Sivut

torstai 8. marraskuuta 2018

Syksyn loppuneet + uudet kosmetiikat

On tullut aika 2018 uudenvuodenlupauksen tiimoilta viimeiselle "loppuneet ja uudet kosmetiikat" -postaukselle, jossa tsekkaillaan saldoa syyskuun alusta I love me -messuihin asti.

Haluatteko muuten jatkossakin lukea näitä arvosteluja loppuneista kosmetiikkatuotteista? Ainakin itse tykkään muiden loppuneet-postauksista, koska niistä voi löytää itselle uusia tuotteita tai brändejä ja toisinaan kuulee myös mitä kannattaisi ehkä välttää. Mikä teidän mielestä muuten olisi optimaalinen kappalemäärä tuotteita tämmöiseen postaukseen?

Syksyn loppuneet kosmetiikat


Lumene CC cream sävyssä Ultra light
Miellyttävä ja juuri oikean sävyinen meikkivoide minulle! Helposti levittyvä ja kiva koostumus. Tätä onkin tullut haalittua varastoihin lisää.

Lumene Klassikko kosteuttava päivävoide kaikille ihotyypeille
Tämä oli toinen tuubini tätä. Ensimmäisen loputtua tykkäsin vielä, mutta toisen kohdalla alkoi tympiä. Tuotteessa on mieto tuoksu, hieman parfyyminen, ei ehkä kovin moderni. Huomasin myös, että meikkivoide lähtee rullaamaan, jos tätä laittaa vähänkin liikaa. Vaihteeksi nyt siis jotain muuta. Kosteutussteho tässä oli kuitenkin ok.

Lumene Waterproof eye makeup remover 
Wanhaa Lumenea. Tämä on mielestäni ihan pätevää tavaraa silmämeikin poistoon ja ostin lisää matkakokoisena. Sen sijaan kotikäyttöön tämän seuraajaksi valikoitui Lumenen misellivesi, jota olin utelias kokeilemaan.


Yves Rocher Nourishing foot cream
Kiva jalkavoide, joka ajan mittaan päivittäin käytettynä auttoi kovettumiin. Tuoksu oli ihanasti todella laventelinen. Jäin kaipaamaan hitusen lisää tehokkuutta, mutta alennettuun hintaan tätäkin voisi joskus ostaa uudelleen.

Batiste Dry conditioner
Batisten kuivashampoot ovat parhaita, mutta tämä hoitoaineversio oli hirveä. Sillä sai hieman ryhtiä sähköisiin latvoihin, mutta eipä muuta. Lisäksi tuotteen suihkuttamisen aikana ja sen jälkeen yskitti helposti, vaikka en yleensä ole herkkä näille.

The Body Shop Banana body jogurt
Vartalojogurtin banaaniesanssinen tuoksu ihastutti, oli nostalginen ja vei ajatukset lapsena suurella hartaudella kerättyihin irtokarkkipusseihin. Voide imeytyi tosi nopeasti ja oli muutenkin miellyttävä. Voisin uudelleenkin ostaa tätä samaa, tai sitten kokeilla mansikan tai mangon tuoksuista.


Novexpert Exfoliator kasvokuorinta & Mask Repulp kasvonaamio testeri
Tästä kombosta jäi ristiriitaiset fiilikset. Kuorintavoide alkoi vaikutusaikansa puitteissa paikoitellen kuumottamaan kasvoilla, joten pesin sen aiemmin pois. Kuorivat rakeet olivat myös aika isoja. Tuoksu oli hassu ja tuttu. Se muistutti jotain karkkeja lapsuudestani - sellaisia, joita syötiin lähinnä kääreen kuvan - ehkä pokemonin - takia, eikä siksi että namit itsessään olisivat olleet erityisen hyviä. Kosteuttava naamio oli kiva ja tehokas, sitä voisin kuvitella ostavani.

Lumene Invisible illumination -sävyvoide testeri
Olin kokeillut aiemmin paria muuta sarjan testeriä, jotka eivät olleet mieleeni. Tämä oli kuitenkin iloinen yllätys. Medium ei ollut sävynä liian tumma, vaikka jos itse tätä ostaisin, niin valitsisin varmaan lightin. Geelimäistä koostumusta oli helppo käsitellä ja tuote blendautui hyvin.

Ziaja Acai berry early wrinkle correction day cream testeri 
Imeytyi kohtuullisessa ajassa, tuoksui raikkaalta ja marjaisalta sekä toimi meikin alla hyvin. Ostin täysikokoisen version tästä.

Lavera Illuminating eye cream testeri
Valoa heijastava silmänympärysvoide teki ihosta kuulaan ja sisälsi jotain helmiäishohteista. Meikittöminä päivinä tämän kanssa sai kuitenkin olla varovainen, ettei iho jää liian kiiltäväksi. Välttämättä en ostaisi. Muutenkin se wau-kokemuksen tekevä silmänympärysvoide on edelleen löytämättä. Onko sinulla suosituksia?

Lavera Repair & Care shampoo testeri
Lavera Repair & Care hoitoaine testeri
Vienosti ruusulta tuoksuva shampoo & hoitoaine -kaksikko on suunnattu kuiville ja vahingoittuneille hiuksille. Nämä pesivät hellävaraisesti ja jättivät hiukset ilmaviksi ja pehmeiksi. Voisin ostaa, jos joskus tarvitsee hankkia muutakin kuin palashampoota.

Lavera Hand & nail creme 2 in 1 testeri
Käsivoide tuntui hoitavalta ja imeytyi yllättävän nopeasti. Tuotteessa oli myös mieto tuoksu, mutta ei mikään ihmeellinen. Imeytyvyys ja tehokkuus ovat minusta hyvän käsivoiteen kulmakiviä, joten voisin ostaa.


+ Varsinaisesti loppuneiden tuotteiden lisäksi annoin pois kaksi tuotetta.


Syksyn uudet kosmetiikat

Uudet kosmetiikkahankinnat koostuivat näiden vajaan kahden kuukauden aikana lähinnä Bette Boxien sisällöistä. Lisäksi tuli hankittua hiusnaamio Lushilta (samalla sain testeripalan Trichomaniasta, jee) sekä jo aiemmin mainitut Lumenen matkakokoinen silmämeikinpoistoaine ja päivävoide Ziajalta. Muutama testeri päätyi suoraan loppuneisiin, joten siksi niitä ei tässä kuvassa ole.


Yhteenveto uudenvuodenlupauksesta

Kosmetiikan määrä ennen I love me -messuja oli 125-15+15 = 125 tuotetta. Kertauksena mainittakoon vielä, että uudenvuodenlupaukseni pointtina oli siis välttää turhia kosmetiikkahankintoja. Aloittaessani tämän vuoden tammikuussa tuotteita oli tasan yksi enemmän, joten merkittävää vähenemistä ei tapahtunut, koska en onnistunut välttelemään ylimääräisiä kosmetiikkaostoksia.

Positiivista kuitenkin oli se, että minulla oli koko vuoden ajan tasaisesti 120 - 130 kosmetiikkatuotetta. Ajan mittaan haluaisin vähentää tuotteita niin, että niitä olisi esim. 110 - 120, jolloin kiertonopeus paranisi. Kosmetiikka kun harvoin menee ainakaan paremmaksi säilytyksen aikana. Voisin joskus ensi vuoden alkupuolella palata taas asiaan, ja laskea tuotteiden määrän silloin, jos teitä kiinnostelee?

Vuoden mittaan tuli myös mietittyä paljon ostotottumuksiani kosmetiikan suhteen. Jatkossa haluaisin ostaa enemmän luonnonkosmetiikkaa ja mikromuovittomia tuotteita, Suomessa valmistettuja tuotteita, suomalaisten merkkien kosmetiikkaa sekä pakkauksettomia tuotteita tai tuotteita, joiden pakkaukset on helppo kierrättää. Vahvasti tuoksuorientoituneena tyyppinä aromaterapeuttisuus on myös minulle tärkeää - parhaimmillaan kosmetiikka voikin hoitaa sekä kehoa että mieltä.

Onko sinulla jotain periaatteita kosmetiikkahankinnoissasi?

4 kommenttia:

  1. Tuo Ziajan uusi ihana acai berry sarja on kyllä hurmannut, sain tässä uusimmassa boksissa saman sarjan kasvo- ja kaulavoiteen. Itsehän vaikka aloitin kuinka monta-kosmetiikkahaasteen niin en ole onnistunut karsimaan vaan ehkä kasvattamaan määrää, pitää harkita jatkopostausta tälle haasteelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi Ziajan acai kasvo- ja kaulavoide kuulostaa tosi kivalta! Pitääpä omatoimisesti tuohon tutustua, mulle nimittäin viime kuun boksi oli tältä erää ainakin viimeinen.

      Mulla on se sun Kuinka monta -haaste tehtävälistalla ja ajattelin siihen alkuvuodesta ehkä pureutua, kun sitten olisi taas mielenkiintoista laskea omistettujen kosmetiikkatuotteiden määrä ja katsoa onko tullut muutoksia enemmän omia tavoitteita kohti! :)

      Poista
  2. Oi toi Banaanivartalovoide kuulostaa ihanalta! Yritän suosia luonnonkosmetiikkaa, mutta tärkeintä mulle on että tuote on vegaaninen ja eläinkokeeton. Nykyään tulee myös kiinnitettyä huomiota pakkaukseen, yritän välttää turhaa muovia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä tosi kivaa! Talvikäyttöön olisi ainakin mulle ehkä hieman liian kevyttä, mutta kun mittari näyttää plussaa, niin tuo kyllä riitti hyvin :) Kuulostaa hyviltä nuo sinun ostosperiaatteet, eläinkokeettomuus on mulle myös kosmetiikassa ehdoton plussa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥