Sivut

lauantai 7. elokuuta 2021

Sisustajan ramppikuume

Heips! Mitä kuuluu? Tänään sää on ihanasti syksyä enteilevä ja syksyhän on mitä parhainta kotoiluaikaa. Inspiroiduin kirjoittelemaan nyt epätyypillisesti tämmöisen pohdiskelevamman kitinäpostauksen, jonka aiheena on kotimme sisustus.

Olen nykyiseen kotiimme muutettuamme potenut jonkinlaista sisustajan ramppikuumetta. Kun pitkäaikainen haaveeni ikiomasta kodista toteutui noin 1,5 vuotta sitten, aloin pohtia asunnon muutostarpeita innolla. Äkkiä ajatukset kuitenkin kääntyivät epävarmoiksi. Mistä tiedän tekeväni oikeita valintoja? Löytyykö päätökseni tueksi faktatietoa? Millainen on rentouttavan olohuoneen kaava? Näiden asioiden pohtiminen on toki fiksua, mutta tietyn pisteen ylittäessään siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä.


Myönnän haaveilleeni kovasti kodista, josta saisi helposti kivoja kuvia, ilman että tarvitsee aina tarkkaan rajata rumia juttuja tai epäjärjestystä pois. Tämä tarve ei kuitenkaan ole pelkkää pinnallisuutta, vaan kuulun niihin, jotka ahdistuvat jos koti tuntuu sekavalta ja harmonia on hukassa. Tavarat vailla paikkoja kiukuttavat ja kellastunut mosaiikkiparkettikin näyttää levottomalta.

Olin jo vuosia hokenut, miten ihanaa ikiomassa asunnossa tulee olemaan, kun on valta laittaa kämppä mieluisaksi, toisin kuin vuokralla ollessa. Ja kyllä, niinhän se onkin! Minulla oli kuitenkin aika ruusuiset mielikuvat siitä, millä aikataululla kodista saadaan tehtyä meidän näköisemme. Ensinnäkin meillä on molemmilla todella hektiset työt, jotka verottavat jaksamista vapaa-ajalla. En myöskään ole kaikki tänne heti -tyyppi, joten kertaheitolla koko kämpän lattiasta kattoon remppaaminen ei ollut vaihtoehto – eikä se ole järin ekologista tai taloudellistakaan, ellei kämppä ole oikeasti huonossa kunnossa. Haluan mieluummin pohtia muutostarpeita rauhassa sen mukaan, mitä asuessa tulee havainnoitua.


Asuntomme on hyväkuntoinen, mutta monet pintamateriaalit eivät ole väriensä puolesta erityisesti meidän mieleen. Positiivista on kuitenkin se, että ne ovat neutraaleja, joten muutostöitä odotellessa verkkokalvot eivät sula mistään överistä väri-ilottelusta.

Isompia muutoksia odotellessa ollaan kuitenkin saatu aikaan nytkin jotain. Mm. vanha sohva sai luvan muuttaa uuteen kotiin ja tehdä tilaa suuremmalle lajitoverilleen tässä kesällä. Uudelle sohvalle mahtuu nyt pötköttelemään paljon mukavammin ja se on ihan meidän tyylisemme. Tulevan talven aikana meille tulee ikkunaremontti, jonka myötä saadaan kaikkiin ikkunoihin asumismukavuutta lisäävät sälekaihtimet. Samalla on oiva aika miettiä verhoja uusiksi. Uudisteltavaa ja organisoitavaa on edelleen paljon, mutta eiköhän tämäkin sisustajan ramppikuume saada selätettyä pikkuhiljaa.


Millaisia kotifiiliksiä sinulla on juuri nyt? Tai  onko sinulla ollut jotain kotiin liittyviä oivalluksia?

4 kommenttia:

  1. Juuri nyt itselläni on vähän ahdistusta, kun on tosi pieni asunto kahdelle, eikä juurikaan voi sisustaa. Jokainen päivä on selviämistä ja vaatekasojen tai tavaroiden siistimistä pois tieltä :) Haaveilen kyllä isommasta, joten pitää vielä hetki jaksaa ja odottaa että oikea paikka löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh no! Toivottavasti mieluisa tilavampi koti löytyisi teille pian! <3 Organisoinnilla voi toki aina parantaa kodin käytettävyyttä, mutta jos siitäkin huolimatta neliöitä tuntuu olevan liian vähän, niin ratkaisu on toki aika ilmeinen :D

      Poista
  2. Ajattele sitä enemmän siltä kannalta, että viimein sulla on mahdollisuus tehdä asioille jotain, vaikka siinä saattaisikin mennäkin aikaa ennen kun ne muutokset toteutuvat. Fiilistele sillä miten paljon mahdollisuuksia sulla on! Vuokralla joudut vaan katsomaan väärän värisiä pintoja tietäen, että niille ei voi mitään tehdä. :D
    Itse olen nyt senverta onnellisessa asemassa, että asunnossa on vaan yksi pinta (=tapetti), jota vihaan ja senkin sain taktisesti peitettyä hyllyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot kyllä niin oikeassa, noin se pitäisikin ajatella. Ei tässä sitä paitsi mikään hoppu pitäisi olla, koska tarkoitus on asua tässä kodissa aikas monta vuotta. :D Teidän kotona on kyllä kerrassaan ihanan näköiset pinnat!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥