Sivut

sunnuntai 12. syyskuuta 2021

Oopperan kummitus ja kolme muuta teetä The Ouncelta

Syyskuu on varkain kulunut jo yllättävän pitkälle ja sen myötä blogissakin on pikkuhiljaa aika laittaa halloween-vaihde päälle. Tosin myönnettäköön, että täällä on hieman halloween-masiksen tunnetta ilmassa. Intoa hypettää halloweenia olisi, mutta kaikki siihen liittyvä tulee Suomessa kauppoihin niin tolkuttoman hitaasti. Harmistuksen sinetöi Espresso House, jonka Pumpkin latte tuli viime viikolla viimein taas myyntiin. En kuitenkaan kyseistä herkkua viikonloppuna saanut, sillä makusiirappi oli loppunut. Luulisi että kahdella mobiilitarjouksella ja yhdellä push-notifikaatiolla boostattuun kampanjan alkuun olisi varauduttu vähän paremmin. Yritän nyt puhaltaa lisää happea hiillokseen, jotta innostus tämän vuoden halloweenia kohtaan palaisi.

Korkataan nyt kuitenkin tämän vuoden halloween kevyesti kurkkaamalla Oopperan kummitusta ja muutamaa muuta teetä, jotka ostin The Ouncesta viime lokakuussa!


Oopperan kummitus sisältää mustaa teetä, kurpitsan paloja ja siemeniä, inkivääriä, kanelia, kardemummaa ja sikuria. Sekä nimi että sisältö hurmasivat minut heti, kun kuulin tästä uutuudesta vuosi sitten. Tyyliltään tee on siis hyvin lähellä chaita, mutta syksyisellä twistillä. Kurpitsa ja sikuri tekevät Oopperan kummituksesta makeampaa kuin chai, ja kanelikin on selkeästi erottuva. En ole osannut päättää, onko tämä parempaa maidolla vai ilman. Oopperan kummitus on super herkullinen ja nappivalinta viilenevään vuodenaikaan. 


Sumuinen saari on vilahtanut blogissa lukuisia kertoja aiemminkin, ja se on ensimmäisiä – ellei jopa ensimmäinen tee, jota olen The Ouncelta maistanut. Tässä laadussa on mustaa Ceylonia, suklaapaloja, kaakaota, mansikkaa sekä vaniljaa. Sumuinen saari on suklainen ikisuosikkini ja ehdottomasti kaikista kaakaota tai suklaata sisältävistä teelaaduista paras, mitä olen maistanut. Tämän pariin tulee palattua aina uudelleen ja uudelleen.


Luminen inkivääri on myös yksi syksyn ja talven kestosuosikkejani ja se vilahti mm. Joulukuun parhaat 2020 -postauksessa. Lumisen inkiväärin pohjan muodostavat vihreä Sencha, valkoinen Pai Mu Tan, Männynneula, Lung Ching, Vihreä Jasmin, Gunpowder sekä Chung Lou. Teesekoitus on maustettu inkiväärillä, tähtianiksella, vadelmalla, neilikalla ja mustapippurilla. Nimestään huolimatta maistan Lumisessa inkiväärissä pääroolissa vadelman ja aniksen. Tämä tee on samaan aikaan pirteä ja lempeä.


Lempeä laventeli oli Oopperan kummituksen ohella toinen uutuuksista, jonka huomasin lokakuisella The Ounce -vierailullani. Tämä vihreä tee on maustettu laventelilla ja seljanmarjalla. Maussa on vahvasti läsnä marjaisuus, jota laventeli taittaa. Kyseessä ei siis ole mikään tymäkän kirpeä tee, vaan nimenomaan lempeän makea. Tämäkin oli erittäin kiva uusi tuttavuus.


Millaista teetä tykkäät juoda syksyisin?

4 kommenttia:

  1. Nyt harmittaa kun blogin kautta ei voi haistaa :D

    VastaaPoista
  2. Oi varsinkin tuo Oopperan kummitus rupes kiinnostamaan, kuulostaa hyvälle! Mä usein syksyisin ja talvisin juon eniten mustaa teetä kauramaidon kanssa. Varsinkin tuollaiset chai-tyyppiset sopii hyvin pimeneviin ja viileneviin iltoihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mausteiset mustat teet on kyllä kerrassaan erottamattomia syksyyn ja talveen! Hirmu kivaa, että niitäkin löytyy niin valtavan paljon erilaisia :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥