Sivut

lauantai 4. heinäkuuta 2020

DIY: Helpot niittiballerinat

Hei ja kerrassaan loistavaa lauantaita kaikille! Olen ensi viikon kesälomalla ja nyt onkin lomani ensimmäinen päivä. Joku ehkä harmittelisi sitä, että helteet menivät, mutta minua ei haittaa ollenkaan. Jaksaapahan nyt touhuta kaikenlaista enemmän, kun ei ole niin tukahduttavan kuuma. Suunnitelmissa on ainakin käydä vihdoinkin vanhemmilla kunnolla kyläilemässä, nukkua hyvin sekä rentoutua ja tehdä paljon muutenkin selfcarea. Yritän keleistä huolimatta myös ottaa kaiken irti kesävaatteistani. Täyspitkässä noitamaisessa trikoohameessa on ainakin ihana hulmuta ympäriinsä, satoi tai paistoi.


Ajattelin nyt kesän kunniaksi jakaa teille kenties maailman helpoimman vinkin kesäkenkien, tarkemmin sanottuna ballerinojen, tuunaukseen. Tämä on jo oikeastaan niin helppo, että mietin kovasti onko tästä järkeä tehdä postausta, mutta toisaalta se on kaikessa yksinkertaisuudessaan sellainen, jonka moni varmasti osaa ja ehtii toteuttaa. Tällä ohjeella tavallisista markettikengistä saa erittäin pienellä vaivalla paremmin kesäiseen synkiötyyliin sopivat.


Tarvitset siis tavalliset, rusetilliset ballerinat haluamassasi värissä ja koossa. Itse pitäydyin turvallisessa mustassa ja kengät löytyivät Citymarketista alle 20 eurolla. Lisäksi tarvitset kaksi pyramidiniittiä, joissa on hakaset vain kahdella reunalla ja joissa yhden sivun pituus on noin 1 cm. Pyramidiniitin hakaset ujutetaan rusetin keskikohdan alle. Älä paina niittejä läpi itse kengästä, jotta ne eivät pääse käytössä raapimaan sukkia ja jalkoja. Sitten onkin jo valmista!

Tässä postauksessa olevat kengät ovat jo kolmannet, jotka olen tuunannut samalla idealla. Erilaiset ballerinat ja tennarit kuuluvat kesäisin muutenkin vakiojalkineisiini, joten niitä kuluu. Näillä remmittömillä halppisballerinoilla ei tosin ainakaan oman kokemuksen mukaan kannata lähteä kovin ahkerasti reippailemaan, sillä teknisesti tämän kaltaiset kengät eivät ole mikään ihme. Näitä tulee silti käytettyä kauppariessuilla ja muilla pienillä kävelyillä, jotta parempia kenkiä saa säästettyä vaativampaan käyttöön.


Millaisia kenkiä tykkäät käyttää kesällä?

6 kommenttia:

  1. Tulipas niistä pienellä muutoksella heti paljon persoonallisemman näköiset ^_^ Kiitos ihanasta vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja ihana kuulla että nappasi näinkin simppeli tuunailuvinkki! :)

      Poista
  2. Ehkä itessään ei kauhean maalmoja mullistava tuunausvinkki, mutta herättää mukavasti idoita siitä, miten helpolla ja pienellä vaivalla asioista saa persoonallisempaa. Jos älyät mitä ajan takaa. :D
    Kiva kun jaoit siis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin sain kiinni pointista ja kiva jos tämä herätti jotain muitakin ideoita! :)

      Poista
  3. Kiva tuunausvinkki! Eihän diy-juttujen aina tarvitse olla älyttömän monimutkaisia, kuten sanoit, helpommin tällaisen helpon vinkin toteuttaa kuin jonkin, mikä tarvitsee paljon tarvikkeita ja aikaa. :) Tilaatko niittejä netistä vai löytyykö jostain liikkeestä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun niittivarastojen niitit on pääasiassa teiniajan asusteista, kuten vöistä ja rannekkeista, jotka ei muutoin materiaalinsa vuoksi osoittautuneet kovinkaan pitkäikäisiksi. Jos siis kirpparilla tulee vastaan vaikka edullinen niittivyö ja jaksaa nähdä vähän vaivaa, niin voi siitä saada hyvin niittejä. Helpommin näitä löytynee ison oheistuotevalikoiman omaavista kangaskaupoista tai ompelutarvikeliikkeistä. Cybershopissa on myös joskus ainakin myyty niittejä valmiiksi pussitettuina. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥