Sivut

sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Kaksi maustettua herkkuteetä ja pu ehr Take T:stä

Viime vuoden kesäloman kohokohta oli matka Tampereelle ja nyt saakin jännittää sitä, päästäänkö tänä kesänä reissuun. Haaveilen kovasti matkasta Turkuun, mutta vielä ei olla uskallettu buukata mitään koronan takia. Ollaan avomiehen kanssa jopa vitsailtu, että jos ei päästä matkustamaan minnekään, niin vähintääkin leikitään hotelliaamiaista kotona – pekonia, munia, puuroa, muroja, mysliä, valmiiksi viipaloituja juustoja ja kasviksia sekä vähintään kolmea erilaista tuoremehua.

Tampereella tuli vierailtua ensikertaa myös Take T:ssä, mikä oli erittäin positiivinen kokemus. Ensinnäkin Take T:n valikoima on VALTAVA. Toisekseen valikoima on todella monipuolinen. Take T:n hyllyistä löytyy mitä mielikuvituksellisimpia maustettuja teelaatuja sekä lukuisia maustamattomia teelaatuja arkiteestä erikoisuuksiin. Ensimmäiseltä Take T -vierailulta tarttui mukaan kaksi suorastaan karkkimaista maustettua teetä, Cherry Yoghurt ja Choc Chai Mint, sekä aloittelijaystävällinen mieto pu ehr Menghai Grade 3 5 Years Aged Ripe.


Cherry Yoghurtin pohjana toimii vihreä tee ja se on maustettu mm. viinirypäleillä, omenalla, kirsikalla ja karhunvatukalla. Erikoisen tästä teestä tekee se, että mukana on myös valkoisen kookosvoin paloja ja popcornia. Kyllä, popcornia! Cherry Yoghurt maistuu aivan kuin pirtsakoilta kirsikkakarkeilta. Nams! Jostian syystä unohdin tämän teen pitkäksi aikaa teehyllyn perukoille, mutta kevään mittaan siihen on tullut tartuttua useammin.


Varsinainen herkkutee on myöskin Choc Chai Mint. Tämä musta tee on maustettu kanelilla, kaakaopavulla, inkiväärillä, appelsiininkuorella, kardemummalla, aromilla ja pippurilla. Monista mausteista huolimatta Choc Chai Mint ei kuitenkaan maistu ollenkaan perinteiseltä chailta, vaan päällimmäisinä makuina tässä teessä on mielestäni minttu ja kaakao. Mintun maku tulee teehen kenties aromista, sillä minttua ei ole ainesosalistalla mainittu erikseen. Choc Chai Mint toimii hyvin sellaisenaan, mutta on herkullista myös maidon kanssa.


Pu ehrit ovat kaikista teelaaduista varmasti eniten mielipiteitä jakava kategoria. Toiset tykkäävät niiden maanläheisistä mauista ja toisille ne taas ovat vain liian navettaisia ja outoja. Jos pu ehreihin tutustuminen on vasta työn alla, Menghai Grade 3 5 Years Aged Ripe Pu Ehr on loistava valinta.  Se on maultaan erittäin pehmeä ja mieto ja mausta on tunnistettavissa kuivattujen hedelmien ja tumman suklaan sävyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥