tiistai 13. joulukuuta 2016

DIY: Candles + Gift Bag

Talviseen tunnelmointiin liittyvät minulla ainakin olennaisesti kynttilät. Poltan niitä yleensä vanhan messingin sävyisellä metallilautasella, joka onkin jo aika monessa kuvassa tässä vuosien varrella ehtinyt vilahtamaankin. Se on alunperin vanhempieni kirpparilöytö ja päätyi minulle kun muutin omilleni. Oikeastaan se on myös yksi niistä pienistä sisustusjutuista täällä, joista tykkään eniten. Mutta palataan nyt niihin kynttilöihin. 

Säilytän useimmiten kynttilöiden jämät tehdäkseni niistä uusia, ja nyt oli taas se aika kun jämiä oli ehtinyt kertymään tarpeeksi. Tein punaisia kynttilöitä sekä itselleni että lahjaksi, sekä yhden valkoisen kynttilän lasikippoon. Tuossa kipossa oli ennen ollut todella vahvasti piparminttukaakaolle tuoksuva ihana tuoksukynttilä. Nyt kun valoin siihen uuden, niin yllätyin miten kovasti se tuoksuu edelleen! Lahjaksi tehdyt kynttilät paketoin lahjakassiin, joka on tuunattu Demmersin paperikassista. Siitä on vain logo peitetty kuviopaperilla. Säilytän kivat paperikassitkin aina uusiokäyttöä varten.


Eilen oli syksyn viimeinen tentti, ja tämän päivän jälkeen loppu vuosi onkin sitten lomaa koulusta. Lomasuunnitelmissa on kavereiden ja perheen näkemistä, siivoilua ja järjestelyä sekä uuden portfolion tekoa (ja tietenkin myös töitä). Joululahjat hankin jo loka- marraskuussa, joten niitä ei onneksi joudu stressaamaan enää! Joko siellä ollaan joulutunnelmissa?


Translation:
In my opinion candles are one of the core items in winter decoration. Usually I burn them on an old brass plate. It's one of my most favourite decoration items here actually and you may have seen it in earlier photos during these years. My parents have bought it from second hand store and they gave it to me when I moved to my own place. But let's go back to those candles again!

Usually I spare the leftovers of candles to make new ones. This time I made red ones for me and a few for a present also. Then I made also a white one in a class that had earlier a strong scented peppermint cocoa candle in it. And the new candle now has the same scent, that is amazing! The gift candles I packed in a gift bag that has been earlier a Demmer's Teehaus paper bag. I just covered the logo. How cute?

Yesterday I had my last exam of this year and after today the rest of the year I have leave from school - yay! During the vacation I'm going to see lots of friends and family, make a new portfolio and just chill (and work).

8 kommenttia:

 1. Mäkin kuorrutan luolaani kynttilöillä, niillä vaan tulee paras tunnelma! :) Itse en ole koskaan sulattanut vanhoja jämiä, en vaan jaksa niitä keräillä :D Mutta ihan alusta asti omia olen kyllä tehnyt, antiikkikynttilöitä silleen perinteisesti valamalla (ei kärsimättömän ihmisen hommaa, en toiste taida vaivautua) ja käyttämällä muovimukeja muotteina. Jälkimmäisistä tuli parempia, mutta lopputulos oli vähän epätasainen ilmakuplien takia. Tästä on siis jo aikaa viitisen vuotta, polttelin juuri viimeiset itse tehtyt pois nurkista. Mullakin on polttoalustaksi metallilautanen, niitä kun piraattibileiden jälkeen jäi nurkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kynttilöiden valaminen kerros kerrokselta on kyllä niin työlästä kaikkine esivalmisteluineen. Lopputulos toki on upea siinä. Joskus peruskouluikäisenä kokeilin käsityökerhossa, mutta itse en muuten kyllä ole vaivautunut:D m
   Minä yleensä valan kynttilät jogutttipurkkeihin. Vähän semmoinen mummofiilis tulee kyllä siitä kun niitä tiskailee keittiön kuivauskaappiin, mutta kun ne ovat niin super käteviä! :)

   Poista
 2. Mullakin on vähän samannäköinen metallilautanen kynttilöille <3 Mäki säästän kynttilänjämät ja paperi- tai muovikassit lahjatarkoitukseen, välillä tulee kirottua kun on kaapit täynnä vaikka mitä kassia ja kenkälaatikkoo, ei niitä kaikkia saa ikinä käytettyä joululahjojen paketointiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kaikkea käyttökelpoista tavaraa helposti kertyy kyllä paljon :D oon nyt alkanut myös ottamaan kivan näköisiä teepaketteja ja karkkilaatikoita tai niiden osia talteen, niistä voi tehdä kortteja ja pakettikortteja :D

   Poista
 3. Oi kynttilöiden tekeminen on kivaa! ♥ Tuli tehtyä ennen enemmänkin ja kaapissa olisi pussillinen jämiä, pitäis vaan ostaa sitä sydänlankaa. :)

  Ei kyllä yhtään tajua että joulu on tulossa, mutta kahden kuukauden sairastelun ja rikkinäisen kyljen kanssa ei oteta stressiä. Ajateltiin nauttia herkkuruoista ja löhöilystä, nyt kun pulkkamäestä ei kannata edes haaveilla.

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että kun kuulostaa rankalta, paljosti voimia sinulle! Toivottavasti tervehtyisit pian. Ei joulusta tietenkään pidä ottaa mitään stressiä, parastahan joulussa on se että saa vain olla :)

   Poista
 4. Mä oon pitkään miettinykin et pitäs tehdä noita diy-kynttilöitä :D Ihana kun muistutit taas! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin tekisi mieli tehdä noita vielä lisää, mutta pitää varmaan jotain kivaa säästää ensi vuoteenkin :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥