Sivut

perjantai 13. syyskuuta 2019

Roskapostaus 2019 #4

Edellisestä loppuneen kosmetiikan arvostelupostauksesta onkin jo vierähtänyt tovi ja nyt olisi aika ottaa käsittelyyn kesän aikana loppuneet tuotteet. Näiden 15 tuotteen joukossa on aika tasapainoisesti niin täysikokoisia tuotteita kuin testereitäkin.


Lush Jason and the argan oil (testeri)
Olen tykännyt tähän asti kaikista kokeilemistani Lushin palashampoista, kunnes kohtasin tämän ruusun tuoksuisen palan. Vaahtoavuus tässä ei ollut mitenkään ihmeellistä, mutta hiukset tulivat kuitenkin puhtaiksi. Hiuspohjani on tällä hetkellä hyvin vaativa, sillä se toipuu edelleen Mádaran shampoon jättämästä epätasapainosta ja on kuiva ja kutiseva. Tähän ongelmaan Jason and the argan oil ei tuntunut auttavan ollenkaan ja se taitaakin olla ainoita Lushin palashampoita, joissa ei myyntiargumenteissa puhuta mitään päänahan hoitamisesta. Ei siis ollut sopiva minulle, ainakaan tähän hetkeen.

Batiste XXL volume spray
En tiedä miten tämän volume sprayn olisi pitänyt erota Batisten kuivashampoista? Tämä vaikutti melko samanlaiselta tavaralta ja lopputuloskin oli samankaltainen kuin kuivashampoota käyttäessä. Tuoksun puolesta kuitenkin ostaisin mielummin esimerkiksi Batisten kirsikantuoksuista kuivashampoota. Ok, mutta ei jatkoon.

Mádara Colour and shine conditioner
Sarjan shampoon kanssa en tullut ollenkaan toimeen, mutta tämä hoitoaine taas vaikutti ihan passelilta. Lumoavan helmiäishohtoinen hoitsikka piti hiukset pehmeinä ja helposti selvitettävinä. Oma hiuslaatuni vaatii kuitenkin runsaasti kosteutusta ja tämä ei sitä tarjonnut tarpeeksi. Käytettävyys ja tuntuma olivat samanlaisia kuin synteettisissäkin hoitoaineissa, joten voisin kuitenkin suositella tätä niille, joiden hiukset eivät tarvitse paljoa kosteutusta.


Lush Cardemom coffee -pesukortti
Pesukortti on helppo tapa kokeilla, miellyttääkö jokin Lushin hajuvesistä omaa nenää, joskin suihkussa käytettävän pesukortin tuoksu on luonnollisestikin hajuvettä saippuaisempi. Olen muistaakseni joskus tätä kyseistä tuoksua kokeillut ihan hajuvetenäkin myymälässä, mutta se ei ollut minun tuoksuni. Pesukortti ei muuttanut mielipidettä. Ihanan kodikas ja lämmin tuoksu, mutta ei minulle.

Lumene CC color correcting powder 6in1 
6in1 on melko pröystäilevä lupaus huomioiden, että kyseessä on niin yksinkertainen tuote kuin puuteri. Tämä oli kuitenkin mieluisa, ajoi asiansa ja levittyi hyvin. Täysin samanlaisena tätä ei enää myydäkään, vaan uudessa versiossa puuterikiekossa on vihreä alue, jota voi erityisesti käyttää ihon sävyn korjaamiseen. Pidin tästä vanhasta enemmän.

Lush Hair custard (testeri) 
Minulla on periaatteessa ihan hyvä hiuslaatu, mutta kevyet ja hieman kuivat hiukseni innostuvat usein tanssimaan tuulessa ja sateessa niin, että pääni on täynnä villisti leijailevia haituvia. Joskus käytin jatkuvasti hiuslakkaa, mutta se ei ollut kovin kestävä vaihtoehto ja lakkakypärä ei muutenkaan houkutellut.

Olin pitkään hukassa tämän ongelman kanssa, kunnes suuntasin Lushille. Pakko sanoa, että en ollut kovinkaan vakuuttunut vielä siinäkään vaiheessa, kun myyjä lykkäsi minulle käteen testeripurnukallisen vahvasti herkullisen vaniljan tuoksuista mähmää kotiinviemisiksi. Testailin kuitenkin tuotetta sekä kuiviin että kosteisiin hiuksiin ja se toimi niin hyvin että palasin ostoksille. Tämä on ehdottomasti nykyään kaikkien aikojen suosikkini, mitä tulee muotoilutuotteisiin!


Natura Siberica Taigan marjat -kuorinta
Tämä marjaisa kroppakuorinta päätyi minulle äidiltäni, joka sai tämän Natura Siberican Tallinan myymälästä kaupanpäällisiksi. Kylmässä säilytettävä tuorekuorinta sisälsi puolukan ja mustikan marjoja, setrisiementä ja suolaa. Tuote oli hieman kankea käyttää, sillä joukossa oli melko isoja marjojen paloja. Olisin tykännyt enemmän jos koostumus olisi ollut tasaisempi. Muuten tämä oli erittäin kiva, herkullisen tuoksuinen ja ihanan tuntuinen iholla.

Lush Snow fairy suihkugeeli 
Lushin joulujen klassikkosuihkugeelin tuoksu oli rakkautta ensinuuhkaisulla. Mieleen tuli heti lapsuudesta tutut Karkkipussi-karkkikaupat, joita oli 90-luvulla. Siellä tuoksuivat ihanasti sokeri, esanssit ja aromit. Ostan ehdottomasti tätä uudelleenkin suihkugeelinä tai jonain muuna tuotteena.

Freeman Avocado & oatmeal clay mask
Tämä savinaamio oli ihan ok, joskin olen viime aikoina tykännyt naamioista, jotka sekoitellaan itse jauheesta. 175 ml pakkauskoko oli aika hulppea, jonka vuoksi ehdin myös kyllästyä tähän tuotteeseen. Haju oli aika vahva ja teennäinen, eikä muistuttanut kauraa tai avokadoa. Lisäksi CosmEthics osasi kertoa tämän sisältävän muovia. En osta uudestaan varsinkaan, koska muovittomiakin savinaamioita on saatavilla useita.

Nivea sun Moisturising sun lotion SPF 20
Vihdoinkin se loppui! Tämä aurinkosuoja kesti minulla vuositolkulla, sillä tajusin ottaa aurinkorasvan oikeastaan vasta tänä vuonna olennaiseksi osaksi aurinkoisten kesäpäivien viettoa. Aiemmin rasvaa nimittäin tuli käytettyä vain, jos tiedossa oli jokin aivan erityinen kokopäiväreissu. Tämä aurinkosuoja ajoi asiansa ja säästi minut palamiselta. 40-osainen INCI-luettelo kuitenkin tuntui jokseenkin arveluttavalta, joten tämän seuraaja on jotain muuta.


Natura Siberica Intensive modelling day face cream (testeri)
En tiedä millaiselle iholle tämä on tarkoitettu, mutta kesällä tämä oli ehdottomasti liian raskas minulle. Annostelun kanssa sai olla tarkkana, koska jos tuotetta oli liikaa, se jäi tuntikausiksi iholle pyörimään.

Saako myös valittaa tuotteen nimestä? Intensiivisesti muotoileva päivävoide kuulostaa nimittäin aika horrorilta. Toinen suuren luokan inhokkini on Lumenen käyttämä pikakaunistaja-termi. Miksi tuotteissa tarvitsee käyttää niin misantrooppisia nimiä? Ylipäätään minusta olisi huippua, jos anti-age-tuotteiden mainonnassa käännettäisiin mindset ikääntymispelottelusta positiivisen sävyisempään ja lempeään itsensä hoitamiseen ja hellimiseen. Nyt rauhoitun, jatketaan.

Lumene Rauhoittava ja kosteuttava kasvovoide herkälle iholle (testeri)
Tämä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa yhteistyölogolla varustettu tuoksuton voide toimi iholla ihan kivasti. Ei pahaa sanottavaa, mutta ei myöskään mitään ahaa-elämyksiä. Voisin harkita.

Lumene Sisu Day cream SPF 20 UVA/UVB (testeri)
Päivävoiteen tuoksu oli maanläheinen, mutta se ei haitannut vaan oli toimi kivana yksityiskohtana. Imeytyvyys oli hyvä ja suojakertoimesta etenkin kesäkäytössä plussaa. Hinta tosin tällä on tyyris (29,90 €/50 ml) siihen nähden, mitä normaalisti yleensä olen valmis maksamaan päivävoiteesta. Vahva ehkä, jos intoudun panostamaan.

Lumene Sisu Hydrating serum (testeri)
Tässä oli päivävoiteen tapaan samanlainen tuoksu, joka lienee kaikissa Sisu-sarjan tuotteissa. Hyvän oloinen ja hoitava seerumi, joka ilmeytyi kohtuullisessa ajassa. Voisin tätäkin harkita ostavani.

Diego dalla Palma Idratante moisturising (testeri)
Kosteuttava voide tuntui iholla tosi hyvältä ja imeytyi suht vikkelään. Siinä mielessä siis ihan jees tuote. Hinta (43,80 €/50 ml) ja brändi jättävät minut kuitenkin aika kylmäksi.



2 kommenttia:

  1. "Saako myös valittaa tuotteen nimestä? Intensiivisesti muotoileva päivävoide kuulostaa nimittäin aika horrorilta. Toinen suuren luokan inhokkini on Lumenen käyttämä pikakaunistaja-termi. Miksi tuotteissa tarvitsee käyttää niin misantrooppisia nimiä? Ylipäätään minusta olisi huippua, jos anti-age-tuotteiden mainonnassa käännettäisiin mindset ikääntymispelottelusta positiivisen sävyisempään ja lempeään itsensä hoitamiseen ja hellimiseen. Nyt rauhoitun, jatketaan."

    Naurahdin ja nyökyttelen innokkaasti! Todellakin ja aamen! Minulla oli loppuneissa nyt tuote, jonka nimessä vilahtaa sana white, ja jotenkin sekin hiukan arveluttaa. En minä halua voidetta joka intensiivisesti murjoo tai vaalentaa ihoani. Oisko ihan kosteuttaminen mitään? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että joku muukin on miettinyt näitä ja on samoilla linjoilla! Ja tuo white kuulostaa myöskin kyllä musta varsin epäilyttävältä. Ylipäätään ihonhoidon ei kai tarvitsisi olla mitään rakettitiedettä. Pääasia lienee, että iho tuntuu henkilöstä itsestään hyvältä - ja silloin se myös usein näyttää siltä.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥