Sivut

tiistai 15. helmikuuta 2022

Synttäritunnelmia

Viikko sitten lauantaina vietettiin Aleksin 30. synttärijuhlia meillä kotona pienellä porukalla, jossa oli mukana Aleksin veljet ja pari hänen kaveriaan. Meillä on ollut molemmilla aika pitkään tapana viettää synttäreitä pienesti, joten tämmöiset illanistujaisetkin olivat irtiotto siitä.

Meillä oli tosi viihtyisä ilta herkutellen ja pelaillen. Tarjolla oli kunnollisempana ruokana perunasalaattia, lihapullia ja nakkeja. Lisäksi oli suolaista ja makeaa naposteltavaa, sitruunamuffinsseja ja tietenkin synttärikakku, joka oli suklainen juustokakku vadelmakiilteellä. Päivänsankarin yllätykseksi olin järjestänyt yhteislahjana rahaa kuntoilulaitteen ostamiseen.

Juhlat onnistuivat lopulta loistavasti, mutta niiden suunnittelu ja valmistelu olivat kunnon surkeiden sattumusten sarja. Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän piti mennä parin Aleksin kaverin kera Tampereelle meidän lemppariravintolaan ja yöpyä hotellissa. Mutta kuinkas sitten kävikään – koronan myötä ravintola oli suljettu lähes koko tammikuun, eikä sitten haluttu ottaa riskiä siitä, että oltaisiin buukattu hotellihuone, mutta ravintolavaraus ei olisikaan onnistunut. Reissu Tampereelle vaihtui siis kotoisaan illanviettoon.

Juhlia edeltävänä torstaina yksi luottokahvila petti ja aiheutti minulle ruokamyrkytyksen. Not cool. Inhasta olosta johtuen välttelin syömistä, ja siitäpä pamahti perjantaiksi migreeni. Ruokamyrkytysoireet sentään olivat poissa, joten onneksi särkylääkkeet, tumma suklaa sekä kahvi selättivät migreenin alkuillasta, mutta juhlavalmistelujen aikataulussa oltiin jo myöhässä. Surkeiden sattumusten sarjaan mahtui vielä yksi juoksettunut juustokakkutäyte, mutta onneksi meillä oli raaka-aineita toiseenkin satsiin. Kommelluksista huolimatta saatiin niin koti kuin kattauskin kunnialla valmiiksi ennen vieraiden saapumista.

Aleksin synttäreitä suunnitellessa pinnalle nousi myös stressi omista 30-vuotisjuhlistani, jotka kolkuttelevat oven takana parin kuukauden kuluttua. Olen aina ollut innoissani syntymäpäivistäni, myös aikuisena, mikä on ollut tosi ihanaa. Puheet siitä, ettei naiselta saa kysyä hänen ikäänsä sekä vitsailu siitä että täyttää jälleen kerran 25, ovat menneet aina yli ymmärrykseni. Tuollainen toksinen asenne niin naisia kuin vanhenemistakin kohtaan joutaisi romukoppaan.

Nurkan takana ei siis suinkaan vaani kolmenkympin kriisi, vaan yksinkertaisesti paineet siitä, että pyöreitä vuosia pitäisi onnistua juhlimaan jotenkin kovin merkityksellisesti ja ikimuistoisesti. Aluksi suunnittelimme matkaa Lontooseen, mutta edelleen häilyvä lockdownin uhka pakotti hautaamaan nämä suunnitelmat. Mitäs sitten tilalle? Juhlat kotona? Shoppailukierros? Pitkän kaavan kautta ravintolaan syömään? En todellakaan tiedä.


Miten teillä tai lähipiirissä on juhlittu kolmikymppisiä?

4 kommenttia:

  1. Mukavaa, että saitte kivat kotijuhlat järjestettyä! Aikamoisia sattumuksia kyllä osui sitä ennen, huh huh!

    Itse vietin myös omia kolmekymppisiä koronan jyllätessä, ja juurikin tällaiseen epämääräiseen aikaan että rajoitukset olivat olleet tiukat, mutta puhetta oli ollut että niitä ehkä höllennettäisiin pian ja kokoontua saisi taas enemmän kuin 10 ihmistä. Haaveilin isompien juhlien järjestämisestä ja juhlatilan vuokraamisesta, mutta kesäaikaan pk-seudulla kaikki budjettiin sopivat oli varattu jo aikapäiviä sitten. Siispä vaihtoehdoksi jäi vain kotijuhlat 😅
    Yritin parhaani mukaan järjestää isomman juhlan tuntua kotiin mm. massiivisilla koristeluilla (ilmapallokaari ja muutenkin paljon ilmapalloja, serpentiiniä ja kukkia), olin miettinyt ohjelmaa kuten tietovisailua, bingoa ja salatehtäviä, ja lisäksi täällä kävi itämainen tanssija pitämässä muutaman biisin mittaisen esityksen, juuri ja juuri sain olohuoneeseen riittävän tilan järjestettyä. Ahdasta oli, mutta juhlat onnistui ihan hyvin ja sain kivaa palautetta jälkeenpäin. Mun piti alunperin kutsua sukulaisia päivällä kakkukahville ja juhlia illalla kavereiden kanssa vähän villimmin (ja samalla myös vähän porrastaa vieraiden tulemista) mutta sukulaisetkin, mummo mukaan lukien halusi osallistua pitkän kaavan kautta ja lopulta meitä oli muistaakseni noin 15 henkeä meidän 60-neliöisessä kodissa. Seuraavia isompia juhlia täytyy alkaa suunnittelemaan vielä aikaisemmin, ja yrittää löytää tila jossa olisi hieman väljempää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, koronatilanteesta ja vuokratilojen puutteesta huolimatta kuulostaa siltä, että sait järjestettyä tosi kivat juhlat ja oikeasti juhlittua synttäreitä tavanomaista isommin. Ihanaa! :)

      Poista
  2. Mukavat herkut :) Täällä on vielä reilu vuosi noihin pyöreisiin. Ehkä olisi kiva tehdä jotain poikkeavaa, repästä, ja vaikka käydä baarissa? :D Mutta todennäköisesti ei tehdä mitään, just herkut kotona tai perheen kesken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, multa ei kyllä baarikierros onnistuisi. Tai sit pitäisi aloittaa jo iltapäivällä, että pääsisi ajoissa nukkumaan :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥