perjantai 13. huhtikuuta 2018

Kellaripanimon kombucha kokeilussa

Nyt mennään teetarinoiden harmaalle alueelle. Ostin nimittäin Ruohonjuuresta kombuchaa. Terveysjuomanakin tunnettu kombucha on käymismenetelmällä tehtyä juomaa, jonka pohjana on vihreä tee. Valmistuksessa mukaan on lisätty kombucha-kasvustoa, joka muodostuu tietynlaisista hiivoista ja bakteereista. Viljelmä tuottaa juomaan mm. maitohappobakteeria. Käymisen myötä juomaan muodostuu myös pieni määrä alkoholia, alle 1,2 %. Kuulostaako erikoiselta?


Maisteluun valikoitui keuruulaisen Kellaripanimon sitruuna-inkivääri kombucha. Makuprofiili muistutti kovasti simaa. Inkivääri ja sitruuna olivat hyvin balanssissa. Haju ja jälkimaku olivat aika erikoisia. En tiedä olisiko maitohappobakteereilla osuutta asiaan. Pullon kyljessä oli varoiteltu, että juoma saattaa sisältää sakkaa ja kombucha-kasvustoa. Sen nauttiminen sinällään on vaaratonta, mutta kasvuston suutuntuma ei ole siitä miellyttävimmästä päästä. Kannattaa siis joko filtteröidä juoma pullosta kaadettaessa tai jättää pohjat juomatta.

Kombucha oli niin erikoinen tuttavuus, etten osaa ihan päättää oliko se hyvää vai vähän liian jännää. Haju ja jälkimaku olivat erikoisia, mutta siinä niiden välillä juoma maistui hyvältä ja tosiaan muistutti simaa paljon. Kombucha taitaa olla sellainen asia, joka vaatii totuttelua. En voi väittää ettenkö enää ikinä joisi kombuchaa, mutta en välttämättä ihan välittömästi kirmaa hakemaan uutta pulloa.

Ajattelin muuten kelien vielä vähän lämmettyä alkaa maistelemaan blogin puolella myös erilaisia valmiita jääteitä. Yritän ottaa maisteluun mukaan niin premiumia kuin myös kiinnostavia poimintoja markettien valikoimista. Kertokaa teidän jääteesuosikkejanne!


Oliko teille muuten kombucha ennestään tuttua?

Translation:
First time ever I tasted kombucha! For those who don't know what it is I can tell that it is tea that is fermented with kombucha growth what contains a mixture of specific yeasts and bacteria. Among other things kombucha growth develops lactic acid bacteria in the drink so it can be considered health beneficial. Whowever it also makes a small amount of alcohol to it. Sounds odd?

For tasting I choose kombucha made by Finnish Kellaripanimo brewery. This kombucha was flavoured with lemon and ginger. The taste was interesting and reminded me very much of mead. Lemon and ginger were well balanced. The scent and the aftertaste were a bit odd and I guess that it's because of the lactic acid. The drink can also have some kombucha growth in it so I suggest to filter it when pouring to glass or drinking it carefully. It is not harmful to drink the kombucha growth but the texture is not that pleasant.

Actually I can not decide did I like this kombucha or not. The scent and aftertaste were a bit bizarre but in the middle of them the taste was nice. I can not say that I will never drink kombucha again but I guess that I'm not running to buy a new bottle any day soon.

4 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla, minua kiinnostaa aina nämä pienpanimo tuotteet. Ja jos tuote on vielä sitruunainen, niin avot! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että oli hyvä vinkki sinulle! Musta on muutenkin tosi mukavaa, kun nuo pienpanimojutut on in, toivottavasti jatkuu trendi pitkään :)

      Poista
  2. Mä oon kerran ostanu kombuchaa Ruohonjuuresta, oli eri firman ku toi. En kyllä kauheesti tykänny, maistu just simalta ilman sokeria :D mut ehkä se vaatii totuttelua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tämän valitsee hyllystä ajatellen vaan, että siinäpä jännän oloinen teejuoma, niin saa kyllä kovasti yllättyä :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥