Sivut

lauantai 21. elokuuta 2021

Tampereelta mukaan tarttuneet

Kirjoittelin viime viikolla meidän ihanasta kesälomareissusta Tampereelle ja nyt kurkataan, mitä matkalta tarttui mukaan. Meinasin alun perin Tampereella käydä myös Underground Storessa, mutta meillä oli niin paljon kaikkea muuta kivaa tekemistä, että se jäi. Ensi kerralla täytyy päästä piipahtamaan sielläkin, sillä siitä on jo vuosikausia, kun olen viimeksi käynyt jossain alternative-tyylisessä vaatekaupassa ostohousut jalassa.


Tallipihan miljöössä tuli ostostelua reilusti. Tallipihan suklaapuodista kiinnostavin bongaus oli Dammenbergin maistelupakkaus, jossa on paloja erilaisista suklaalevyistä. Lisäksi kuvasta puuttuvat suklaasikarit, jotka Aleksi osti tuliaisiksi ystävilleen. Herkkujen lisäksi Tallipihalta ostettiin postikortteja, tarroa ja greippi-saunatuoksu. Hypistelin myös pitkään lasista kurpitsaa, mutta jouduin totemaan pienen kahvakuulan painoisen palleron olevan vähän turhan hankala kuljettaa ehjänä kotiin asti.

Museokaupat ovat minulle nykyään valtava intoilun kohde ja erityisesti metsästän aina matkamuistoteetä, kuten varmaan moni teistä jo tietää. Tällä reissulla olin onnekas ja löysin matkamuistoteen jokaisesta museosta, joissa kävimme. Jossain vaiheessa tullaan siis blogissakin maistelemaan Palatsin iltapäivä -tee Milavidasta, Linnanrouvan maustettu musta tee Vapriikista sekä Työmiehen ruuti -tee Työväenmuseosta. Vapriikin myymälästä ostin myös postikortin sekä ihka ensimmäiset fossiilini, ammoniitin ja oikosarvisen! Minulla on fiilis, että näitä tulee jatkossa haalittua lisääkin, sillä olinhan dinofani jo lapsena.


Eikä siinä suinkaan kaikki tee! Kävimme hetken mielijohteesta ensikertaa Koskilinnan kahvikaupassa, ja sieltä löytyi myös pari teetä. Kutkuttavin bongaus itselleni oli Forsmanin Persikkapilvi, joka on yksi suosikkilaaduistani ikinä. Hyvä tietää nyt, että sitä saa Tampereeltakin! Piipahdettiin myös Mokkamestareilla kamomilla- ja kahviostoksilla. Mokkamestareiden kahvivalikoimasta löytyi muuten tosi hyvin myös luomulaatuja sekä pari laatua, jotka ovat osa naiskahviviljelijöitä tukevaa Cecanor on Cafe Femenino -projektia. Mokkamestareilla ei muuten ollut pöllömmän hintaistakaan.


Olen viime aikoina pysytellyt kosmetiikkaostosten osalta tiukkana ja yritän jatkaa niin ainakin siihen asti, kunnes Lushin halloween-tuotteet tulevat myyntiin. Sain Tampereella pidettyä hienosti tämän linjan ja ostin vain Sokokselta viuhkasiveltimen, jollainen on ollut ostoslistalla pari kuukautta. Tampereen luontokaupassa käytiin myös ja sieltä tarttui tällä kertaa mukaan nätti mustikan tuoksuinen palasaippua. Aleksi osti Dick Johnsonilta partavahan. Lisäksi löydettiin hänelle uudet kengät Kookengästä, mutta niitä en nyt viitsinyt ottaa kuviin mukaan.

2 kommenttia:

  1. Mokkamestareilla on ihania tuotteita! Olen ihan rakastunut niiden maustekahveihin, erityisesti banaani-toffee ja mansikka ovat hyviä makuja. 🥰 Museokaupat on ihania, tekee mieli aina ostaa sieltä mm. paperitarvikkeita, vaikka en tee mitään enää jälleen yhdellä paperivihkolla. 😅 Tuo persikkapilvi kuulostaa herkulliselta, pitääpä kokeilla sitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi banaani-toffee-kahvi kuulostaa niin mun jutulta! :) Museokaupat on tosiaan kyllä pullollaan kaikkea ihanaa. Oon pysytellyt paperitarvikkeiden osalta pitkään jo vahvana, mutta sitten kun vihkolle olisi ollut akuutti tarve, niin ei kivoja löytynyt mistään, joten muutama semmoinen olis varmaan hyvä olla jemmassa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥