Sivut

torstai 15. marraskuuta 2018

Uusia tuttavuuksia ja kestosuosikki Forsman Tealta

Viime talvena tuli käytyä teen ihmemaassa eli Forsman Tean tehtaanmyymälässä Vantaalla. Tiesittekö muuten, että kyseessä on siis Pohjoismaiden suurin erikoisteemyymälä? Kaverin kanssa myymälässä vierähtikin helposti melkein kaksi tuntia, kun ensin ihmeteltiin koko valikoima läpi ja sitten yriteltiin muistella mitkä olivatkaan niitä kiinnostavimpia. Tämmöisellä satsilla tuli sitten palattua kotiin:

Luomu Appelsiini Sencha ilahdutti kovasti makeudellaan. Tämä oli ihana tee niihin hetkiin, kun kaipasi vähän lisäpotkua ja piristystä päivään. Kuuma appelsiinitee vie ajatukset lempeisiin kesäpäiviin – niihin, joina oli sopivan lämmintä, mutta ei liian polttavaa. Tämä kului aika nopeasti loppuun ja pitäneekin joskus ostaa tätä uudelleen. Plussaa luomusta.

Kiinalaiseen vihreään teehen tehty Kerma Green Grey oli ovela versio perinteisestä mustasta klassikkoteestä. Kermaisen harmaajaarlin maku oli mielenkiintoisesti samaan aikaan sekä pehmeä että pirteä. Bergamotin ja kerman lisäksi mukana oli sitruunanpaloja, ja maku olikin paljon raikkaampi kuin tyypillisessä Earl Greyssa. Suosittelen lämpimästi kaikkia Earl Greyn ystäviä testaamaan tätä! Mainittakoon vielä, että löysin ylipäätään Earl Greyn ihanuuden vasta parisen vuotta sitten ja minusta on mahtavaa, miten monta versiota tästä klassikosta voikaan löytyä.

Ihanan kermainen ja pehmeä Persikkapilvi on kestosuosikkini, joten pitihän sitä ostaa pieni pussi mukaan! Harmittaa oikeastaan, etten ostanut isompaa. Ensi kerralla sitten täytyy pussittaa tätä ainakin 100 grammaa. Persikkapilvi on mustaa Ceylonia maustettuna persikkaöljyllä ja kerma-aromilla ja maistuu törkeän hyvältä. Piste.

Luostaritee on mausteinen, mutta ei kuitenkaan ollenkaan samalla tavalla kuin esimerkiksi perinteiset jouluteet. Pohjana tässä on intialainen Ceylon ja mukana inkivääriä, kardemummaa, vaniljaöljyä, laventelia ja ruiskukkaa. Ostin tätä oikeastaan tuon laventelin takia. Tämä on nelikosta ainoa, jota minulta löytyy vielä kaapista, koska kesällä tämmöisiä mausteisempia laatuja ei juurikaan kulunut.

Mikä on sinun lempparisi Forsmanin valikoimasta?

2 kommenttia:

  1. Enpä olekaan aikoihin juonut Forsmanin teetä! Ylipäätään nyt juuri teehylly on hälyttävän tyhjä (tai siis, "tyhjä":D), eikä minulla ole yhtään kunnon mustaa irtoteetä. Täytyy korjata asia asap, ja mennä vilkaisemaan ihan lähikaupan Forsman-hylly. Siellä on nimittäin iso hyllyllinen pelkkää Forsman teetä, mikä on yllättävää ja hauskaa.

    Luostaritee kuulostaa taivaalliselta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan teeostoksille sitten! Monesti marketeista löytyy Forsman tealta vaan ne perus Vilukissat ja Keisarin maljat, mutta mahtavaa jos omassa lähikaupassa on kerrankin panostettu kunnolla teevalikoimaan ja ostettu myyntiin muitakin kuin noita perusjuttuja!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥