Sivut

lauantai 14. tammikuuta 2023

Aprikoositee ja kaksi muuta Turun teeltä ja mausteelta

Yritän nyt startata vuoden fiksusti ja julkaista viime kesältä asti jonossa olleita teepostauksia taas yhden per kuukausi, ennen kuin uusilta kesäreissuilta tarttuu taas teetä mukaan. Vuorossa on nyt viime vuoden kesälomamatkalta Turun teestä ja mausteesta ostetut maustetut mustat teet. Turun tee ja mauste sijaitsee Turun kauppahallissa. Tuon reissun aikana Suomessa oli infernaalinen hellejakso, joten teeostoksille virittäytyminen oli vaikeaa, mutta koska en käy Turussa kovin usein, täytyi ostokset silti tunnollisesti tehdä.

Mitä mieltä muuten olette siitä, että teelaatujen nimet on nyt kirjoitettu suoraan kuvaan? Jatkoon vai ei?


Aprikoositee

Tämä musta tee on maustettu aprikoosilla ja siinä on koristeena myös jonkin kukan keltaisia terälehtiä. Aprikoosin ja mustan teen yhdistelmä tuo mieleeni tumman aprikoosisuklaan. Nam! Tätä ostan varmaan toistekin.

Mustikkatee

Myönnettäköön, että tältä mustikkateeltä odotin enemmän. Haudutettu tee maistuu mustikkahillomaiselta ja on kyllä hyvää, mutta odotukseni olivat korkeammalla. Teenlehtien joukossa ei näkynyt ollenkaan mustikoita, joten maku lienee tehty vain aromeilla. Kokonaiset kuivatut mustikat ja ruiskaunokin terälehdet olisivat tähän kaunis lisä. Taikka sitten Suomen luontoon ajatukset johdattelevat kanervankukat, jotka toisivat myös mukavaa metsäistä makua. Saatan joskus ostaa tätä kertaalleen, mutta must have tämä ei kuitenkaan ole.

Persikkapilvi

Tarvitseekohan tämä kestosuosikkini sen isompia esittelyjä? Useamman kerran blogissakin vilahtanut Persikkapilvi on kerrassaan ihana. Juon sitä useimmiten sellaisenaan, mutta joskus myös maidon kanssa. Aprikoositeehen verrattuna Persikkapilvi on makeampi. Oletteko maistaneet tätä?

Teekippojen takana näkyy muuten samalla reissulla iki-ihanasta Sammakon kirjakaupasta ostettu Like kustannuksen Rutto, joka sisältää paljon tietoa tuosta taudista läpi historian. Se on ollut kovin mielenkiintoista luettavaa.

Onko Turun tee ja mauste sinulle tuttu? Tai mikä on suosikkiteesi juuri nyt?

2 kommenttia:

  1. Mielestäni tee-laadun nimi kuvassa näyttää hyvältä. En ole käynyt ikinä Turun teessä, vain Porvoon vanhan kaupungin teeputiikissa. Näistä tee-laaduista Aprikoositee ja Persikkapilvi molemmat kuullostavat ihanilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että teelaatujen nimet kuvissa oli sinusta jees! :) Porvoon Skafferi on kyllä kovin mukava ja söpö teekauppa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥