Sivut

maanantai 12. elokuuta 2019

Dracula-tee ja muut ostokset Tampereelta

Moikka ja ihanaa elokuista viikon alkua kaikille! Tällä viikolla vietän viimeistä kesälomapätkääni ja nautin täysin siemauksin omasta ajasta (johan sitä tulikin jo tehtyä viisi työpäivää näiden lomaviikkojen välissä). Aloitin viikon rentouttavasti kasvohoidolla, mikä oli mielenkiintoista, sillä sitä aiemmin olin käynyt kosmetologilla lukioikäisenä. Tälle viikolle olen suunnitellut kaikenlaista muutakin kivaa tekemistä ja ennenkaikkea tyhjää tilaa kalenteriin.


Nyt kuitenkin tulin kertoilemaan teille aiemmalla lomapätkälläni tehdyn Tampereen matkan ostoksista. Reissuun lähtiessä suunnittelin hankkivani maritettuun vaatekaappiini hieman täydennystä. Lisäksi mukaan olisi saanut tarttua rikki menevän laukun tilalle uusi sekä jotkin arkeen sopivat kengät. Vaan kuinkas kävikään. Meillä tarttuikin mukaan herkkuja sekä yhteensä yhdeksän erilaista teetä, kun lasketaan mukaan sample ja yksi teekukka.


Suloinen Tallipiha osoittautui lompakon kannalta kohtalokkaaksi, kun Tallipihan suklaapuodista olisin tahtonut mm. kaiken. Ostoskassiin päätyi suklaata, lakritsipennejä ja polkakierteitä sekä ihanaa Noormarkussa valistettua fudgea. Gluteenittomia herkkuja puodissa oli hyvin tarjolla ja esimerkiksi nuo lakritsipennit olivat gluteenittomia. Tallipihan miljööstä tarttui lisäksi mukaan Totoro-postikortti ja Tylypahkan vaakunakangasmerkki, jonka kanssa aprikoin vielä, mihin sen kiinnittäisin.

Nurmen eteerinen rosmariiniöljy löytyi Ruohonjuuresta meidän vikana reissupäivänä. Näitä Nurmen eteerisiä öljyjä minulla on nyt kolme: Bergamot, Piparminttu ja uusimpana tämä Rosmariini, joka on hurmaavan raikas. Eteerisiä öljyjä käytän nykyään lähinnä pyykkietikassa, mutta pitäisi ottaa selvää mihin kaikkeen muuhun ne sopivat.


Tampereen luontokaupassa haikailin jälleen pehmoeläinten perään, mutta olin nyt reippaasti ostamatta. Ollaan Aleksin kanssa kuitenkin puhuttu, että jos hän ei joskus meinaa keksiä minulle sopivaa lahjaa, olisi joku helppohoitoinen pörhö mukava lisä minun pehmoeläinperheeseeni. Nappisilmien sijaan luontokaupasta mukaan lähti kaunis saniaisaiheinen luomupuuvillainen keittiöpyyhe, jota ihastelin jo edellisellä käynnilläni. Pyyhkeen kaveriksi valittiin pirteä omenan tuoksuinen palasaippua.


Meidän matkan shoppailun suurimman menoerän muodosti ehdottomasti tee. Vartavasten teeostoksilla käytiin Take T:llä sekä Veiströmillä. Lisäksi vastaan tuli yllättävän paljon ns. matkamuistoteetä.

Vapriikin näyttelyiden kiertämisen jälkeen satuttiin täydelliseen aikaan museon kauppaan, jossa oli vihoviimeinen Dracula - Vampyyrit Vapriikissa -teemainen teepakkaus kuin odottamassa minua. Tämä musta Ceylon on maustettu asiaan kuuluvasti veriappelsiinilla! Minulla ei ole varmaan koskaan ennen ollut näin päheää teepakkausta.

Tallipihan suklaapuodissa oli herkkuejen lisäksi myös yllättävän pätevä teevalikoima. Valikoimista löytyi Demmers Teehausin teelaatuja sekä Tallipihan ikioma nimikkotee. Tallipihan teessä pohjana toimii musta teesekoitus, joka on maustettu bergamotilla, madagaskarin vaniljalla sekä italian appelsiinilla.


Irtoteetä olisi ollut tarjolla niinikään myös Mokkamestareilla, jossa piipahdettiin aivan viimeisenä ennen kuin haimme laukut hotellilta ja lähdimme odottelemaan junaa. Sieltä ei tosin enää viitsitty teetä ostaa, kun sitä oli jo aiemmin matkan aikana tarttunut niin ylenpalttisesti mukaan.

Teen sijaan Mokkamestareilta Aleksi osti pari maustettua kahvia meille kotiin. Meillä on ollut nyt läpi kesän cold brew -kahvia jääkaapissa, ja itsekin olen pikkuhiljaa siihen tottunut - kunhan maitoa on reilusti yli 50 % kupin sisällöstä. Varsinkin tuo Mokkamestareiden Vanhanajan vanilja oli aivan taivaallista kylmäuutettuna.


Millaisia ostoksia sinulle on tarttunut kesäreissuilta mukaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥