Sivut

lauantai 24. elokuuta 2019

Miltä teehyllyni näyttää?

Meiltä löytyvästä teevalikoimasta on toivottu blogiin esittelypostausta jo pitkään ja vihdoin viikko sitten lomalla sain aikaan räpsiä kuvat esittelyä varten. Tällä hetkellä meidän teevarastoista tosiaan löytyy yhteensä huimat tasan 50 teetä ja muuta hauduketta, niin irtona kuin pussiteenäkin. Yleensä määrä on pyörinyt siinä 40 teen hujakoilla, mutta kesän reissuilta ja Teepolku Klubin 3 kk tilauksesta on nyt tullut teehyllylle huomattavasti lisää täytettä.


Keittiössä meidän teet asuvat yläkaapin alimmalla hyllyllä, jossa ne ovat helpolla korkeudella käyttää. Tosin tällä hetkellä teetä on niin paljon, etteivät kaikki mahdu tälle hyllylle, vaan joitain pakkauksia lojuu myös ihan vaan keittiön pöydällä. Syksyn aikana teetä kuitenkin kuluu varmaan sen verran, että tilanne korjaantuu.

Haaveilen kovasti sellaisesta keittiöstä, jossa teet ja teetarvikkeet saisi jotenkin näyttävästi esille esimerkiksi ikkunallisilla ovilla varustettuun kaappiin. Nykyisen teehyllyn käytettävyyttä voisi toki myös parantaa esimerkiksi niin, että teet olisivatkin hyllyllä korissa. En kuitenkaan tahtoisi hankkia erityisesti tähän kaappiin sopivaa koria nyt, kun tarkoitus olisi ostaa oma kämppä vuoden tai parin kuluessa.


Teepakkausten joukossa hyllyllä on myös pieni lasinen purkki, jonka täytän aina sellaisella teellä jota on jäljellä enää hyvin vähän. Näin jäljellä oleva tee vie hyllyltä vähemmän tilaa. Lisäksi pyrin siihen, että tässä pienessä purkissa oleva tee pääsisi tehokäyttöön ja kuluisi loppuun nopeasti, jotta tuollainen pieni jämämäärä ei pyörisi hyllyllä pitkään.


Kuten moni varmaan muistaakin, olen itse ensisijaisesti maustettujen teelaatujen ystävä. Niitä meiltä löytyykin tällä hetkellä irtoteenä 15 erilaista. Maustetuista teelaaduista mieltäni kutkuttavat erityisesti herkulliset suklaalla, toffeella, tryffelillä ja kookoksella maustetut laadut, mausteilla maustetut laadut sekä sitruksiset teet. Klassikko-osastolta ehdottomia suosikkejani ovat Milky oolong, Earl Grey ja Chain erilaiset variaatiot. Teeharrastukseni alkuaikoina pidin muuten Earl Greyta yhtenä tylsimmistä teistä, kunnes oivalsin ostaa sitä teehen erikoistuneesta kaupasta. Vanha mielipiteeni oli varmastikin pohjautunut vain huonosti haudutettuihin ja ei kovin laadukkaisiin pussiversioihin.


Maustamattomia laatuja irtoteenä meiltä löytyy myös niinikään 15 kappaletta, koska ne taas kiinnostavat Aleksia enemmän. On oikeastaan aika huikeaa, että meillä on niin erilainen maku teen suhteen. Silloin kumpikin pääsee maistelemaan myös sellaisia laatuja joista huomaa tykkäävänsä, mutta joita ei olisi ikinä tullut itse teeostoksilla valinneeksi. Maustamattomista teelaaduista minua erityisesti kiinnostavat ylipäätään mustat teet sekä kiinalaiset vihreät teet. 


Irtoteen lisäksi meillä on kompakti pussiteevalikoima, josta löytyy myös haudukkeita jotka eivät sisällä teetä. Clipperin kamomillahauduke sekä kofeiinittomaksi käsitelty vihreä laventelitee ovat kivoja ja helppoja iltajuomana käytettäväksi. Lisäksi meiltä löytyy Nordqvistin koko Hot & Cold -sarja, joka on kätevä silloin, jos jääteetä tekee mieli, mutta sitä ei ole muistanut laittaa ajoissa jääkaappiin kylmähaudutukseen.

Näiden kaikkien lisäksi meillä on vielä neljä irtohauduketta, jotka eivät ole teetä. Valikoimasta löytyy kirsikkarooibos, maitohorsma, lakritsaa ja minttua sisältävä hauduke sekä yksi yrttijuomasekoitus.


Miltä sinun teehyllysi näyttää?

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! Oma teehyllyni on nykyään kompaktimpi, tosin ehkä pitäisi ottaa kaikki esille ja laskea, eikä luottaa valheellisiin mielikuviin. :D Onpa aiheesta ollut postauskin luonnoksissa iät ja ajat. En ole hetkeen ostanut teetä, vaan kulutellut vanhoja pois. Nyt juuri elän kautta, jona tee ei ole maistunut, ja alan vähitellen herätellä rutiinia eloon. Eniten pidän Earl greyn eri variaatioista, Masala chai -seoksista sekä minttuteestä. Minttua kuluukin eniten. Sen sijaan teetä jossa on toffeeta, kookosta tai vaniljaa kartan kuin ruttoa. :D Makuja on monia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Fanni! Olisi kyllä ehdottomasti kiva lukea myös sun teehyllystä esittelyä ja nähdä mitä kaikkea sieltä löytyy! :) Meidän pitäisi täällä myös malttaa tehdä nyt niin, ettei osteta uusia teelaatuja vähään aikaan vaan kulutellaan vanhoja ensin. Ja tosiaan Chai ja Earl Grey on tosiaan siitä mielenkiintoisia, että vaikka ne onkin suht klassisia makuja, niin variaatioita löytyy lukemattomia. Aina törmää johonkin uuteen mitä ei ole vielä testannut.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥