Sivut

maanantai 3. elokuuta 2020

Heinäkuun parhaat 2020



Kesäloma x 2
Olin heinäkuun alkupuolella lomalla viikon ja parhaillaan vietän toista lomapätkääni. Lomailu on ehdottomasti tullut tarpeeseen, sillä töissä on ollut aika intensiivinen kesä. Olen tehnyt pienempiä reissuja mm. vanhemmilleni ja Porvoon vanhaan kaupunkiin, mutta lomailun kohokohta oli viime viikolla ollut kahden yön matka Turkuun. Turussa leikittiin turistia ja käytiin nähtävyyksissä sekä syötiin paljon herkullisia ruokia. Teen reissusta vielä oman postauksensa.

Kirppislöydöt
Koronasta huolimatta olen taas uskaltautunut käymään kirpputoreilla (varovaisuutta noudattaen). Mukaan on tarttunut tosi kivoja pieniä löytöjä, joista on taas myöhemmin luvassa oma koontipostauksensa. Yritän muistaa postailla kirppislöydöistä jatkossa säännöllisemmin, jos se vaikka innostaisi jonkun aloittamaan kirpputoreilla käymisen tai muuten vain laittaa miettimään vastuullisempaa kuluttamista.

Kesäiset hajuvedet
Suosin makeita hedelmiltä tuoksuvia hajuvesiä kesäisin, joten otin vuosien varrella kasaamastani valikoimasta heinäkuussa kaiken ilon irti. Love Generation Pink, The Body Shopin Mango body mist, Satsuma parfyymiöljy ja Harajuku Loversin Lil' Angel edustavat katraan vanhempaa puolta ja Escadan kausituoksut uudempia hankintoja. Kuvasta puuttuu vielä Escadan Fiesta Carioca, joka on tuorein kirppislöytöni. Onhan näitä aika reilusti, mutta toisaalta käytän hajuvettä päivittäin ja ne tuottavat minulle kovasti iloa.


Aktiiviset minuutit
Koronan myötä Google Fitin keräämät aktiiviset minuutit romahtivat keväällä, kun ei yllättäen enää tullutkaan työmatkaliikuntaa ja vapaa-ajallakaan ei ollut oikein mitään minne olisi saanut mennä. Heinäkuussa kuitenkin määrä kääntyi nousuun ja kuukaudesta tuli tämän vuoden toiseksi paras, jes! Toivottavasti sama tahti jatkuisi myös elokuussa.

Oman pihan marjasato
Olipa hieno fiilis poimia ensimmäistä kertaa ikioman pihan punaviinimarjoja talteen pakkaseen. Viinimarjapensaan lisäksi meillä on kolme karviaispensasta, mutta harkitsemme parhaillaan niistä luopumista ja jotain muuta marjapensasta tilalle. Kokeillaan karviaista vielä smoothiessa, jos se siinä kuluisi paremmin.

Energiaa kodin laittamiseen
Uuden kotimme laittamisen osalta puhti oli jonkin aikaa kateissa, mutta heinäkuussa energiaa löytyi taas. Olen tehnyt pieniä DIY-projekteja, suunnitellut kodinhoitotilan pientä uudistusta ja ollut omituisen kiinnostunut erilaisista roskisratkaisuista. Pitää kai pikkuhiljaa myöntää olevansa aikuinen, kun huomaa poljinroskisten tutkimisen kiinnostavan enemmän, kuin uusien legginssien ostaminen.

2 kommenttia:

  1. Karviaiset on niin hyviä! Harmi kun niitä ei taida löytyä pakastealtaasta, toisaalta taitaa pakastaminen vaikuttaa niiden makuun. Kävin viime kesänä tädin luona poimimassa karviaisia, joko söin ne sellaisinaan tai laitoin smoothieeseen. Kannattaa kokeilla karviais-banaanikomboa (plus esim jotain maitoa ja jugua), tosi hyvää! Karviaishillo on myös tosi hyvää ja saa marjoista tehtyä kans hyvää marjapiirakkaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kokeiltiin noin viikko takaperin smoothieta karviaisista, päärynästä ja maustamattomasta jogurtista. Avomies tykkäsi, mutta mulle ei jotenkaan uponnut. Jos ei ole erityisesti karviaisten ystävä, niin smoothie voi olla vähän vaikea. Teki kovasti mieli lisätä siihen vähän sokeria taittamaan kirpeyttä, mutta sitten koko idea terveellisestä välipalasta olisi mennyt pieleen :D Piirakka voisi olla ehkä helpompi formaatti, jota voisi seuraavaksi testata :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥