Sivut

lauantai 5. kesäkuuta 2021

Tiramisu ja kaksi muuta Turun teeltä ja mausteelta

Miten voikaan olla mahdollista, että meillä on yhteensä 58 teetä ja hauduketta, mutta niiden joukosta ei löydy yhtäkään maustettua irtoteetä, joka sopisi arkikäyttöön jääteeksi? Siis sellaista teetä, joka olisi laadukasta, mutta sen verran edullista, että sitä kelpaisi haudutella kannuittain ja juoda janoonsa helteillä. Viime kesän Turun reissulta ostettiin kyllä Teepolun maustetut senchat, mutta koska ne olivat yhteinen hankinta Aleksin kanssa, niin haluaisin säästää ne yhteisiin teehetkiin. Niiden maistelu on muutenkin vielä rästissä, mutta toivottavasti heinäkuussa ehtisin postaamaan niistäkin!

Turussa kävimme samalla myös kauppahallissa sijaitsevassa Turun teessä ja mausteessa. Sieltä löysin muuten vuosia sitten yhden kaikkien aikojen suosikkiteelaaduistani. Sitä oli tietenkin pakko ostaa lisää ja samalla mukaan tarttui pari uutta tuttavuutta. (Kuvissa taustalla oleva kissavihko on niinikään samalta reissulta Sammakon kirjakaupasta – hitusen harmittaa etten ostanut ihania vihkoja sieltä silloin enempää, sillä nyt olisi jälleen yhdelle uudelle vihkolle tarve.)

Tiramisu
Tiramisu kuulosti teenä niin erikoiselta ja söpöltä, että sitä piti saada. Kyseessä on musta maustettu tee, joka tuoksuu herkulliselta niin lehtinä kuin valmiina juomanakin. Tässä herkkuteessä maistuu jälkiruokaesikuvansa mukaisesti häivähdys kahviakin, mutta hyvällä tavalla. Kokonaisuudessaan kuvailisin Tiramisun aromia kaakaoiseksi ja kahviseksi. Testasin tätä maidon kanssa, mutta tykkäsin siitä enemmän ilman.


Ruususuklaa
Ruususuklaassa teepohjana toimii musta tee, mutta sekä suklaan että ruusun aromit jäivät mielestäni vähän turhan miedoiksi. Mielummin tarttuisin kupilliseen kunnolla suklaalla tai kaakaolla maustettua teetä. En oikeastaan osaa edes kirjoittaa tästä enempää. Siirtykäämme seuraavaan!


Persikkapilvi
Tämä on se! Nimittäin yksi ihanimmista maustetuista teelaaduista ikinä. Persikalla maustetut mustat teet ovat ylipäätään mieleeni kovasti, ja Persikkapilvessä hedelmän maku on twistattu pehmeämmäksi kerma-aromilla. Teepohjana tässä taitaa olla musta Ceylon, eli tee itsessään on vahvahko ja täyteläinen. Jos tumma suklaa persikalla tai aprikoosilla on mieleesi, niin todennäköisesti tulet rakastumaan tähän teehen. Useimmiten juon Persikkapilveni ihan sellaisenaan, mutta tähän sopii yllättävän hyvin myös maito – se tuo persikan jotenkin kirkkaampana esille.

2 kommenttia:

  1. Vitsit, miten ihailtava kokoelma sulla löytyy irtotee-laatuja! Olen itsekin innostunut irtoteestä ja harrastellut noin parin vuoden ajan, ja omista kokoelmista löytyy parisenkymmentä irtoteetä ja muutama pussitee niihin hetkiin, kun veden keittäminenkin on ponnistulujen takana :D Blogisi inspiroimana olen miettinyt myös, että voisin jossain välissä itsekin esitellä oman teehyllyn sisältöä ja omia suosikkejani sieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että sielläkin on irtoteeharrastus lähtenyt käyntiin! :) 20 kieppeillä oleva määrä irtoteitä kuulostaa tosi hyvältä. On reilusti valinnanvaraa, mutta mitään ei varmaan jää unohduksiin kaapin perukoille (toisin kuin meillä joskus saattaa käydä :D). Innolla jään odottelemaan sun teehyllyn tarkempaa esittelyä! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥