maanantai 9. huhtikuuta 2018

Resepti: Snickers-juustokakku

Olen viime aikoina ollut jotenkin erityisen innoissani juustokakuista. Helmikuussa oli avomiehen synttärit ja utelin syntymäpäiväsankarilta kakkutoiveita. Lopulta päädyin tekemään oman versioni Snickers-juustokakusta ja jakamaan ohjeen siitä nyt myös teille. Pienestäkin kakusta riitti herkuteltavaa pitkäksi aikaa. Tämä on nimittäin sen verran tuhtia tavaraa, että aika harva sokerihiirikään ottaisi toista palaa heti edellisen perään.


Snickers-juustokakku (20 cm irtopohjavuokaan)

Pohja
  • 150 g suklaakeksejä (saa olla suklaahippuja, mutta ei suklaakuorrutetta)
  • 50 g voita
Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Murusta keksit hienoksi esim. kaulimella ja sekoita voisulan kanssa. Paperoi irtopohjavuoan pohja ja voitele reunat. Painele seos tiiviiksi vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g tummaa taloussuklaata
  • 2 dl tomusokeria

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää lopuksi sulatettu ja hetken jäähtynyt suklaa. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada vuokaan. Asettele mahdollisimman tasaisesti, laita jääkaappiin ja anna hyytyä ainakin 4 h ennen päällisen tekemistä.

Pinnalle
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl suolapähkinöitä
  • koristerakeita
Tee kuohukermasta ja fariinisokerista kinuski Kinuskikissan ohjeen mukaan. Anna kinuskin jäähtyä pieni hetki ennen kakun päälle levittämistä (älä kuitenkaan anna sen jähmettyä). Levitä jääkaappikylmän juustokakun päälle ensin suolapähkinät tasaisesti ja sen jälkeen lusikoi päälle kinuski. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin. Kun kinuski on kunnolla jähmettynyt voit irrottaa kakun varovaisesti vuoasta ja asettaa sen tarjoilulautaselle.


Mikä on teidän lemppari juustokakkunne tällä hetkellä? Mielessä on pyörinyt myös ajatuksia mm. Pätkis-juustokakusta.

Translation:
Recently I have been nuts about cheese cakes. In the beginning of February was my other half's birthday and I baked Snickers cheesecake for him and want to share it with you also!

Snickers cheesecake (20 cm loose floor mold)

Base
  • 150 g chocolate biscuits
  • 50 g butter
Melt butter carefully. Grumble biscuits and mix them with melted butter. Put a baking paper in the bottom of the mold and grease the edges. Press the mixture tight to the bottom of the mold and put to fridge.

Filling
  • 200 g unflavored cream cheese
  • 2 dl double cream
  • 200 g dark chocolate
  • 2 dl powdered sugar
Melt the chocolate carefully with double boiler method. Whisk the double cream fluffy and add cream cheese and powdered sugar. Wait a moment so the chocolate will cool down a bit and then add it to the mixture. Pour filling to the mold, spread it evenly and put to fridge at least for 4 hours.

Topping
  • 1,5 dl double cream
  • 1,5 dl brown sugar
  • 1,5 dl salted roasted peanuts
  • cake toppings
Measure cream and sugar in the kettle. Boil it carefully about 15-20 minutes. Then you can start making tests with a glass of cold water. Pour very little amount of caramel in to the water. If caramel melts there or is runny caramel is not ready. Ready made caramel will remain it's shape in the water. Let ready caramel to cool down a bit and meanwhile spread peanuts on the cake. Last pour caramel on it and put it to the fridge. Remove carefully from the mold.

4 kommenttia:

  1. Oih, tuo kinuski-pähkinäkuorrute vaikuttaa vastustamattomalta! Itse en käytä laisinkaan (tummaa)suklaata, joten reseptiä voisi kokeilla vaikka valkosuklaaversiona! Sitruunainen tai joku karpaloista tehty juustokakku on mun tän hetken lemppareita juustokakuissa..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosuklaa voisi kyllä tosiaan myös toimia hyvin tuossa! Ja miksei myös jokin karpalokin? Sehän taitaa olla kinuskin kanssa aika tykätty makupari :)

      Poista
  2. Kuulostaa tosi hyvältä! Suolakinuskiasioilla ei vaan voi mennä vikaan. Tykkään eniten tuhdin suklaisista juustokakuista, mutta myös Baileys-juustokakku on aivan ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, suola ja kinuski on lähes poikkeuksetta täydellisiä yhdessä! <3 Baileys-juustokakku kuulostaa aivan ihanalta! Täytyy ottaa joskus kokeiluun!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥