Sivut

sunnuntai 27. helmikuuta 2022

Helmikuun parhaat 2022

Postauskalenterissa on tällä viikolla helmikuun parhaat, mutta puhutaan ensin elefantista  – tai siis Putinista – huoneessa. Ukrainan tapahtumat järkyttävät ja on uskomatonta, että tämmöistä hulluutta ja julmuutta tapahtuu Euroopassa vuonna 2022. Huolestuttaa, suututtaa ja surettaa. Toivon, että tilanne kääntyisi paremmaksi pian ja että vahingot niin ihmisille kuin ympäristöllekin jäisivät mahdollisimman pieniksi.

Olen aina pyrkinyt pitämään blogin suurimmaksi osaksi positiivisena. Tea and Vanity on oma virtuaalinen nurkkani, jossa olen jakanut minua ilahduttavia ja kiinnostavia juttuja, toivottavasti toisten samanhenkisten ihmisten iloksi. Helmikuun parhaat -postauksen kirjoittelu onkin siksi nyt niin vaikeaa. Tuntuu kornille tulla tänne hehkuttamaan viikko sitten asennettuja uusia ikkunoita, kun sillä välin toisaalla ihmiset joutuvat pakenemaan kodeistaan. Olen huomannut myös seuraamieni blogien hiljentyneen loppuviikosta, kenties samasta syystä.

Uusista ikkunoista itsensä sheimaaminen ei kuitenkaan auta ketään. Nyt jos koskaan meidän jokaisen pitäisi tajuta olla kiitollinen niistä asioista, jotka ovat elämässämme kohdallaan. Huolissaan saa ja pitääkin olla, mutta se kannattaa kanavoida rakentavasti. Uutisia kannattaa seurata, mutta ainakin minun on nyt tarvinnut opetella ottamaan somesta ja tiedotusvälineistä myös tietoisesti taukoja. Me tavalliset ihmiset voimme auttaa ukrainalaisia tukemalla humanitaarista apua. Lahjoituksen Punaiselle Ristille voi tehdä nykyään jopa MobilePaylla. MobilePayn tai tilisiirron summalla ei ole alarajaa, joten summan voi valita juuri omalle lompakolle sopivaksi.

Jos rahatilanteessasi ei ole mahdollista lahjoittaa, niin älä sure, sekin on erittäin ok. Ilmaisia tapoja osoittaa tukensa ovat esimerkiksi Facebookin profiilikuvien filtterit. Kannattaa myös muistaa kysyä täällä ja maailmalla asuvilta ystäviltä kuulumisia, jotta kukaan ei jäisi asian kanssa yksin. Empatia ei maksa mitään. Pidetään kaikki toisistamme huolta. ♥

Ugh. Sitten vihdoin tämän kuukauden kiitollisuusharjoituksen kimppuun.


Vapaapäivät ja kirppislöydöt

Pidin helmikuun alkupuoliskolla vajaan viikon vapaata, ja se teki tosi hyvää. Pörrättiin Aleksin kanssa eri paikoissa sovittelemassa tietokonetuoleja, tavattiin perheenjäseniä ja käytiin muutamalla kirppiksellä. Kirppistelystä tarttui mukaan hienoja juttuja. Löysin kaksi käyttämätöntä Arabian Mainio Sarastus -sarjan ruokalautasta, jotka maksoivat saman verran kuin kaupassa yksi uusi. Lisäksi mukaan tarttui käsityöläisen tekemä pääkallon muotoinen soijavahakynttilä sekä Stephen Kingin kirja.

Aleksin synttärit

Aleksin kolmikymppisiä juhlittiin kuun alkupuolella. Synttärijuhlista sekä omista syntymäpäiväpohdinnoistani löytyy erillinen postaus parin viikon takaa.

Dinocast

Olen tykännyt kuunnella viime aikoina Ylen Podcasteja. Ne ovat laadukkaasti tehtyjä ja kulttuuria, tiedettä ja historiaa käsittelevissä podcasteissa on mukana myös asiantuntijavieraita. Dinocast kertoo nimensä mukaisesti dinosauruksista moniulotteisesti. Asiantuntijoiden kanssa keskustellaan aiheesta erilaisten teemojen kautta, arvuutellaan dinoja sekä puidaan jopa kaikkien rakastamia Jurassic Park -leffoja. Dinocastista innostuneena aloin myös katselemaan julkisten tilojen lattioita uusin silmin ja bongasin maanantaina ensikertaa tietoisesti oikosarvisia Helsingin Sähkötalon lattiasta. On niitä aiemminkin tullut nähtyä, mutta jotenkin en silloin vielä tajunnut miettiä asiaa enempää.

Uudet ikkunat

Nämä tulikin jo mainittua introssa. Taloyhtiö laittoi ikkunaremontin tulille jo kesällä ja viikko sitten ne viimein tulivat. Talossa oli alkuperäiset ikkunat 1980-luvun puolivälistä, joten ne olikin aika vaihtaa. Uudet ikkunat ovat modernin näköiset ja niiden korvausilmaventtiilit ovat tehneet sisäilmasta jo nyt paljon parempaa. Vanhat karmit vilahtavat mm. Suoritusmerkintä joulusta -postauksessa. Kolikon kääntöpuolena remppasedät kolhivat samalla myös kodin pintoja, ja sen osalta jälkipuinti on käynnissä. Olisi aika super, jos urakkapalkallakin vaivauduttaisiin pitämään työpäivän aikana kahvitauko tai pari, jotta työvire pysyisi yllä ja säästyttäisiin turhalta rötväämiseltä.

Kuinka sinun helmikuusi sujui?

2 kommenttia:

  1. Maailmantilanne ahdistaa ja pelottaa myös täälläkin päässä. Toivottavasti asiat pian kääntyisivät parempaan suuntaan <3
    Ihanaa nähdä näiden hirveyksien lomassa myös positiivisia ja tavalliseen arkeen palauttavia asioita ^_^ Uudet ikkunat varmasti tulivat tarpeen, se tekee kyllä todella suuren muutoksen kodin ilmeeseen :)
    Meillä mies kuuntelee työpäivän aikana todella paljon podcasteja, itse en ole niiden maailmaan vielä päässyt. Paljonhan siellä olisi kiinnostavia aiheita, mutta tässä tulee taas se sama asia mitä kirjojen kanssa: mistä löytää aikaa ja keskittymistä niiden kuunteluun? Ulkoillessa en oikein osaa kuunnella muuta kuin luonnon ääniä ja sillon harvoin kun otan napit korviin, tykkään kuunnella mieluummin jotain menevää musiikkia mikä lisää sopivasti tempoa omaan liikkumiseen. :)

    Oma helmikuuni meni todella suurella vauhdilla. Työharjoittelun loppuosio tuli suoritettua, oli esikoisen 6v syntymäpäivät ja kouluun paluu, joka menikin penkin alle lasten sairastuttua vatsatautiin -_- Josko tästä kuukaudesta jäisi myös jotain muutakin käteen kuin kiire, stressi ja sairastelut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut pitkästä vastausviiveestä, maaliskuu alkoikin yllättävän vauhdikkaasti. Eipä ole tällä välin tilanne Ukrainassa kehittynyt paremmaksi ja etenkin uutiset Venäjän joukkojen tekemistä sotarikoksista ovat saaneet minut niin vihaiseksi. :( Toivotaan tosiaan, että pian asiat muuttuisivat paremmiksi.

      Mä kuuntelen podcasteja monesti jotain askareita tehdessä, kuten vaikka tavaroita järjestellessä tai keittiötä siivotessa. Leikki-ikäisten lasten kanssa tosin varmaan sekin on helpommin sanottu kuin tehty, kun kaiuttimella kuunnellessa ei välttämättä saa omaa rauhaa ja kuulokkeilla taas lasten hulinat saattaa jäädä kuulematta :D

      Onnea työharjoittelujakson suorittamisesta valmiiksi – niin ne tutkinnon osaset pikkuhiljaa tulee kasaan. 😊 Ja voi kurjuus, että tuo kouluun paluu meni noin. Toivottavasti menisi vähemmillä sairasteluilla sitten loppu kevät teilläkin. <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥