Sivut

sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Turun matkalta ostettua

Heinäkuun loppupuolella tehdyllä kesälomamatkalla Turkuun vaikutti ensin siltä, ettei ostosten tekemiselle löydy kunnolla aikaa, kun meillä oli vierailulistalla niin monta nähtävyyttä. Siitä huolimatta mukaan tarttui lopulta ihan kiitettävästi tavaraa, joita ajattelin nyt vilauttaa teille. Kuvissa on mukana myös muutama enemmänkin Aleksin ostos, mutta en välittänyt poimia niitä erikseen pois.

Kävimme reissullamme Luostarinmäellä, Turun linnassa ja Apteekkimuseossa. Kahdessa jälkimmäisessä tehtiin matkamuisto-ostoksia.

Turun linnan museokaupasta löysin Katariinan puutarhateeksi nimetyn maustetun teesekoituksen, salmiakkia ja museomehiläisten hunajaa. Museomehiläisillä tarkoitetaan mehiläisiä, jotka pesivät Turun museokeskuksen alueilla. Korkkasin hunajan juuri tänään, jotta sain lusikallisen sitä aamun chaihin.

Apteekkimuseossa riehaannuttiin täysin ja mukaan tarttui Apteekkimuseon tee, kardemummakahvia tuliaisiksi sekä apteekin salmiakkia ja magneetti. En yleensä tykkää magneettien kaltaisesta matkamuistosälästä, mutta "1 tabletti tarvittaessa kielen alle ahdistukseen" -tekstillä varustettu läpyskä oli ihan must have.


Teepolku on erikoistunut nimenomaan maustamattomiin laatuihin, mutta kesällä sinne oli tullut erikoisuutena kolme maustettua ja erityisesti jääteehen suositeltua senchaa. Yuzu sencha, Satsuma sencha ja Sakura Sencha kuulostivat kaikki niin kiinnostavilta, että ostin koko kolmen koplan, jolloin niistä sai alennusta. Aleksi osti ison pu erh tuochan ja vähän sikarin näköisen pu erhin pilkkomiseen tarkoitetun piikin.


Sammakon kirjakauppa oli tosi sympaattinen. Hyllystä ei sattunut silmiin mitään ennestään harkinnassa ollutta kirjaa, mutta sen sijaan löysin kauniin Turku-kortin ja söpön kissavihkon. Pidän kuukausibudjettia vaatteille, meikeille, harrastustarvikkeille yms. ja nykyinen vihkoni on pian lopussa, joten kissavihko tulee ottamaan sen paikan.

Kui Design Local Shopista ostin Föri-kangaskassin, koska kivoja kangaskassejahan ei koskaan ole liikaa ja kassi oli sopivasti alennuksessakin. Förillä ei tullut tällä kertaa matkustettua, mutta kassi muistuttaa siitä ensi reissua varten.


Kaikki kauppahallin ostokset eivät päässeet kuvauksiin, kun en jostain kumman syystä välittänyt alkaa sommittelemaan kuvaan gluteenitonta (ja kuvaushetkellä puoliksi syötyä) saaristolaisleipää. Aijan Herkusta kuvattavaksi pääsi siis vain karkkipussi. Sen lisäksi kauppahallista tuli ostettua kahvia, ja tietenkin vähän lisää teetä. Turun teeltä ja mausteelta löytyi edelleen yksi kestosuosikkini ja pari uutta tuttavuutta kokeiltavaksi.



Lopuksi ehkä nämä siinä mielessä tylsimmät ostokset, ettei näissä ole sinällään mitään spesiaalia Turkuun liittyen.

The Body Shopin alesta löysin kulmaharjan, pari sivellintä ja eyelinerin sekä normihintaan kookoksen tuoksuisen käsidesin. Vanha kulmaharja oli ihan hirveässä kunnossa ja tuollaiset siveltimet olivat olleet harkinnassa jo jonkin aikaa.

Ruohonjuuresta tarttui mukaan Organic Shopin hiusnaamio ja Aleksille Natural Siberican käsivoide. Luin juuri reissun jälkeen Helsingin Sanomien artikkelin näiden brändien omistajasta, mikä sai meidät katumaan näitä ostoksia. Käytetään nämä loppuun ja sen jälkeen pyritään pysymään kyseisen firman brändeistä kaukana.

2 kommenttia:

  1. Ohoh, sä oot käyny useimissa Turun paikoissa mitä minä. :D En oo koskaan käyny Apteekkimuseossa tai Sammakon kirjakaupassa, ne on kyllä pitkään ollu tarkotus katsastaa, mutta en ole saanut aikaiseksi. Teepolun ohi menen usein, mutta sielläkään en ole koskaan poikennut. :D Kauppahallissakin tulee turhan harvoin käytyä, sieltä kyllä aina tarttuu mukaan teetä. Ja siellä on kivoja lounaspaikkoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi kyllä noita kaikkia kolmea joissa et ole vielä käynyt! Apteekkimuseosta jäin kaipaamaan ehkä vähän asiapitoisempia opasteita ja kylttejä, mutta muutoin se oli oikein kiva. Kauppahallista olen suorastaan kateellinen, olisi ihanaa jos omassa asuinkaupungissa olisi myös tunnelmallinen kauppahalli, mutta kun niitähän on vain isoimmissa kaupungeissa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥