Sivut

lauantai 21. syyskuuta 2019

Lempeää kardemummateetä ja paljon muuta Veiströmiltä

Moikka ja ihanaa viikonloppua kaikille! Teejutut ovat blogissani päässeet ruuhkaantumaan pahasti, joten yritän nyt saada purettua sumaa pois kertomalla teejuttuja vähän tiiviimmällä tahdilla (normaalisti olen pyrkinyt siihen, että pelkkään teehen keskittynyt postaus tulisi vain kerran kuussa).

Kävin tutustumassa Teekauppa Veiströmiin alunperin viime vuoden kesänä ihan paikan päällä ja noin vuosi sitten syksyllä päädyttiin tilaamaan Veiströmiltä teehyllylle vähän reilummin täydennystä. Kuvassa näkyvät teet tulivat siis kaikki meille, hups. Näistä kymmenestä ollaan kuitenkin käytetty jo yli puolet pois, joten määrä ei nyt sinänsä ollut pahaa liioittelua. Tilauksessa oli sekä maustettuja että maustamattomia laatuja, mutta pureudutaan tässä postauksessa nyt muutamaan mielenkiintoisimpaan maustettuun laatuun.


Teekauppa Veiströmistähän erityisen tekee se, että heillä on tehty vahva periaatepäätös maustaa teet ainoastaan 100 % luontaisilla mauilla. Mukana ei siis ole keinotekoisia tai luontaisenkaltaisia lisä-, aromi- tai makuaineita. Jos siis koet välillä maustetut teet liian esanssisiksi, voi Veiströmiltä löytyä vastaus ongelmaan.

Yksi tämän tilauksen suosikeistani oli Vihreä Sitruuna Kamomilla (luomu), jonka raikas tuoksu piristää hellästi. Se on ollut mainio tee varsinkin niihin tilanteisiin, kun ei ole osannut valita, haluaisiko mielummin teetä vai jotan yrttihauduketta, vaikkakin hyvin teevoittoinenhan tämäkin on.


Vihreä Kardemumma (luomu) oli tämän teetilauksen ehdoton suosikkini. Ironista tästä tekee se, että alunperin tilasimme oikeasti tämän mustana, mutta pakatessa oli käynyt virhe ja laatikkoon oli päätynyt tämä vihreään teehen tehty versio. Aluksi mökötytti hieman, koska olin tahtonut tätä nimenomaan mustana, mutta emme jaksaneet alkaa valittamaan. Maistelun jälkeen totesille, että vihreä tee tarjoaa oikeastaan erinomaisen pohjan aidolle kardemumman maulle. Tämä onkin nyt yksi kaikkien aikojen suosikeistani, mitä tulee mausteilla maustettuihin teelaatuihin.


Tätä Musta Sitruuna Lakritsi -teetä (luomu) ennätin vain maistamaan pari kertaa, kun Aleksi vei sen jo töihin taukoteeksi. Tästä teestä näkee kuitenkin kuvastakin hyvin sen, että Veiströmin teet ovat maustettu tosiaan vain aidoilla asioilla. Teehen oli sekoitettu reilusti aitoa lakritsanjuurta ja sitruunaa, jotka muodostivat valmiissa teessä mukin pohjalle jopa huomattavan sakan. Makua tässä teessä oli siis reilusti!


Mikä näistä kuulosti parhaalta ja onko Veiströmin valikoima sinulle tuttu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥