Sivut

sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Punatulkku

Hei ja ihanaa sunnuntaita sekä itsenäisyyspäivää! Vietän jälleen kerran itsenäisyyspäivän enimmäkseen yksin, kun Aleksi lähti iltavuoroon. Enpäs nyt totta puhuen edes muista, ollaanko tämän viiden vuoden yhdessäolon aikana vietetty kertaakaan itsenäisyyspäivää kunnolla kaksin. Onko teillä muuten itsenäisyyspäivään liittyen jotain perinteitä? Itselläni ei niitä sattuneesta syystä ole oikein päässyt muodostumaan, vaikka välillä sellaisista haaveilenkin. Tämän päivän ohjelmaan kuuluu vielä ensi viikon lounaiden ostaminen ja mokkapalojen leipominen. Toivoin salaa mokkapalojen olevan perisuomalainen juttu, mutta tutkittuani asiaa selvisi, että mokkapalat ovat alunperin ruotsalaisia. Että siinä meni sekin oljenkorsi isänmaalliseen itsenäisyyspäivän viettoon! Onneksi päivän postaus sivuaa sentään suomalaista designea  tuunattuna.


Joku teistä saattaa muistaa parin vuoden takaisen maalailuprojektini, jossa Aarikan kanervanvärinen lintu sai uuden elämän talitiaisena. Tykkäsin tuosta projektista kovasti ja Aleksin porukat ovat ystävällisesti bongailleet minulle kuluneena vuonna lisää Aarikkaa maalattavaksi. Yksi löydöistä oli tiensä päässä oleva suolasirotin, jonka muovinen pohjakorkki oli kovettunut niin, että avaaminen vaati työkaluja. Oli heti selvää, ettei lintu jatkaisi elämäänsä enää suolasirottimena. Heitin korkin menemään ja linnun päässä olevan reiän täytin grillitikulla, joka sattui sopimaan siihen täydellisesti. Hionnan jälkeen oli aika siirtyä maalaushommiin.


Suolasirotin oli malliltaan aiemmin tuunaamaani lintua pulleampi ja siitä tuli heti mieleen punatulkku. Hioin nokkaa hieman pyöreämmän muotoiseksi, jollainen se on varpuslintuihin kuuluvalla punatulkullakin. Punatulkkuja on ollut liikkeellä pihapiirissämmekin, joten olen niistä muutenkin vähän innoissani. Vaikka punatulkut ovat yksi tunkkaisimpien joulukorttien vakioaiheista, ajattelin että toteutus ratkaisee. Riski kannatti ottaa, sillä lopputuloksesta tuli minusta aika söpö. Lisäksi eri värialueiden rajat ja maalipinnan tasaisuus onnistuivat ensimmäistä lintua paremmin. Punatulkku on suloinen lisä joulukoristeiden joukkoon ja toimii modernin ilmeensä puolesta koristeena varmasti myös tammi- ja helmikuussa.


Millaisia jouluisia käsitöitä sinä olet tehnyt?

10 kommenttia:

  1. Tosi ihana idea ja onnistunut toteutus <3

    VastaaPoista
  2. Hieno tirppa ♥ punatulkut ovat kyllä niin söpöjä pikku pullukoita, kliseisyydestäänkin huolimatta :D Viimeksi taisin itse tehdä havukranssin, johon kiinnitin niin ikään punatulkkukoristeita. Tein myös sellaisen jouluasetelman ruukkuun tekokukista, kun en voi hoitokissojen takia ottaa hyasinttia tai joulutähteä, kun ovat myrkyllisiä ja nämä tykkää natustaa kaikkea mahdollista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Punatulkut on kyllä niin symppiksiä, että en yhtään ihmettele, että niitä päätyi sinunkin joulukranssiin <3 Kiva, että siellä on saatu innokkaiden karvaisten puutarhurien asettamat haasteet taklattua tekokukka-asetelmalla :) Mua on nyt ensi kertaa tänä vuonna alkanut houkuttelemaan hyasintin hankkiminen jouluksi, mutta toistaiseksi en ole asian eteen mitään tehnyt :D

      Poista
  3. Ihana projekti ja linnusta tuli tosi ajaton ja viehkeä! 😍 Mulla ei ole juurikaan mitään itsenäisyyspäivän traditioita. Joskus olen mennyt kaverille juhliin, mutta ymmärrettävästi tänä vuonna ei sellaisia ollut. En ole ikinä ollut kiinnostunut linnan juhlien vahtaamisesta, vaan mieluiten teen jotain kivaa läheisten kanssa. Tällä kertaa itsenäisyyspäivä oli melkein kuin mikä tahansa sunnuntai, kun kumppani joutui käyttämään melkein koko päivän tenttiin lukemiseen ja minä puuhailin omiani. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 Lohdullista, että jollain muullakin meni itsenäisyyspäivä vähän arkisemmissa merkeissä. Mulla on tullut aiempina vuosina katsottua linnan juhlia vähän sivusilmällä, mutta kun aika iso osa julkimoista on itselle vieraita, niin informaatioarvo on jäänyt pienehköksi.

      Poista
  4. Punatulkku on kiva. ♥ Sopii hyvin joulukoristeeksi.

    Mua vähän harmittaa kun itsenäisyyspäivän kohalla on suvun pikkujoulut aina, paitsi että tänä vuonna jätin väliin kun en viitsinyt matkustella Hämeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3

      Harmi, että teillä meni itsenäisyyspäivä vähän penkin alle, kun ei päässyt perinteistä reissua tekemään :c Toivottavasti päivä sujui kumminkin mukavasti!

      Poista
  5. Ompas suloinen! Mä oon urakalla neulonut sukkia ja muita juttuja pukinkonttiin. Kiitos tuntikausien Zoomissa istumisen tänä vuonna, oon saanut tosi paljo lahjoja valmiiksi!

    Btw me syötiin perheen kanssa Heseruokaa itsenäisyyspäivänä. :D Ainaki on suomalainen firma jos jotain suomalaista haluaa siitä hakea. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sulla on varmasti sitten joululahjat oikein hyvällä mallilla, jos niitä on tullut tässä pitkin vuotta tehtyä.

      Mmm! Nyt alkoi tehdä mieli Hesen soijatikkuja :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥