta yritän ainakin vielä tämän päivän vältellä lämpimiä ruokia ja juomia. Onneksi houkutuksen voi purkaa teestä postaamiseen.

Vuosi sitten laitettiin Mandragoralle tilausta, ja isosta teejuttujen jonosta johtuen tämä pääsi nyt vasta julkaisuun. Tiesittekö muuten, että Mandragoralla on nykyään liike myös Turussa, joten näitä herkkuja pääsee nyt ostamaan kivijalkamyymälästä etelämpääkin. En ole vielä Mandragoran myymälöissä käynyt, joten kuulisin mielelläni, jos joku teistä on vieraillut niissä. Mutta nyt teeostoksiin.



Vadelmasorbetti on valkoisen shou mein ja vihreän ceylonilaisen senchan sekoitus, joka on maustettu vadelmalla, rusinoilla ja punaherukka-aromilla. Pelkkiin tuoreisiin vadelmiin verrattuna maku on tässä pehmeämpi ja vähemmän kirpeä. Makuprofiili on tässä hyvin kevyt ja ilmava, kuten valkoisen ja vihreän teen sekoitukselta sopiikin odottaa. Ihana tee, jota voisin ostaa mielellään uudelleenkin!

Sitruunamarenki on senchaa maustettuna sitruunalla, sitruunaruoholla, olkikukalla, kehäkukalla ja aromeilla. Ketään ei varmaan yllätä, että tämä on tosi sitruunainen? Ei kuitenkaan sellainen todella räväkkä sitruuna, kuten monet sitruunateet ovat. Sen sijaan Sitruunamarenki oli hyvin pehmeä ja makea, keväinen ja suloinen. Tämä kului näistä nopeiten loppuun ja luulen tämän päätyvän toistekin ostoskoriin.

Mustikkasuukkokin ihastutti kovasti. Tässä on senchaa ja shou meita, omenaa, mustikoita, karhunvatukkaa, kehäkukkia ja granaattiomenankukkaa. Aikamoinen pläjäys, mutta se toimii ja on selvästi mustikkainen. Tästä tuli mieleen kesät, jolloin matkailtiin asuntovaunulla ja ne hetket, kun lapsena poimittiin mustikoita ja äidin kanssa leivottiin piirakka. Mieleen tulee siis kesä ja metsä. Suosikkiainesta siis tämäkin.

Ei, tämä ei ole mitään outoa kiinalaista nuuskaa, vaan kyseessä on puerh mini tuo cha. Tuo cha tarkoittaa, että tee on puristettu linnunpesää muistuttavaksi napiksi. Tässä käytetyn puerhin ikää ei erikseen mainittu, joten olettaisin sen vuodesta kolmeen vuoteen ikäännytetyksi. Puerhille tyypillisesti maku oli rikas ja maanläheinen. Tämän voi hauduttaa jopa kolme kertaa ja uusintahaudutusten myötä puerhin aromi makeutuu.

Oliko näissä jotain teille tuttuja ja oletteko vierailleet Mandragoran myymälöissä?

4 kommenttia:

  1. Mikään ei ollut tuttu enkä ole tässä liikkeessä ikinä käynyt. Pitäisi kuitenkin jotain kivaa irtoteetä hankkia, ei kuitenkaan ehkä mitään perus Forsmannia tai niitä twiningsinkaan irtotee-paketteja vaan käydä kunnon teepuodissa.. ostin juuri itselleni Arabian 24h sarjan posliinisen kannun johon voin kaataa esim. 100c veden ja laittaa tiu'un sisällä nuo teenlehdet mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teepuotien valikoimat on usein ihan omaa luokkaansa ruokakauppoihin verrattuna. Käy myös joskus Forsmanin tehtaanmyymälässä Vantaalla. Saatat yllättyä siitä, miten iso ja hyvä valikoima oikeasti on! Ruokakauppoihin valikoimasta tulee myyntiin vaan murto-osa :)

      Tuo kyseinen kannu on tosi kauniisti muotoiltu! Kannattaa muuten antaa veden aina jäähtyä hieman kiehumispisteestä, mustatkin teelaadut on parhaimmilaan vasta, kun haudutusvesi on hieman alle sata.

      Poista
  2. Tuo Cha on yleensä valmiiksi kypsytettyä shu pu'eria. Iällä ei ole siis juuri merkitystä, koska se matkii ikäännytettyä raakapu'eria (sheng pu'er). Shu pu'er ei hirveästi vuosien myötä muutu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos infosta! Puerhien maailmaan pitää kyllä ehdottomasti joskus tutustua vielä tarkemmin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥