Sivut

keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Joulun ajan teesuosikkeja

Joulufiilistelyyni ovat jo vuosia kuuluneet H.P. Lovecraft historical societyn Very scary solstice -joululaulut, joista tänä vuonna kovimmin kolahtaa All i want for solstice is my sanity. Tämä ehkä kertoo jotain siitä, paljonko opparin aloittaminen on stressannut, mutta ei siitä enempää. Toinen joulufiilistelyyn olennaisesti kuuluva asia on tietenkin kauteen sopiva tee. Jouluteen ei kuitenkaan aina tarvitse olla sellainen, jonka paketissa on kuva pukista, tontusta tai muusta vastaavasta. Tähän postaukseen kokosin meiltä tällä hetkellä löytyviä jouluisia teelaatuja, jotka ovat hyvä vaihtoehto niin itselle kuin lahjaksikin.


Maustesekoituksilla maustetut teet
Monet jouluiset teet nojaavat erilaisille maustesekoituksille, mutta perinteinen Nordqvistin Joulutee ei ole oikeastaan koskaan napannut. Sen sijaan hyviä vaihtoehtoja ovat chai tai muut teet, joiden maku tulee erilaisista maustesekoituksista. Forsmanin mustaan Ceyloniin tehty Luostaritee on esimerkiksi mielenkiintoinen yhdistelmä inkivääriä, vaniljaa, kardemummaa, laventelia ja ruiskukkaa. Sen tuoksu tuo mieleeni etäisesti Dr Pepperin, mutta luulen että vain minun nenälläni on näin hassu näkemys asiasta.


Yhdellä mausteella maustetut teet
Pelkästään yhdellä mausteella maustetut teet ovat hyvää vaihtelua monimutkaisiin maustehässäköihin. On piristävää maistaa vain yksi mauste kirkkaasti. Veiströmiltä löytyy tähän tarkoitukseen runsaasti erilaisia laatuja, joista meille valikoitui syksyllä Musta Kanelitee ja kuvissa näkyvä Vihreä Kardemumma, johon olen erityisen ihastunut. Kardemummasta tulee pulla ja piparit mieleen, mutta se on samalla myös yllättävän raikas.


Makeisia ja jälkiruokia muistuttavat teet
Minulle ainakin jouluun kuuluu olennaisesti herkuttelu. Myös maustetuista teelaaduista löytyy paljon esimerkkiksi konvehteja tai leivonnaisia muistuttavia laatuja, kuten The Ouncen Sumuinen saari, joka kuuluu suklaateenä ikisuosikkeihini. Lisäksi syksyllä löysin Demmer'sin White Coco Trufflen, jonka aromi on makea ja tiramisumainen. Kyseessä on Pop up -tee, joten en ole enää tämän saatavuudesta varma, mutta jotain vastaavaa kannattaa ainakin etsiä!


Marjateet
Suomen luonnosta tuttuja marjoja löytyy paljon joulukonvehtien sisältä ja esimerkiksi jouluisista juustokakkuresepteistä ja siksi ne sopivat myös kauden teehen. Esimerkiksi Veiströmin Maukas puolukka vanilja -tee pitää sisällään Sri Lankalaista mustaa luomuteetä, joka on maustettu puolukalla, vaniljalla ja appelsiinilla. Aromi on täyteläinen ja hieman hapan, kuten puolukan kuuluukin.


Millaista teetä sinä juot jouluna?

8 kommenttia:

  1. En kestä tuota söpöä dinosauruskeksiä :'D Oletko maistanut Nordqvistin Hauska päivä-teetä? Pakkausessa on hyvin talvinen Mauri Kunnas aiheinen kuva ja ihan paketin vuoksi itsekin sen ostin ja yllätyis siitä, että se olikin oikeasti hyvää. Olin vähän epäileväinen aluksi, sillä tee on maustettu lakritsijuurella ja puolukalla, mikä kuulosti aika epäilyttävältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon tainnut missata tuon Nordqvistin Hauskan päivän kokonaan! Aiemmin en lakritsanjuuresta juurikaan välittänyt, mutta nykyään se menee ja on monissa sekoituksissakin kiva lisä. Täytyy laittaa mieleen, jos tuota joskus kokeilisi! :)

      Poista
  2. Nyt on mennyt kyllä syksy inkivääri-sitruuna-hunaja juoman kanssa eikä niinkään teen, kun on ollut kipeä olo ja on koittanut saada tehokkaampaa apua flunssailuun. Ehkäpä teetä tulee nautittua enemmän makuaistin palattua kunnolla takaisin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inkivääri, sitruuna ja hunaja on kyllä just hyvä tehokolmikko flunssaan. Paljosti tsemppiä pöpön selättämiseen! Monet paremmat teet menee kieltämättä kipeänä maisteltuna kyllä vähän hukkaan. Itse valitsen yleensä flunssaisena juotavaksi teehyllyltä jotain, mikä ei normaalisti meinaa kulua pois.

      Poista
  3. OOOoooooo, all sound so delicious. At the moment, I'm drinking Yorkshire tea, which is probably a strong Assam/ breakfast tea, you know the English have to have milk in their tea. Urrgh. I like mine black with hint of sugar or honey.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I use milk in tea really seldom. It works fine in chai and sometimes in those breakfast type of teas but not always. Here in Finland I know that some people may put milk in their tea even if it's green or white.

      Poista
  4. Kaneliteetä on kyllä pakko hakea! Mulle maistuu tähän aikaan parhaiten kunnon tymäkkä chai. Kupin pohja täynnä töhnää! Haluun tollaisen dinokeksin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chaita pitää kyllä ehdottomasti itsekin tehdä, ehkä tosin vähän miedompana minulle. Dinokeksi oli ystävän tuliainen Lontoosta. Sieltä näemmä löytyy kaupoistakin vähän erilaisia joulupipareita :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥