Sivut

sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

DIY: Raidalliset tiskirätit

Kivoja kuviollisia tiskirättejä voi olla vaikea löytää synkiökotiin sopivina. Luonnonvalkoisia ja mustia toki on, mutta siinäpä se (ja ne mustat maksavat sisustuskaupoissa noin 45 €). Oli siis jälleen aika ottaa sivellin käteen ja tehdä itse. Tämä diy on tosi helppo, joten se onnistuu varmasti aloittelijaltakin tai sopii hyvin niihin hetkiin, kun intoa tehdä olisi, mutta inspiraatio on hukassa.

Olen aiemmin maalannut tiskiräteille mandaloita ja antanut niitä joululahjaksi, mutta nyt kun rätit tulivat vain omaan käyttöön, halusin tehdä jotain nopeampaa, mutta silti tyylikästä. Goottikodin klassikkoa eli Beetlejuicesta muistuttavaa mustavalkoraitaa ei ollut meillä ennestään sisustuksesta ollenkaan, ja se on mielestäni parhaimmillaan pienissä pinnoissa. Mustavalkoraita valikoitui nyt siis tiskirättien kuvioksi. Siitä oli myös helppo tehdä erilaisia variaatioita raidan leveyttä ja suuntaa muuttamalla. Tässä vielä tarvikelista ja ohjeet lyhyesti:

Tähän tuunailuun tarvitsee siis vain askartelukauppojen tiskirättejä (~11,5 €/kpl), kangasmaalia, maalarinteippiä, siveltimen sekä silitystarvikkeet.

Maalarinteippi teipataan kevyesti rättiin niihin kohtiin, joihin maalia ei haluta. Sen jälkeen on maalaamisen aika. Maalattavien alueiden reunoilla maali kannattaa sivellä maalarinteipistä maalattavan alueen suuntaan, jotta maalia ei joutuisi teipin alle. Kun maali on kuivunut, poistetaan teipit ja silitetään kangasmaali kiinni maalin ohjeen mukaan.


2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä helppo keino uudistaa minkä tahansa tekstiilin ilmettä! :) Lahjoina menee todella hyvin ja on sen verran käytännöllinen, että ei jää nurkkiin pyörimään. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tämä sama vinkki toimii tosiaan myös moneen muuhunkin juttuun! :) Usein pois käytettävät lahjat on hyvä valinta, jos ei ole varma lahjan saajan tyylistä ja tarpeista.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥