Sivut

sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Mustaa teetä Japanista ja Jaavalta

Nyt jos koskaan on aika tukea suomalaisia yrityksiä, jos vain oma talous siihen venyy. Monella kuluu kotoillessa teetä varmasti tavallista enemmän, joten on hyvä hetki tilata teehyllylle täydennystä verkkokaupasta tai vaikka ostaa lahjakortti myöhemmin käytettäväksi omaan suosikkiteesalonkiin. Jos kaipaat ideoita siihen missä tehdä teeostoksia, tsekkaa tekemäni lista Suomen teekaupoista.


Kesän 2019 Tampereen reissulta tarttui mukaan roppakaupalla teetä. Niiden joukossa oli myös pari mustaa maustamatonta teetä Veströmiltä. Maustamattoman mustan teen osalta ehdottomia kestosuosikkejani ovat kiinalaiset Yunnanin ja Anhuin maakuntien teelaadut. Nyt oli kuitenkin aika kokeilla jotain muutakin ja lopulta mukaan vaikoitui musta Jaavan tee sekä japanilainen erikoisuus Wakoucha.

Musta Jaavan tee p8-9 on nimensä mukaisesti kotoisin Indonesian viidenneksi suurimmalta saarelta, Jaavalta. Tämä tee on tymäkkä ja suora musta tee ilman mitään kikkailua. Vahvan makuinen Jaavan tee kestää hyvin myös nokareen hunajaa, joka täydentää sen makua miellyttävästi. Tämä tee on mainio valinta tarjottavaksi myös niille, jotka yleensä tykkäävät tykkäävät juoda pitkään ja hartaudella haudutettua vahvaa pussiteetä.


Japanilainen musta tee Wakoucha on erikoisuus, sillä suurin osa tarjolla olevasta japanilaisesta teestä on vihreää teetä tai matchaa. Esimerkiksi minun teehyllylläni ei ole koskaan ennen ollut japanilaista mustaa teetä, vaikka teetä onkin tullut harrastettua vuosia.

Wakoucha on japanilaiseksi teeksi melko voimakas. Lisäksi siitä puuttuu kokonaan esimerkiksi kiinalaisille Yunnanin maakunnan mustille teelaaduille tyypillinen herkkä makeus. Aidoimmillaan Wakoucha on sellaisenaan ilman lisämakeutusta. Erittäin mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Wakoucha ei kuitenkaan syrjäyttänyt lemppareitani, vaan kiinalaiset mustat teet jatkavat edelleen suosikkeinani.


Millaisesta mustasta teestä tykkäät?

4 kommenttia:

  1. Olen käynyt lukuisilla teetiloilla aina Ceylonilta Azoreille, mutta vasta alettuani tutkailla peribrittiläistä iltapäiväteekulttuuria, eri teelaatujen ominaisuudet ovat ruvenneet aukeamaan. Pussiteehen voi "piilottaa" kaikenlaisia puruja, mutta irtotee koostuu leikatuista teenlehdistä, ja on sikäli ihan erilaista ja oikeasti siten laadukkaampaa.

    Blogissani on viime viikkoina ollut iltapäiväteearvosteluja, tervetuloa lukemaan (klikkaa kommentissa postaajan nimeä ja löydät linkin blogiini. Googlaamalla se löytyy nimellä Dzinnin Ajatuksia). Resepteissä on myös klassisen iltapäiväteen kokoamisesta, ja se on oikeastaan aika helppoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletpa paljon kerennyt kiertämään teetiloilla, varmasti hienoja kokemuksia! :)

      Iltapäiväteejutut ehdottomasti kiinnostaa, kävinkin niitä jo vähän vilkaisemassa blogistasi! Olen itse käynyt iltapäiväteellä vain vakkariteepaikassani, mutta ehdottomasti pitäisi itsekin katsastaa reissatessa iltapäiväteetarjontaa muualtakin.

      Poista
  2. Oi, nyt kuulostaa siltä että pitää maistaa ainakin jompaakumpaa - minähän rakastan mustaa teetä. Vahvaa sellaista, ja makeutettuna. Itsekin olen tykännyt niistä Yunnanin teelaaduista mitä olen maistellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan jompaakumpaa jos tulee vastaan! Parhaillaan noita kumpaakaan ei ole Veiströmillä enää, kun etenkin Wakouchan kaltaiset erikoisuudet taitaa tulla satunnaisemmin rajatuissa erissä myyntiin. Mutta kannattaa pitää korvat höröllä ja kytätä valikoimaa säännöllisesti. Tällä hetkellä valikoimassa jännin musta maustamaton tee on minusta Taiwanin musta heinäsirkkatee :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥