Sivut

sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Bombay Chai ja muut teeostokset Skafferista

Selasin blogin teepostauksia aina viime vuoden helmikuulle asti. Olin jo silloin todennut teepostausten laahaavan kuukausia jälkijunassa ja sama tilanne on edelleenkin. Ei voi muuta kuin ryhdistäytyä ja yrittää postailla teejuttuja taas vaikka kiinteästi kerran kuussa, jotta saa lagia lyhyemmäksi. Teeostosten osalta olisi myös syytä pysyä tiukkana, sillä veikkaan että ainoastaan paikallisella teesalongilla on näillä seuduilla meidän taloutta monipuolisemmat teevarannot.

Nyt on siis vihdoin ja viimein aika kurkata, mitä iki-ihanasta Skafferista tarttui viime kesän Porvoo-reissulla mukaan.

Laventeli Earl Grey

En tiedä kuinka paljon teitä kyllästyttää jo tämä toistuva Laventeli Earl Grey -hypetykseni, mutta koska kyseessä on yksi kaikkien aikojen suosikkiteelaaduistani, jatkan hehkutusta. Laventeli Earl Greyn pohjana on musta tee ja siihen makua tuovat bergamot ja laventeli. Teessä on siis bergamotille tyypillistä pirteyttä yhdistettynä laventelin vienoon makeuteen. Kaksikko luo teehen yhdessä uniikin ja suorastaan lähes kermaisen aromin.



Bombay Chai

Bombay Chai on mustan ja vihreän teen sekoitus, joka on maustettu kanelilla, kardemummalla, neilikalla ja mustapippurilla. Haudutetun teen maku todella tasapainoinen, mutta siitä jää kuitenkin suuhun miellyttävän lämmin jälkituntu kanelista ja pippurista. Parhaimmillaan Bombay Chai on taitettuna tilkalla maitoa. Hunajaakin siihen voi laittaa mutta vain vähän, sillä kovin vahvasta chaista ei tosiaan ole kyse. Tämä tee oli kovassa käytössä syksyllä ja talvella. Lämpenevillä keleillä sen käyttö jää varmasti vähemmälle mutta ihanaa tietää, että sitä on valmiina kaapissa odottamassa sateisia syyspäiviä.



Love

Love on suunnattoman suloinen teelaatu, jossa yhdistyvät musta tee, mansikanpalat, saflori sekä punaiset sokerisydämet. Söpöt sokerisydämet tuovat teehen makeutta ja ihmettelen suuresti, jos joku kaipaa tähän lisäksi sokeria. Tämä makean mansikkainen musta tee ei kuitenkaan ole överimaustettu tai esanssinen, vaan varsin tasapainoinen kesäinen herkuttelutee. Ihanan ulkonäkönsä ja nimensä vuoksi Love olisi moneen tilanteeseen myös aivan loistava lahjatee.


Mikä näistä teelaaduista kuulosti kiinnostavimmalta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥